Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: utorok, 19. marca 2024
Čas: 06:21:42, 1710825702, @265
Meniny má: Jozef, Sibyla
IP adresa: 54.84.65.73

SMART zrkadlo, či úchylarčina v kúpeľni?

Keďže bolo potrebné vyriešiť aj nejaké zrkadlo do kúpeľne a nechcel som aby bola celá kúpeľňa zaprataná kadejakými skrinkami a hlavne nie skrinkou so zrkadlom, tak mi prišlo, že čisto len samotné zrkadlo na stene bude najlepšou voľbou a asi aj s najľahšou údržbou. Veľmi mi kadejaké zrkadla so skrinkami nešmakujú, vyzerá to divne a príde mi to ako by sa vrátili 90. roky. Prezeral som celkom dlho rôzne typy zrkadiel, ale nič sa mi nepáčilo. Hľadal som hlavne zrkadlá s časom a podsvietením, keďže čas je hlavne ráno celkom dobrá informácia a páčia sa mi také nezmyselné vychytávky.

Pridané 29. februára 2024

Drevená zástena na WéCku

Keďže som nechcel stúpačku v jadre zamurovať ako to robí väčšina ľudí v panelákoch s nejakým servisným otvorom 30 x 30 cm, poprípade ešte menším ako som videl, tak som premýšľal nad iným riešením. Chcel som mať zároveň aj možnosť danú stenu kedykoľvek rýchlo, bezbolestne a bez plaču demontovať. Podľa mňa je najvhodnejším riešením asi jedine drevená zástena, nič lepšie ma nenapadlo. Videl som pár fotiek ako si ľudia robia tieto steny pred stúpačkami za pomoci roliet, či žalúzií, ale mne sa takéto riešenie veľmi nepozdávalo. Takto sa tam aj v prípade nejakej havárie budem vedieť celkom rýchlo dostať bez sĺz na očiach, že musím čosi rozbíjať. Vyzerá to síce všelijako, no určite lepšie ako nejaká žalúzia či roleta a čo si budeme hovoriť, je to aj tak len hajzel a nie nejaká obývačka.

Pridané 30. januára 2024

Finalizácia bytu: maľovanie, zásuvky, ...

Konečne som sa dostal k finalizácii bytu a ako som na vlastnej koži zistil, tak maľovanie je zjavne celkom odborná práca. Zvolil som si ako možnosť maľovania striekanie farby, keďže mi to prišlo ako rýchlejšia záležitosť a myslel som si, že to zvládne akékoľvek jelito. Na maľovanie stien a stropov som si zaobstaral striekaciu pištoľ WAGNER Control Pro 250M. Je to zaujímavá hračka, ale treba s tým zjavne vedieť aj robiť.

Pridané 31. decembra 2023

Králikárne nám isto popadajú na hlavy

Popri prerábaní bytu som si váhu materiálov veľmi neuvedomoval, síce som o nej vedel, ale nedochádzalo mi, že aká môže byť celková váha všetkých materiálov. Keď dorazili tento týždeň interiérové dvere, tak mi prišli celkom slušne ťažké. Všimol som si na dverách aj obložkách uvedenú váhu. Po sčítaní celkovej váhy som dostal skoro infarkt a s tým som sa zamýšľal nad tým, že koľko vôbec môže všetko spolu vážiť.

Pridané 30. novembra 2023

Stierkovanie bytu zubatou špachtľou

Po mojej skúsenosti so stierkovaním celého bytu musím potvrdiť fakt, že na stierkovanie stien a stropov stačí byť aj polodementným idiotom, ktorému sa ukáže jednoduchý postup so správnym náradím. Jasné, investícia do náradia sa môže zdať privysoká, ale na druhú stranu koľko si vypýta nejaký majster? Nemám šajn čo vôbec v dnešnej dobe taká práca stojí, ja som si na začiatku prerábania bytu povedal, že všetko musím zvládnuť sám, keďže dnes čo tak sledujem toho vie viac spraviť žien ako dnešných chlapov, ak sa im dá vôbec takto aj nadávať.

Pridané 27. októbra 2023

(Ne)viditeľné rádio so slušným zvukom

Keď som už spravil ten podhľad zo sadrokartónu, tak prečo to trochu nevyužiť a napadlo ma teda spraviť v kuchyni menšie vylepšenie. Vedieť už na začiatku tejto hry, že vyhodím za to toľko prachov, tak sa na to radšej vykašlem. Keby bolo ale keby, tak sme všetci lietadlá. Vymyslel som umiestniť do stropu zapustené reproduktory a do inštalačnej krabice vedľa zásuviek nad linku malé internetové rádio, aby bolo v jednom rámiku so zásuvkami a nejako to plus mínus autobus aj pekne vyzeralo a nezavadzalo. Rádio má v kuchyni veľa ľudí, tak prečo mať niekde nejakú ohyzdnosť, keď sa to dá aj nejako pekne schovať a navyše s kvalitným zvukom, teraz neberiem do úvahy samotnú kvalitu streamu nejakého rádia.

Pridané 18. septembra 2023

Príprava podkladu pred stierkovaním

Posledný týždeň som mál v pláne stierkovať strop a steny, zvolil som jemnú sadrovú omietku Rimano GletXL od Rigipsu. Už som s ňou jednu izbu robil a nie je to veľmi zložité. Čo som chcel je jedna vec, čo som opomenul je vec druhá. Keďže som zvolil sadrokartónový podhľad, kvôli elektrike ktorá je tam schovaná a ako takému odhlučneniu dementného suseda o poschodie vyššie, tak som sa musel najprv popasovať s týmto problémom.

Pridané 26. augusta 2023