Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: utorok, 19. marca 2024
Čas: 03:39:01, 1710815941, @152
Meniny má: Jozef, Sibyla
IP adresa: 44.204.164.147

iPhone X po pár mesiacoch používania

Koncom februára som si zaobstaral nový telefón Apple iPhone X v tej drahšej verzii s 256 GB pamäťou a vo veľmi silne vesmírne sivej farbe. Áno, to je on, môjho srdca šampión...ale kde, robím si prdel. Predtým som pár rokov používal BlackBerry Passport, s ktorým som bol nanajvýš spokojný. Je mi celkom ľúto, že to BlackBerry s ich BlackBerry OS vzdal a prešiel na ten stupídny Android s kadejakými nadstavbami, ale čo už. Taký BlackBerry Hub je asi to najlepšie čo mohol niekto vymyslieť a mala by ho obsahovať každá platforma.

Opäť bez inšpirácie o čom písať  ·  Príprava podkladu pred stierkovaním

Pozeral som teda veľmi dlho, že po akej inej platforme siahnuť. Vôbec sa mi nechcelo ísť do toho Androidu a keďže k Apple som mal vždy nejaký vnútorný odpor, tak tie som ani neriešil. Pozeral som vtedy aj to, či nemá náhodou Microsoft už nejaký normálny systém a či sa nájde aj nejaký výrobca čo by mal niečo použiteľné. Našiel som len nejaké HPčko, ktoré malo v sebe Windows 10, ale aj to bolo na trhu len chvíľu a potom už žiadna zmienka o tom systéme v mobiloch. Vtedy som natrafil na Apple iPhone X a ten sa mi celkom dosť zapáčil. Hlavne kvôli tomu, že neobsahuje to dementné home tlačidlo a celkom mi pripomínal aj Nokiu N9 čo som v minulosti mal. Boli to hlavne gestá, ktorými sa telefón ovládal a to sa mi na ňom páčilo. Takže som nakoniec zvolil ten, aj keď som úplný odporca Apple zariadení, čo môže aspoň každý kto ma pozná potvrdiť.iPhone X po pár mesiacoch používaniaAle vrátim sa k pocitom po tých pár mesiacoch. Mám v ňom asi 100 GB hudobných albumov vo formáte FLAC, asi 70 GB zaberá softvér a kadejaké hry. Celý telefón beriem skôr len ako nejaké vreckové Nintendo na hranie sa. Keď som pozeral IB, tak som za ten softvér a hry zaplatil už skoro 700 € ... šialené. Telefón mi za ten aj keď krátky čas ani jeden krát nezamrzol a je stále svižný ako keď som ho zapol prvý krát. To sa mi celkom páči na vzdory tomu, koľko bordelu tam už mám. Pár krát som aktualizoval aj systém, kde som čakal aspoň jeden krát nejaký problém, ale zatiaľ sa nič nepokazilo. Výdrž je tiež celkom slušná, na nabíjačke je tak 2x do týždňa. Záleží len na tom, či sa zahrám viac krát nejakú hru, alebo nie. Pár krát mi vydržal aj celý týždeň bez pripojenia k nabíjačke, čo je celkom slušné ak zoberiem do úvahy to, že na internete mal každý len výhrady na celkovú výdrž. Jeden krát som ho pleskol aj o zem, ale kryt od výrobcu Pitaka si odviedol svoju prácu na jedničku.

Čo sa mi dosť nepáči je trebárs vstavaný e-mailový klient. Na prílohu PDF, či iné prílohy môže človek zabudnúť. Ani raz sa mi nepodarilo k takej prílohe dopracovať a bez problémov ju otvoriť. Taktiež mi príde celý ten e-mailový klient úplne primitívny, čo je škoda. Musím to povedať nahlas, ale za ten čas som svoj názor na iOS celkom zmenil a už si nemyslím, že je to až taký odpad ako v minulosti, ale len v prípade iPhone X. Nižšie verzie, beriem naďalej ako odpad, proste to home tlačidlo ma na nich úplne irituje a zbytočne zaberá miesto na úkor displeja.

Článok bol zobrazený 3623 krát a obsahuje 539 slov
Pridané 15. júna 2018