Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: piatok, 26. apríla 2024
Čas: 10:25:01, 1714119901, @392
Meniny má: Jaroslava
IP adresa: 18.118.1.232

Multimeter Fluke 115 - ďalší darček

Minulý rok v novembri mi docválal darček (sonda IntelliTone Pro 200 Probe) za nákup multimetra Fluke 289. Keďže by som sa chcel v blízkej budúcnosti vrátiť k bastleniu a hrať sa s obvodmi, tak som si povedal, že si kúpim nejaké lepšie náčinie, aj keď na moje potreby je Fluke 289 asi poriadny luxus. Kvôli rozmerom môžem skladovať len prenosné zariadenia, keďže si nemám kde spraviť nejakú veľkú kuticu so stolnými zariadeniami a preto som chcel kvalitnejší prenosný multimeter. Mal som možnosť ho ale kúpiť o dosť lacnejšie a k tomu si vybrať ešte nejaký hodnotný darček, tak som nenašiel žiadny dôvod ho nekúpiť.

Multimeter Fluke 289 + darček za nákup  ·  Citáty, ktoré som mal na stránke

Keď mi multimeter Fluke 289 prišiel, tak som okamžite vyplnil formulár a vybral som si vtedy nižšieho brata multimeter Fluke 115 a formulár odoslal. Nejaký deň som nad tým premýšľal a napadlo ma, že načo mi je ďalší multimeter, keď už mám Fluke 289 a UNI-T UT181A. Skúsil som teda formulár vyplniť znova a vybral som si radšej sondu IntelliTone Pro 200 Probe. Povedal som si, že sonda sa mi pri prerábaní bytu hodí viac ako ďalší multimeter a tak som to teda zmenil. Za celý ten čas mi prišli dva emaily, že mám byť trpezlivý, lebo majú toho veľmi veľa a budem musieť zjavne pár mesiacov čakať. Vtedy som si nerobil ani nejaké nádeje, že mi ta sonda príde, ale v novembri som mal predčasné Vianoce, darček docválal a sonda IntelliTone Pro 200 Probe bola doma.

Začiatkom roka mi prišiel ďalší email, že mám byť trpezlivý či také čosi, ale hovoril som si vtedy, že asi chyba, veď už mi darček prišiel, tak som to ani neriešil a kašlal na nejakú trpezlivosť. Pred pár dňami ma ale prekvapil email z kuriérskej služby, že odosielateľ Fluke mi čosi posiela a čo som veru nečakal, tak mi prišiel aj ten multimeter Fluke 115. Neviem ako je to možné a ani som to nezisťoval, ale tak kto by odmietol.Multimeter Fluke 115 - ďalší darčekJe celkom malý a chutný, ale veľmi som sa s ním nehral. Skúsil som ho len zapnúť, zmerať batériu, že či je vážne funkčný a odložil som ho. Každopádne sa mi veľmi páči, ale osobne by som zaňho 200 € nikdy v živote nedal, resp. ak by som ho kúpil a prišiel by mi v takom stave, tak by som ho určite okamžite vrátil. Asi som veľmi zhýčkaný z Fluke 289, lebo to je vážne pán multimeter, ale z toho Fluke 115 mi je tak trochu na grcanie. Pri skúšaní batérie som prešiel aj všetky funkcie či je v poriadku, tiež som vyskúšal podsvietenie a vtedy to prišlo.Multimeter Fluke 115 - ďalší darčekPri Fluke 289 som si vravel, že chápem tú cenu, lebo je to prepracovaný kuš kvalitného zariadenia v porovnaní s UNI-T UT181A čo je cítiť už len pri dotyku samozrejme, ale pri pohľade na Fluke 115 som zostal tak trochu na pochybách, že kvalita šla asi vďaka korone celkom dosť dole. Takto vyzerá displej pri podsvietení a je to skutočne hnus za tú cenu. Popravde by som si asi vážne radšej priplatil o stovku viac za UNI-T UT181A ako by som mal zobrať Fluke 115 za 200 €, ale tak možno je to len ojedinelý prípad s tými škvrnami a nerovnomerným podsvietením.

Ak si to podsvietenie odmyslím a prižmúrim poriadne obe oči, tak po stránke spracovania pôsobí samozrejme kvalitne ako Fluke 289, je malý a celkom chutný. Dá sa ovládať aj jednou rukou a predpokladám, že bude určite slúžiť dlho, ale to podsvietenie je naozaj odporné a poriadne odfláknuté. Na tak drahom multimetri by som čakal určite kvalitnejšie spracovanie podsvietenia, ale ako sa hovorí darovanému koňovi na zuby nepozeraj, tak prižmúrim obe oči a nebudem podsvietenie radšej používať, aby som si nepokazil prvý dojem zo značky Fluke. Každopádne značke Fluke ďakujem za oba darčeky, potešili. Toto bol môj najlepší nákup aký som asi kedy spravil :-)

Článok bol zobrazený 1547 krát a obsahuje 637 slov
Pridané 23. apríla 2022