Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: štvrtok, 2. mája 2024
Čas: 09:49:58, 1714636198, @368
Meniny má: Žigmund, Atanáz
IP adresa: 18.117.81.240

Stará klasika - Super Mario

Super Mario je séria arkádových videohier, pričom prvý diel sa vola Super Mario Bros a vyšiel pred 30. rokmi v roku 1985 pre 8 bitovú hernú konzolu NES. Jej hlavnými postavami sú taliansky bratia, inštalatéri Mario a Luigi, ktorí putujú kráľovstvom a prekonávajú zložité prekážky, aby sa dostali až k unesenej princeznej Peach a zachránili ju od zlého draka Bowsera. Svetov v kráľovstve je 8 a každý z nich sa skladá zo 4 až 8 rôznorodých levelov s narastajúcou obtiažnosťou.

Pridané 2. júna 2015

Facebook Access Token bez expirácie

Ako som v pár článkoch dozadu spomenul, tak som si našiel čisto náhodou flek ako PHP back-end programátor. Dostal som za úlohu dôjsť na nejaký spôsob ako dostávať obsah z RSS na fan page stránky zákazníkov, keďže od 1. mája 2015 skončila facebooková aplikácia RSS Graffiti, tak bolo potrebné pripraviť za to náhradu. Pridávaním obsahu na Facebook som sa zaoberal pár rokov dozadu, ale keďže moje programátorské zručnosti stáli za milú jarmilu, tak som to nedokázal naprogramovať, ale to odbočujem. Mal som vyhradený deň na tento problém a teda som sa tým zaoberal.

Pridané 15. mája 2015

Samouk vytvoril detailnú fotku Mesiaca

Doma nepotrebujete mať ani Hubblov teleskop, aby ste z absolútnej blízkosti dokázali vidieť niektoré vesmírne telesá. Tento poľský samouk a amatérsky fotograf Bartosz Wojczyński namieril svoj fotoaparát na nočnú oblohu a z 32 tisíc záberov na náš Mesiac vytvoril takúto neuveriteľne detailnú fotografiu.

Pridané 5. mája 2015

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum je pseudo-latinský text, ktorý sa používa pri testovaní layoutu (teda rozvrhnutia) stránok, časopisov, letákov. Používa sa už od 16. storočia. Text pripomína obyčajnú latinčinu, v skutočnosti je to nezmyselná skomolenina. Jeho začiatok je ale z Cicerovej tvorby, kde sa objavuje veta Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit.

Pridané 27. apríla 2015

PlusMinus.sk a problémy s registráciou

Raz za čas si prezriem zoznam .sk domén ktoré sú v expirácii, či sa tam neobjaví nejaká zaujímavá doména čo by sa mi páčila a dala by sa na niečo zaujímavé použiť. Tak tomu bolo aj 16. apríla 2015, deň predtým som si všimol doménu plusminus.sk že je v stave DOM_DEL. Premýšľal som nad tým, že napíšem svojmu registrátorovi, či mi ju odchytí, no nakoniec som si to rozmyslel a rozhodol sa, že kašlem na to. Nasledujúci deň som skúsil pozrieť cez whois.sk-nic.sk, že kto si ju zaregistroval keďže to je celkom ako tak pekná doména a bola voľná. To ma tak trochu prekvapilo a tak som sa prihlásil pod svojim kontom u svojho registrátora čo je WebSupport. Vyplnil som objednávku novej domény a prvý krát som čakal dlhšie na spracovanie registrácie domény. To sa mi už nejako nepozdávalo a pár minút na to mi došiel nejaký divný email čo vygeneroval systém pri registrácii domény.

Pridané 22. apríla 2015

Citáty, ktoré som mal na stránke

Od kedy mi beží táto moja osobná stránka, tak sa na hlavnej stránke zobrazovali pomaly od začiatku náhodne citáty, či výroky známych a neznámych ľudí. Keďže sa mi o to nechce starať a v podstate to ani nebolo poriadne vidieť poslednú dobu, tak som sa rozhodol že keď som pri zmenách čo som tu robil, že náhodne zobrazujúci citát z mojej zbierky sa už na hlavnej stránke zobrazovať nebude. Je mi ich ale ľúto len tak zmazať, keďže je to zbierka za pár rokov, tak ich nájdete všetky pod týmto úryvkom. Nazbieral som ich presne 234 ak som dobre videl, tak to aspoň skončilo aj pri takom peknom čísle.

Pridané 21. apríla 2015

Pár noviniek nie len na BLOGu

Od polovice marca mám nový job, presnejšie sa jedná o pozíciu ako PHP programátor. Hľadal som si nejaké zaujímavé zamestnanie a na Profesii som našiel inzerát na PHP back-end programátora. Keďže som sa aktívnejšie posledného pol roka venoval programovaniu v PHP a tento inzerát mal teoretický a praktický test, tak som vyskúšal reagovať. Zaujímali ma iba tie dva testy a chcel som vedieť či aspoň trošku niečo ovládam, to že by som vôbec cez ne prešiel som ani nepredpokladal. Na moje prekvapenie som prešiel cez jeden aj druhý test a bol som zaradený medzi uchádzačov na osobný pohovor, pričom praktický test som mal vraj spravený najrýchlejšie zo všetkých. Tiež som bol označený ako senior PHP programátor na čom sa asi ešte dlho budem smiať, keďže som sa nepovažoval ani za junior PHP programátora ha ha :-)

Pridané 7. apríla 2015