Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: štvrtok, 25. apríla 2024
Čas: 22:25:35, 1714076735, @892
Meniny má: Marek, Izmael
IP adresa: 13.59.61.119

Ako na RSYNC cez Windows?

Minulý rok v jeseni som riešil celkové zálohovanie serveru a ako to vôbec spraviť aby to bolo samozrejme v poriadku. Použil som na to miniPC Intel NUC s tými najnižšími parametrami čo bol na sklade. Mal som v pláne naň nainštalovať FreeBSD, ale keďže podpora bola veľmi mizerná tak som musel siahnuť po linuxovej distribúcií Ubuntu 14.04 a to tam beží nonstop od jesene minulého roka. Hľadal som rôzne možnosti ako čo najjednoduchšie spraviť automatické zálohovanie a nakoniec som to spravil pomocou RSYNC, čo bola asi jediná normálna možnosť. Keďže záloh nie je nikdy dosť, tak som tento Intel NUC geograficky premiestnil z domu na iné miesto a doma si vyhradil na disku 500 GB len pre zálohy.

Pridané 11. apríla 2016

Hudobný nástroj s použitím 2k guľôčok

Hudobný nástroj je zariadenia skonštruované na účely tvorby hudby. Hudba je na svete od nepamäti a v podstate akýkoľvek nástroj, ktorý dokáže vytvoriť zvuk a môže byť nejakým spôsobom kontrolovaný hudobníkom môžeme považovať za hudobný nástroj. Pár dní dozadu som našiel video takéhoto hudobného nástroja za ktorým stojí jeden z členov kapely Wintergatan ak som tomu správne pochopil, ale moc som ohľadom toho viac nepátral.

Pridané 9. marca 2016

Rok/2 2015 v obrázkovej verzii

Konečne som si pretriedil všetky pracovné a súkromné dáta za posledné asi dva roky a dostal som sa aj k fotkám za minulý rok, resp. polrok čo som nafotil cez mobil či fotoaparát. Fotky neuchovávam nikdy, keďže som toho názoru, že fotky sú určené pre ľudí čo majú slabú pamäť a nepamätajú si zážitky :-) robím si samozrejme prdel, nech si ukladá kto chce čo chce, ja ale odmietam udržiavať niekde nezmyselné fotky. Mal som ich niečo vyše päťsto a z nich som vybral pár ako takých kvázi použiteľných, neviem si predstaviť niekde uskladňovať tisíce fotiek a starať sa každým rokom o to aby som o fotky neprišiel.

Pridané 1. marca 2016

Iron Maiden Tour 2016

Začiatkom roka som sa dozvedel, že bude v Maďarsku koncert kapely Iron Maiden. Jeden známy tam ide s partiou a tak som zisťoval, že či majú ešte voľné miesto, keďže sám by som tam asi nešiel, lebo po maďarsky viem akurát tak čo je to igen. Nuž moc neskoro som sa o tom dozvedel a už nemali voľný flek v mikrobuse.

Pridané 20. februára 2016

SEO optimalizácia - 200 vektorov

Osobne sa už SEO optimalizáciou nezaoberám vôbec, lebo ma tá oblasť prestala celkom dosť zaujímať. Sem tam si síce prečítam nejaké tie fóra či weby ohľadom SEO optimalizácie ak natrafím na čosi zaujímavé, ale nie je to oblasť ktorá sa mení zo dňa na deň a treba sledovať neustále nové trendy ktoré frčia. Je to proste vždy aj tak o tom istom a hlavne to je beh na dlhú trať, čiže to je asi aj dôvod, prečo som sa o to prestal nejako aktívne zaujímať.

Pridané 5. januára 2016

AC/DC - Rock Or Burst World Tour?

Kto nepozná kapelu AC/DC, tak sa radšej ani nevyjadrujem. Kto nevidel kapelu AC/DC, tak nevidel ešte nič. Kto nepočul kapelu AC/DC, tak netuší čo je to hudba a kto nebol na koncerte kapely AC/DC, tak veruže nežije!

Pridané 22. decembra 2015

Doména ITckar.sk je konečne moja

Po roku sledovania som sa konečne dostal k tejto aspoň pre mňa peknej doméne. Prvý krát som požiadal WebSupport (webhosting kde prevádzkujem svoje všetky web stránky) o odchyt domény itckar.sk niekedy v jeseni minulého roka, ale odchyt sa im nepodaril. Doménu si odchytil niekto iný a dostala sa do stavu DOM_OK, čiže smola pre mňa a zas až tak som po nej neprahol aby som ju od nového majiteľa kúpil, keď som si ale všimol, že sa na nej dva krát zmenil úplne obsah, tak som mal takého tušáka, že doménu už nepredĺži a tento rok sa dostala pred skoro troma mesiacmi do stavu DOM_HELD a za ním do stavu DOM_DEL. Vtedy som túto vec postrehol a hneď som požiadal svoj webhosting o odchyt domény, ale opäť sa im odchyt nepodaril. Popravde poslednú dobu sa im odchyt domén nedarí vôbec, čo je škoda, lebo v minulosti to bolo určite omnoho lepšie.

Pridané 14. decembra 2015