Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: utorok, 22. októbra 2024
Čas: 07:37:57, 1729575477, @276
Meniny má: Sergej, Dobromil
IP adresa: 18.189.141.81

Upratovanie: Dyson, Bona a Kärcher

Obľúbená činnosť, ktorú má isto každý veľmi rád a tou je samozrejme umývanie podlahy či okien. Keďže sa mi nechcelo byť zamestnancom v domácnosti, tak som hľadal pre seba najľahší spôsob ako poupratovať, nenarobiť sa a nezabiť pri tom veľa času. Tieto činnosti sú tak nudné, že kopanie jamy krompáčom je asi viac záživnejšia činnosť, ako tento typ práce.

Pridané 30. septembra 2024

Premenovanie pár tisíc fotiek z Exif dát

Nedávno sa mi poradilo stratiť na asi dve hodiny mobil a doklady. Nakoniec som mal viac šťastia ako rozumu a nikto na nich nenatrafil, takže som ich získal späť. Najviac ma na tom boleli tie doklady, ale mobil tiež, keďže som tam mal nafotenú celú rekonštrukciu bytu a záloha nikde. Nakoniec som po dvoch týždňoch kúpil nový iPhone 15 Pro, keďže starý sa pri páde poškodil a zo starého som zároveň všetko zálohoval, samozrejme hlavne fotografie.

Pridané 3. augusta 2024

Výmena iPhone X za iPhone 15 Pro

Pred dvoma týždňami sa mi podarilo nechať doklady a mobil na kapote auta. Keď som to zistil po asi necelej hodine, tak som upaľoval domov a pozrel parkovisko, že či ich tam ešte nájdem. Po prezretí parkoviska som zistil čo sa dalo čakať a doklady aj mobil nikde. Šiel som teda domov, zapol počítač a napadlo ma skúsiť nájsť mobil cez Find My.

Pridané 31. júla 2024

Konečne presťahovaný

Takže po pár rokoch došlo na sťahovanie, keďže môj život ak by som nepočítal techniku a náradie sa dá zbaliť do jedného ruksaku a to doslova, tak to pre mňa osobne nejaký veľký stres ani nebol a ani som to nejako neriešil. Myslím si že taký väzni majú viac osobných vecí ako ja, to by som sa aj stavil. Jedine čo som musel ako prvé najskôr spojazdniť bolo moje vesmírne pracovisko aby som bol schopný pracovať, takže iné veci šli bokom.

Pridané 29. júna 2024

Prerábam, prerábaš, prerábame...

Nemyslel som si, že to bude až tak dlho trvať, ale môžem konečne považovať svoj projekt prerob si sám za ukončený. Na začiatku prerábania som mal pri niektorých veciach veľké oči, no niečo sa podarilo lepšie ako som si myslel, iné čo som si pre zmenu myslel že bude lážo plážo dopadlo horšie a musel som opravovať. Posledné dni som už len všetko v byte umýval a vysával, keďže stavebné práce už skončili. Také okná som umýval niekoľko dní, ale teraz vyzerajú skoro ako keď ich došli oknári namontovať. Nachytala sa na nich celkom slušná špina za tie dva roky a neviem si predstaviť ak by som ich aspoň ako tak neprelepoval pri prašných prácach, že ako by vyzerali a neviem ani či to chcem popravde vedieť.

Pridané 31. mája 2024

Lacný soundbar Sony HT-S400

Či patrí televízor do spálne neviem posúdiť a je mi to fakticky úplne jedno, ja som ho tam ale dal. Kúpil som 50" Sony Bravia KD-50X75WL, predpokladám že je to asi priemerná kategória medzi televízormi. Čo sa samotného zobrazovadla týka, tak nemám asi žiadne pripomienky, len to že to nie je OLED. Chcel som aby mal daný televízor v sebe hlavne Android kvôli aplikáciám a možnosti si tam čo to dohrať kvôli internetovej TV. Keďže som do obývačky predtým kúpil 65" Sony Bravia OLED XR-65A90J, čo je tiež TV s Androidom, tak som chcel zostať v rovnakej značke aj pri druhom, ale nie až za takú cifru, predsa len OLEDy majú stále žiaľ vysokú cenu a hlavne je to spálňa. Ľudia kupujte ich nech im klesajú rýchlejšie ceny a vytlačia z trhu všetko ostatné, lebo sú len dva druhy zobrazovadiel a to: OLED a všetko ostatné čo je horšie :-)

Pridané 29. apríla 2024

Vysávanie hrou...žiadna špina nemá šancu

Premýšľal som, že aký vysávač vôbec kúpiť, čo je vôbec dobré na trhu s vysávačmi. Chcel som určite nejaký vreckový vysávač s dlhším káblom, ale aj niečo na batérie v podobe tyčového. Áno, viem že sú na trhu aj automatický róbertkovia na baterky, ale o tomto type vysávačov si myslím svoje. Aj tak po nich treba všetko opäť povysávať, tak načo kŕmiť takú haraburdu čo sa len pletie pod nohami. Na tento typ vysávačov mám proste svoj názor a nikto ma nepresvedčí o tom, že je to dokonalá náhrada za klasický vysávač. Zákon fyziky hovorí jasne...fyziku neodrbeš.

Pridané 31. marca 2024