Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: utorok, 22. októbra 2024
Čas: 07:37:59, 1729575479, @276
Meniny má: Sergej, Dobromil
IP adresa: 18.189.141.81

Prerábam, prerábaš, prerábame...

Nemyslel som si, že to bude až tak dlho trvať, ale môžem konečne považovať svoj projekt prerob si sám za ukončený. Na začiatku prerábania som mal pri niektorých veciach veľké oči, no niečo sa podarilo lepšie ako som si myslel, iné čo som si pre zmenu myslel že bude lážo plážo dopadlo horšie a musel som opravovať. Posledné dni som už len všetko v byte umýval a vysával, keďže stavebné práce už skončili. Také okná som umýval niekoľko dní, ale teraz vyzerajú skoro ako keď ich došli oknári namontovať. Nachytala sa na nich celkom slušná špina za tie dva roky a neviem si predstaviť ak by som ich aspoň ako tak neprelepoval pri prašných prácach, že ako by vyzerali a neviem ani či to chcem popravde vedieť.

Výroba klobás pred Vianocami  ·  Príprava podkladu pred stierkovaním

Každopádne čo ale viem je, že také žalúzie som umýval prvý a posledný krát, lebo nabudúce radšej kúpim nové. Jediná vec čo mi chýbala aby sa dalo už nasťahovať bola len vaňová batéria a sprcha. Na toto som si sám netrúfol, keďže pred vodou a plynom mám rešpekt. Nechcel som to ani utrhnúť alebo riešiť, že to stále tečie, tak to som nechal spraviť kamaráta. Sprchu som samozrejme zvládol namontovať aj sám, keďže tam nie je čo pokaziť a to by zvládla asi aj cvičená opica.

Vaňová batéria je Novaservis Nobless Tina a keďže k nej nebol aj sprchový set, tak som musel nájsť niečo čo sa k tomu hodí. Sprchové sety od Novaservis sa mi veruže nepáčili a ani sa nevyznám v tom, že čo je ako tak kvalitné a nestojí to majland. Kamarát mi poradil nejakú sprchovú hlavicu Grohe RAINSHOWER SmartActive a našiel som ju aj v bielom prevedení aby trochu pasovala k batérií. Samozrejme ak ich priložím k sebe tak je vidieť iný odtieň bielej, ale na takúto vzdialenosť od seba to nie je ani trochu vidieť, takže neriešim. K tomu mi poradil aj sprchovú hadicu Grohe VitalioFlex Silver so zámkom proti pretočeniu, že tá hadica vydrží určite dlhšie ako také tie lacné sety za pár korún, tak som zvedavý. Za cenu tej sprchy s držiakom by som mohol meniť každý rok bežnú hlavicu s hadicou za pár korún nasledujúcich asi 5 rokov, tak dúfam že to čosi vydrží.

Prerábam, prerábaš, prerábame...K vaňovej batérií je v tejto rade aj umývadlová batéria v rovnakej farbe, ale mne sa nepáči, že sa žiadna umývadlová batéria nedá otáčať, takže tam som kúpil drezovú batériu Novaservis Metalia 57 s otočným ramienkom. Keďže to je ale iná modelová rada, tak aj tam je problém, že biela nie je rovnako biela ako na vaňovej batérií. Našťastie to na takúto vzdialenosť od seba nie je až tak bijúce do očí, takže tiež neriešim.

V celom byte som na záver osadil prechodové lišty vo dverách medzi izbami a soklové lišty čo som kúpil k podlahe. Tu som sa akosi sekol vo výpočtoch, lebo som nepočítal s tým že ich nemusím dávať za vstavaný nábytok, takže mi zostalo 26 metrov a neviem kam ich schovať ako rezervu keby niečo.

Zostávalo mi už len všetko poumývať, čo sa mi veruže ani trochu nechcelo. Na záver som ešte otestoval umývačku a pračku, že či tam nie je nejaký problém. Umývačku ani nejako neriešim, tu som len zapol a vybavené. Práčku som najprv zapol prázdnu len s malým množstvom prášku podľa návodu ako je v ňom odporúčaný prvý štart.Prerábam, prerábaš, prerábame...Zvolil som vstavanú pračku Bosch WIW24342EU a keďže je celá kuchyňa vybavená zariadeniami len od Boschu, tak som vybral aj pračku od tejto značky. Vstavaných pračiek na trhu nie je aj tak až také veľké množstvo, takže tak veľa toho na výber nie je a bolo mi povedané, že s Boschom nespravím žiadnu chybu. Vďake tej pračke som už ale videl asi všetko.

Nezapol som teraz prvý krát pračku, už som ich zopár za život zapínal a toto ma celkom dosť prekvapilo. Pri prvom spustení som to ani nepostrehol, lebo bolo v kuchyni veľa svetla a popravde som do bubna ani nepozeral. No teraz som chcel pustiť už normálne pranie nech ju otestujem, že či to aj perie. Podsvietenie bubna z vnútra je už asi iný stupeň luxusu pre špinavú bielizeň. Toto som popravde nevidel a ani by ma takáto vec nikdy nenapadla, že pračka niečím takým môže disponovať :-D

Článok bol zobrazený 2785 krát a obsahuje 705 slov
Pridané 31. mája 2024