Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: štvrtok, 28. marca 2024
Čas: 14:30:23, 1711632623, @604
Meniny má: Soňa, Ilarion
IP adresa: 54.198.45.0

Thajské pivo Singha a Chang

Jeden môj dobrý kamarát a kamarátka boli na dovolenke v Thajsku a tak ma napadlo, že isto každému čosi donesú, nejaké magnetky a takéto podobné blbosti na čo ja nie som, tak som kamarátovi teda nepriamo naznačil keď už boli tam, že by mi mohli doniesť na ochutnanie ich národne pivo Singha.

Madžong / mah-jongg  ·  Nejaké čísla a štatistika blogu

Pred pár dňami sa vrátil a ďalší deň sme sa stretli. Ja som na to aj tak trochu zabudol a hneď v aute mi dal pivo Singha, Chang a k tomu penovú nádobu v ktorej sa tam pivo pije aby vydržalo dlhšie chladné. Vraj tam jedna polovica obyvateľstva pije pivo Singha a druhá polovica pije pivo Chang, že to sú dve značky čo tam idú najviac. Tak som sa potešil, že ani na dovolenku nemusím nikam chodiť a dovolenka príde rovno za mnou.Thajské pivo Singha a ChangKeďže Singha je ich národné pivo, tak som mu dával veľkú váhu a nechal som si ho nakoniec. Ochutnal som teda najprv pivo Chang. Pivo má svetložltú farbu a je číre. Pena je krémova a dosť hustá v porovnaní s našim domácim pivom a to aj niektorým čapovaným. Na to, že sa jednalo o pivo v plechovke ako sa aj u nich podáva v podnikoch, vraj málokde majú v ponuke čapované pivo, tak pena bola veľmi kvalitná a celkom dlho aj zostala penou. Vôňu ani opisovať nebudem, keďže každé pivo z plechovky nevonia nejako super. To iste aj Singha, moc veľký rozdiel medzi nimi nebolo cítiť. Chuť bola s výraznou príchuťou alkoholu, hlavne na konci dúšku. Myslím si, že ak ich človek za večer pár vypije, tak bude mať aj dosť. Na to, že je to pivo z Thajska by som ho prirovnal asi k nášmu Radleru, ale s vyšším obsahom alkoholu. U nás by som ho isto nevyhľadával, ale ak by som bol niekde uprostred džungle v Thajsku kde je 40 stupňov v tieni a 80 - 90 percentná vlhkosť, tak by som ho určite pil radšej ako čistú vodu, lebo aj trochu osvieži.Thajské pivo Singha a ChangKeďže som od piva Chang vedel čo očakávať a ako bude chutiť, tak som myslel že pivo Singha ma prekvapí, ale bol som z neho dosť sklamaný. Musím priznať, že Chang mi chutil oveľa viac. Pivo má svetlozlatožltú farbu a je taktiež číre. Vôňa bola o čosi lepšia, bolo tam cítiť aj chmeľovú zložku, ale slabšie a nevýrazne. Z peny som bol úplne sklamaný. Pena bola biela, vysoká, ale úplne riedka a rýchlo opadla. Horkosť bola nízka a tiež mi to pripomínalo nášho Radlera. Prirovnal by som ho k našim domácim ľahším pivám, vhodné na zahnanie smädu.

Som skutočne rád, že sme susedia pivárskeho štátu a nežijeme niekde na ďalekom východe. Je pravda, že ak by ochutnali naše pivo, tak by sa im asi tiež moc nepozdávalo, keďže zjavne nemajú moc radi vysokú horkosť a chmeľ. Som zvedavý kam pôjdem opäť na dovolenku ha ha ha :-)

Článok bol zobrazený 6654 krát a obsahuje 475 slov
Pridané 1. marca 2014