Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: utorok, 19. marca 2024
Čas: 06:52:38, 1710827558, @286
Meniny má: Jozef, Sibyla
IP adresa: 54.225.1.66

Výroba klobás pred Vianocami

Pri robení si poriadku medzi fotkami, som narazil na menšiu foto dokumentáciu z Vianoc. Minulý rok som bol u kamaráta a robili sme domáce klobásy z jeleňa, v obchode také klobásy človek veru nekúpi. Robili sme asi ak si dobre spomínam okolo 15kg klobás alebo tak nejako. Našiel som nejaké fotky, tak pre mestského človeka je toto určite španielska dedina.

Príprava podkladu pred stierkovaním  ·  OLED gigantizmus priamo pred očami

Ako prvé bolo potrebné pomlieť všetko mäso. Následne sme museli pomlieť aj mastné, aby klobásy neboli len čisté mäso. Také by potom asi nikto nejedol a boh vie ako by vôbec chutili.Výroba klobás pred VianocamiMäso z jeleňa sme pomleli predtým ako mastné, toho mohlo byť asi 10kg, to si už nepamätám.Výroba klobás pred VianocamiPopritom sme museli samozrejme cítiť aj ihličnatý les v tekutej forme a pitný režim treba predsa dodržiavať aj v zime.Výroba klobás pred VianocamiAlchýmia okolo korenia a dochutenia je dôležitá, no pritom je vždy unikátna. Čiže klobásy chutia zakaždým ináč, treba skúšať a hľadať ten najlepší postup. Tento krát sa nám podariloich spraviť asi najlepšie, aspoň sme sa na tom zhodli, lebo si ich každý pochvaľoval.Výroba klobás pred VianocamiVšetko sa to následne poriadne premieša a nechá sa to aspoň deň postáť, nech prejdú chute.Výroba klobás pred VianocamiPred delovaním do čreva, sme si ako vždy spravili aj ochutnávku, že čo to je zač. Už vtedy sme vedeli, že budú asi najlepšie.Výroba klobás pred VianocamiVýroba klobás pred VianocamiPo ochutnaní, resp. doslova nažratím sa, ideme pomocou dela napĺňať črevá.Výroba klobás pred Vianocami...a takto vyzerá výsledok našej „ťažkej“ práce, už aj po údení.Výroba klobás pred Vianocami

Článok bol zobrazený 3891 krát a obsahuje 234 slov
Pridané 26. februára 2019