Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: štvrtok, 2. mája 2024
Čas: 02:41:09, 1714610469, @070
Meniny má: Žigmund, Atanáz
IP adresa: 3.14.70.203

SEO optimalizácia - 200 faktorov

Nedávno som písal o častých chybách spojených so SEO optimalizáciou. Čomu sa vyhnúť, na čo si dávať pozor a pod. Pár dni dozadu som našiel peknú infografiku, kde sa nachádza 200 faktorov spojených so SEO optimalizáciou. Zoznam je skutočne dosť dlhý a keďže je vo forme obrázku, tak sa môže dlhšie načítavať. Za ním nájdete ďalší obrázok, ktorý je taktiež spojený so SEO optimalizáciou pre vyhľadávače a sú v ňom rozdiely medzi offpage a onpage faktormi. Možno to niekomu pomôže pri SEO optimalizácii svojho webu, tak prajem príjemné čítanie :-)

Pridané 31. marca 2015

Časté chyby pri SEO optimalizácii

Optimalizácia pre vyhľadávače (ďalej SEO optimalizácia) je v tejto dobe dôležitou súčasťou (nie len) obchodnej stratégie na internete. Každá firma či akákoľvek web stránka by mala byť vhodne optimalizovaná pre úspešnú propagáciu, aby dosahovala čo najlepšie umiestnenia vo vyhľadávačoch ako je Google, Bing, Seznam, Yandex a pod. To znamená, že ak ponúkate služby trebárs už pre spomínanú optimalizáciu pre vyhľadávače (SEO optimalizácia), tak chcete aby sa po zadaní kľúčového slova resp. spojenia "SEO optimalizácia" bola vaša web stránka na prvých či aspoň popredných miestach v SERPe (SERP - označuje stránku s výsledkami hľadania vo vyhľadávačoch, z anglického Search Engine Result Page) a nie napríklad na dvanástej strane.

Pridané 13. marca 2015

Ako som neveril, že zoznamku dokončím

...a je to tu! Od augusta 2014 som sa začal aktívnejšie venovať programovaniu v PHPčku. Keďže ovládam ako tak Céčko a mám nejaké základy programovania, tak presun k PHP bol celkom jednoduchý. Už sa ani nedivím, že je toľko mladých rýchlokvasených webdeveloperov, keďže je to totálne jednoduchý jazyk. Problém je len ten, že čo som tak spozoroval, tak veľa z nich moc nekladie dôraz hlavne na bezpečnosť, ale to len tak pomimo. Čiže si stačí otvoriť php.net a keď sa tomu niekto venuje aktívne, resp. aktívnejšie ako som sa tomu venoval ja, tak sa za tri mesiace, možno aj skôr určite naučí v PHPčku naprogramovať asi čokoľvek. Samozrejme k tomu je celkom dobré ovládať ak chceme spraviť niečo komplexnejšie aj prácu s nejakou databázou. Možností je celkom dosť, ale ja som si zvolil bežne dostupnú MySQL databázu, resp. jej odnož ktorou je MariaDB. To ale už odbočujem dosť od témy.

Pridané 25. februára 2015

Programovanie zoznamky - začiatky

Dlho som na blogu nič nenapísal, ani ohľadom svojho nového projektu na ktorom vo voľnom čase pracujem a dnes, keď som si robil poriadok na disku, tak som našiel fotky dvoch zdrapov papiera keď som riešil ešte pred pár mesiacmi správy a ako ich spracovávať v databáze. Ako som v predchádzajúcich článkoch spomenul, tak si skúšam naprogramovať zoznamovací portál. Samozrejme to bol len taký môj náčrt riešenia správ aby som tomu lepšie pochopil, lebo správy mi zo začiatku moc dobre na zoznamke nefungovali a nevedel som dôjsť na to, že prečo tomu tak je.

Pridané 17. februára 2015

99 netradičných zlepšovákov

Domácnosť sa dá vylepšiť rôznymi spôsobmi a tu je 99 netradičných zlepšovákov, ktoré by si vo svojom príbytku možno chcel mať. Ide o zaujímavé doplnky, skvelé riešenia alebo len o drobné zlepšováky. Človek je tvor pohodlný a tak si zjednoduší všetko, čo sa len dá a keďže je v jednoduchosti sila, tak si môžeš niektorými aj uľahčiť život. Pozri si tieto perfektné výmysly, s ktorými bude tvoj každodenný život možno oveľa jednoduchší, pričom sa jedná o lacné a ľahké veci na vytvorenie, ktoré pomôžu od usporiadania vecí cez lepšie obedy, varenia, skladanie oblečenia, upratovania, alebo organizácií vecí a na všetko existujú nejaké zlepšováky :-)

Pridané 12. januára 2015

Harman/Kardon NOVA po roku

Presne pred rokom som si zaobstaral nové reproduktory k počítaču, ktorými som nahradil svoje staručké Logitech Z-2300 čo boli 2.1 (120W subwoofer + 2 x 40W satelity). Boli to moje prvé kvalitnejšie reproduktory k počítaču aké som v živote mal. Ani si už poriadne nepamätám koľko ma pred vyše 8 rokmi vtedy stáli. Marí sa mi, že som za ne dal okolo 6000 slovenských korún aj so zvukovou kartou Sound Blaster Live 24bit, ktorú mi v tej dobe odporučil kamarát, ktorý sa zaoberá audiom. Za tieto nové Harman/Kardon NOVA som minulý rok vyhodil 269€ a boli to veľmi dobre vyhodené peniaze. Som veľmi nadšený z nich a rád že som tu opachu od Logitechu vymenil za niečo čo je isto vo vyššej triede.

Pridané 20. decembra 2014

Webhosting môj každodenný

Je to už pomaly 10 rokov kedy som si zaregistroval svoju úplne prvú doménu a začal sa zoznamovať s internetovými technológiami. Čo si tak spomínam, tak v roku 2005 som si prezeral, že aké webhostingové spoločnosti na Slovensku máme. Pýtal som sa ľudí, známych či nemajú nejaké skúsenosti s nejakými a z môjho okolia s tým moc veľa ľudí skúsenosti veruže nemalo, až na administrátora lokálneho poskytovateľa internetu s ktorým som bol v kontakte (tuxer) a ten mi vtedy odporúčal webhosting od Websupportu. S internetom poskytovali emailovú adresu, resp. aj priestor pre internetovú stránku a tieto služby zastrešovali práve cez tento webhosting. Keďže sa mi ich služby páčili, tak som sa rozhodol nakoniec pre nich a objednávku svojej prvej domény som spravil teda tam. Myslel som si donedávna, že predo mnou mohli mať už cez 1 000 domén, ale mýlil som sa.

Pridané 4. decembra 2014