Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: utorok, 22. októbra 2024
Čas: 07:37:58, 1729575478, @276
Meniny má: Sergej, Dobromil
IP adresa: 18.189.141.81

Konečne presťahovaný

Takže po pár rokoch došlo na sťahovanie, keďže môj život ak by som nepočítal techniku a náradie sa dá zbaliť do jedného ruksaku a to doslova, tak to pre mňa osobne nejaký veľký stres ani nebol a ani som to nejako neriešil. Myslím si že taký väzni majú viac osobných vecí ako ja, to by som sa aj stavil. Jedine čo som musel ako prvé najskôr spojazdniť bolo moje vesmírne pracovisko aby som bol schopný pracovať, takže iné veci šli bokom.

Einsteinova hádanka  ·  iPhone X po pár mesiacoch používania

Keďže som už v predchádzajúcom osadení hardvéru na stene videl isté nedostatky, tak teraz som si to spravil trošku ináč a asi aj lepšie a hlavne vďaka krížovému laseru aj ako tak presne, aspoň sa mi to teda tak trochu zdá, že takto by to šlo. Monitor som osadil o 5 cm nižšie a hneď vidím aj slušný rozdiel ak som chcel zachovať výšku sedenia na stoličke akú som mal a som na ňu zvyknutý. Viem mohol som VESA držiak trošku posunúť, ale jednoduchšie mi bolo tie diery dať proste nižšie. Takže vitajte v mojej pracovni ale len z jednej strany, na druhej strane miestnosti je celkom slušný mrdník s náradím a iným bordelom čo sa náradia týka. Mám tam už poskladanú komodu na náradie, ktorú som zo spodku vyplnil kúskami podlahy aby uniesla asi 50 – 60 kg na prízemí a nezlomila sa tá doska. Tiež som kúpil aj pracovný stôl na nejaké to spájkovanie či opravovanie ak sa čosi pokazí aj so zásuvkami pre zmenu na spájkovačky, multimetre a iné meracie prístroje.Konečne presťahovanýVymenil som rovno aj UPSku za niečo novšie a dobre som spravil. Predtým som používal APC Back-UPS ES 700, ale už mi tam tretí krát odišla batéria za tie roky používania, tak som si povedal, že dať opäť za novú okolo 70 €, tak to radšej kúpim niečo nové a po veľmi dlhom rozmýšľaní som siahol po APC Back-UPS BE-850 VA. Príde mi trošku lepšia náhrada čo sa tvaru týka a pekne som ju dal do kúta rovno nad soklovú lištu, kde je aj schovaný napájací kábel až po zásuvku. Ešte sa musím pohrať s kabelážou, ale doteraz sa mi s tým nechcelo kašľať, tak to dúfam takto nenechám pár rokov kým sa rozhýbem :-) Toto nové APCčko som pár krát otestoval a musím povedať, že je to úplne o inom, konečne im doplo tam dať rovno aj tlačidlo na vypnutie zvuku a nemusel som tu haraburdu otvárať aby som natvrdo odpojil ten hnusný vysokotónový piezo reproduktor. Tiež sa mi na nej páči, že pomocou štyroch LED diód zobrazuje aj aktuálny stav batérie, takže nie je nutné ju mať ani pripojenú k PC pomocou USB káblu a sledovať stav cez systém. Ďalšie malé plus má APC odo mňa za USB A a USB C integrovanú nabíjačku, takže nemusím túto vec tým pádom riešiť. Aj keď má lepšie parametre, tak mi príde že je na tom rovnako s kapacitou, ale to je šumák. Prioritne to potrebujem len na uloženie rozrobených vecí keby sa náhodou elektrárne rozhodli stávkovať a z ničoho nič spraviť výpadok. Za tie prachy môže byť, aj keď vidieť šetrenie na materiáloch ak to porovnám s tou 700vkou čo som dlhé roky používal, tak som ako tak spokojný.

Keďže som mal predtým soundbar pod monitorom dosť utopený na stene, tak som dal teraz medzi stenu a konzolu 2cm hrubé drevo aby bol od steny trošku ďalej a konečne som ho aj rovno namontoval. Som rád, že som sa po rekonštrukcii bytu nezbavil svojho krížového laseru BOSCH GLL 3-80 C. S takým pomocníkom sa robí hneď lepšie a presnejšie. Musím ale na jednu stenu za sebou čo je asi 12 m² dať akustický panel, lebo je tam neskutočná ozvena a zvuk z kompu je potom nič moc, takže nejaký ten piatok ešte budem v obmedzenom režime. Dlho som premýšľal aký, tak snáď nespravím chybu s tým čo som asi nakoniec vybral a bude to za niečo stáť, teda aspoň za tie prachy.

Zažil som tu už aj tie vysoké teploty čo boli minulý týždeň a priplatenie si za tie protislnečné izolačné sklá na oknách sa oplatilo. Vonku na umretie a tu ak som nevykonával žiadnu namáhavú činnosť to bolo celkom ok a po zapadnutí slnka pomaly ako v zime, žiadne naakumulované teplo v byte. Palec hore za takú technologickú vychytávku a bez tmy v byte počas dňa v prípade tých čo si dali radšej exteriérové žalúzie, ktoré ale podľa mňa nemajú taký výkon.

Článok bol zobrazený 2425 krát a obsahuje 741 slov
Pridané 29. júna 2024