Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: utorok, 23. apríla 2024
Čas: 18:31:26, 1713889886, @730
Meniny má: Vojtech, Adalbert
IP adresa: 3.144.84.155

Prečo som nebol voliť a ani nebudem...

Už v osemnástich som vedel, že ak by voľby mohli niečo zmeniť, tak ich dávno zakážu. Nikdy som sa verejne k voľbám nevyjadroval a ani to extra neriešil, no posledné týždne sme tu ale mali mediálnu bublinu pomaly svetových rozmerov ohľadom prezidentských volieb. Všade kde som pozrel len voľby a voľby. Pozrime sa na to teda bližšie z môjho pohľadu. Výber kandidátov bol v prvom kole pestrý, síce na Ukrajinu nemáme čo sa počtu kandidátov týka (tam majú tuším až 39 kandidátov), ale aj tak sme ich mali dosť. Prvé čo by stálo za zmienku je suma, ktorú mal každý kandidát k dispozícií na svoju kampaň.

Dostal som povolenie na domáce kino  ·  Pár noviniek nie len na BLOGu

Čo je akože férové na tom ak ma jeden kandidát sumu pol milióna eur na svoju reklamnú kampaň a omielanie toho čo spraví pre občanov, pričom dobre vieme, že 99% z tých kecov sú len bláboly a iný kandidát minie trebárs len 1 000 € či menej, lebo viac proste nemá. Je úplne jasné, že zvíťaziť môže len ten kto má viac peňazí a je úplne jedno čo to bude za osobu. Kandidát bez peňazí nemá žiadnu šancu a to nie len v prezidentských, ale aj v parlamentných voľbách. Ak by som mal vek a k dispozícií 500 tisíc €, tak verím tomu, že sa taktiež dostanem do druhého kola a možno by som to zvládol aj rovno v prvom kole. Čiže žiadna férovosť tam nie je a zaujímal by ma veru výsledok ak by mal každý kandidát nulu na svojom konte. Taktiež by mala byť úplne zakázaná propagácia a jediné kde by sa mohli kandidáti zviditeľniť by bola trebárs televízia a diskusie medzi všetkými kandidátmi na všetky témy. Je úplne jasné, že ďalej doští len ten, kto viac oblepí tými hnusnými billboardami so svojimi ksichtami celé Slovensko.Prečo som nebol voliť a ani nebudem...Ďalšia vec čo mi príde postavená na hlavu, je vek od kedy môže daný človek vôbec voliť. Ak má človek 18 rokov, tak vie o politike čo? Ja som osobne politiku začal sledovať tak asi posledných 5 rokov dozadu a popravde s tým aj končím, lebo je to z môjho pohľadu strata času. Je mi jasné, že sú výnimky spomedzi mladých čo politiku sledujú a majú čo k tomu povedať, ale 99% mladých ľudí je len dobre zmanipulovaných, sfanatizovaných a určite nevolí zo svojej vôle. Za to môžu väčšinou starší v ich kruhu kamarátov, rodičia, média, alebo na nich pôsobia nejaké iné vplyvy. Mňa osobne v osemnástich politika zaujímala asi tak, ako murára operácia srdca. Čiže tento vek by som určite osobne posunul na minimálne 25 rokov. Dovtedy je z môjho pohľadu každý ešte decko a nemal by mať právo voliť. Samozrejme ako som vyššie spomenul, tak česť výnimkám, ale to je zanedbateľný počet, ktorý by výsledky tak či tak neovplyvnil.

Horná hranica veku asi ani nie je definovaná, nezisťoval som túto vec a je mi to v podstate jedno, ale hornú hranicu by som taktiež určite zastropoval. Prečo by mal voliť nejaký 70+ ročný dôchodca? Videl som to na svojej babke a iných starších ľuďoch. Vďaka tomu, že dostali pár euro viac k dôchodku, tak volia len toho kto za to môže. Druhá strana mince ich ale nezaujíma, že tak ako dostali pár drobných do jednej kapsy, tak im v niekoľko násobnom množstve tých drobákov vďaka tým istým z druhej kapsy zmizne a na to podľa mňa nepozerá žiadny dôchodca. Čiže právo voliť by som jednoznačne nastavil na 25 až 60 rokov, resp. keď dotyčný začne poberať dôchodok. Prečo by mál rozhodovať o chode krajiny niekto, kto je ľahko manipulovateľný?

Ďalšia vec voči ktorej mám výhrady je hlasovanie. Určite by malo byť zákonom nariadené aby sa volieb zúčastnil každý volič a nie len ten kto chce. Čo sú to za voľby keď o nich rozhoduje len 50% populácie Slovenska s právom voliť? Čiže neprídeš voliť, tak pokuta, alebo nedostaneš nejaké výhody od štátu ako materská, či podpora. O tom, že hlasovanie by malo byť už dávno elektronické ani nehovorím, veď míňať v 21. storočí milióny za voľby, to je také zelené. Hlavne, že máme všetci rozmýšľať ekologicky a ekonomicky, no štát si bez hanby vytlačí milióny zbytočného papiera...k tomu sa je zbytočné aj vyjadrovať.

K samotnému výsledku volieb sa vyjadrovať ani nebudem. Možno má Slovensko prvú prezidentku, ale mojou prezidentkou nie je, keďže z môjho pohľadu sú voľby len obyčajná fraška, lebo tam hrá úlohu len to kto má viac bubákov. Osobne by som celý prezidentský úrad nechal úplne zrušiť a peniaze, ktoré dostáva by sa mali radšej použiť v školstve či zdravotníctve, tam by mali určite väčší prínos.

Čiže nechodím a nikdy ani nebudem chodiť voliť už len z princípu a nie preto, že by sa mi nechcelo. Pokiaľ by boli splnené moje podmienky, tak mile rád odvolím, resp. musel by som samozrejme, ale dovtedy radšej ten čas strávim hádzaním hrachu na stenu...

Článok bol zobrazený 3291 krát a obsahuje 800 slov
Pridané 31. marca 2019