Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: streda, 24. apríla 2024
Čas: 05:27:52, 1713929272, @186
Meniny má: Juraj, Fidél
IP adresa: 3.145.186.6

Koviďáčik C19 a divadlo s Covid pasmi

O tom čo je korona vírus (skracujem na C19, prosím nemýliť si to so skratou C64, to je Commodore 64) sa rozpisovať nebudem a ani určite nemienim. Nie som lekár, odborník a ani pseudoodborník čo by ma oprávňovalo o tom čosi splietať ako väčšinu fasbukových odborníkov. Nájsť si o tom veľmi „cenné či nezmyselné“ informácie vie určite každý sám, ako ich dotyčný samozrejme spracuje je už vec druhá. Na túto tému som sa nikdy nechcel veľmi vyjadrovať, rozpisovať a konšpirovať že čo je, alebo naopak čo nie je pravda a iné nezmysli čo sú na internete zo strany médií či žabojašterov. Táto téma ma nezaujíma a nemyslím si, že som fundovaná osoba, ktorá môže verejne o tom čosi kecať. Aspoň trochu sa dúfam zlepšila hygiena, lebo tie hnáty si väčšina ľudí neumývala, ako som postrehol v reštauráciach, na pumpách a pod. Jedine na čom sa tak trochu viac menej zabávam a smejem je to, keď niekde natrafím na diskusie s prepojením témy C19 vs. 5G a snáď ovládnutí celého vesmíru...no presne a takí ľudia majú volebné právo :-) Nepozerám na to ani ako nejaký fanda 5G, lebo či miniem drahých 5 GB dát cez ktoréhokoľvek operátora pomocou 4G alebo rýchlejšie za pomoci 5G siete mi je úplne salám párek fuk. Radšej by som na mieste tých ľudí riešil tieto vysoké poplatky za dáta u operátorov ako nejakú beletriu ohľadom C19 v súvislostí s 5G.

Podrazy a falošnosť po tretie  ·  Opäť bez inšpirácie o čom písať

Chcem sa zamerať skôr na aktuálne opatrenia z bordelu na kopci vedľa hradu v Bratislave. Nie len zdravotníctvo má Slovensko v žalostnom stave, to vieme úplne všetci a za to aktuálna vláda samozrejme až tak asi nemôže, keďže pri koryte je väčšina z nich prvý krát a celé to tu mali posledné dlhé roky pod palcom iné strany. Každopádne za celý čas čo sú pri moci aktuálne „Chce to zmenu“ strany, som mimo ich hašterenia ako škôlkari na piesočku nič veľkolepé z ich dielne nevidel. Zistil som ale, že sme veľmi bohatý národ zjavne ak si môžeme dovoliť rozdávať tučné šeky za očkovanie pre dôchodcov, či robiť nejaké lotérie s nedomysleným koncom a nejakou vedomosťou o tom, že existujú rôzne typy pripojenia kde je odlišná odozva pripojenia, ale to je tak keď si autori takých lotérií myslia, že prasata létají a neplatia to zo svojho.



Zaujali ma ale aktuálne opatrenia, ktoré som postrehol že momentálne dobíjajú vrchné priečky na stránkach s humorom. Máme tu logdawn mám pocit dva týždne či koľko, ja popravde ani netuším odkedy začal, lebo tento Matelko cirkus už skoro vôbec nesledujem. Každopádne som postrehol, že obchody boli pozatvárané a jedine kam sa dalo ísť sú potraviny, lekárne, drogérie, atď. (iné neriešim, lebo ich isto aj tak nenavštevujem, alebo nie tak často) No od piatku sa otvorili zjavne všetky obchody, ale podmienené vstupom, že dotyčný zákazník prekonal koviďáčika, alebo je očkovaný. Pričom som zaregistroval aj to, že jeden z tých zjavne menej obdarených ministrov čo sa inteligencie týka navrhol, že bude počas Vianoc zakázané cestovať za rodinou. V poriadku, potiaľto by som povedal, že škoda pre rodinne založených ľudí, ale tak ma to hlavu a pätu tak trochu. Predsa len keď sú všetky tie kadejaké väčšie sviatky, tak je na Slovensku veľká migrácia hlavne zo západu na východ a nepriestrelným faktom je aj to, že sa nonstop premiestňujú hromady ľudí naprieč celým Slovenskom sem a tam, lebo ich rodina je rozosiata po celom Slovensku.

Na druhú stranu do výnimiek spadá aj návšteva lyžiarskeho strediska, kde je práve podľa mňa (môj neodborný názor) väčšia šanca, že ak tam dôjde pár roznášačov, tak každý kto tam dostane tento typ darčeka a nakazí sa, tak to dovlečie domov, do svojho okolia a kým dotyčný jedinec zistí že je v tom, tak si to odnesie ešte ďalších pár ľudí čo stretol pre istotu a stihol im tento vianočný darček podarovať. Ďalej to ide ako pyramídová hra a tie sú predsa na Slovensku zakázané, tak som veľmi zvedavý ako sa papaláši vysporiadajú aj s týmto problémom :-D Nepovažujem sa za najinteligentnejšieho tvora na planéte, ale dotyčný pán minister stál pri narodení asi v zlom rade na inteligenciu, lebo toto je tak dementné opatrenie, resp. zákaz ako autor sám a zároveň ako všetky opatrenia od tejto igi populár vlády. Oni si tam asi fakt myslia, že národ seno žerie aj keby na rožky nebolo...ale to odbočujem od toho čo ma dnes skutočne dosť zaujalo na týchto nových opatreniach.Koviďáčik C19 a divadlo s Covid pasmiOd piatku máme teda na Slovensku otvorené aj iné obchody a nie len tie kľúčové aby sme neumreli od hladu, či na mužskú smrteľnú chorobu (tzv. soplík) v prípade lekárni. Podmienkou otvorenia doteraz zatvoreného obchodu teda ak som správne pochopil je to, že vstup je podmienený buď očkovaním alebo prekonaním ochorenia, čo treba patrične preukázať. Ak som teda očkovaný, tak mám samozrejme aj QR kód, poprípade asi nejaký papier o úspešnej inštalácii pripojenia na 5G, pre kontrolovanie všade kde je to potrebné alebo vyžadované, poprípade iný zjavne zbytočný dokument v papierovej forme (hlavne, že máme myslieť ekologicky ale papier sem, papier tam).

Pri prvom vstupe do obchodu ma toto ani nenapadlo, keďže veľmi obchody nenavštevujem a tak som bol prekvapený, že čo po mne zamestnanec obchodu vôbec vyžaduje, keďže cez rúško je tak dobre počuť ak dotyčný/á rozpráva tichšie že až. Tak som teda vytiahol mobil, hľadal vo VšZP aplikácií QR kód a bol som v tom, že mi ho teda overí. Samozrejme keďže mám odblokovanie ksichtom, tak som sa do aplikácie nevedel ani dostať a PIN si nepamätám aký som nastavil. Našťastie som si QR kód uložil aj ako obrázok a ten som teda ukázal. Pred pár mesiacmi som robil overovanie pravosti občianskeho preukazu pomocou čítačky a s tým aj dekódovanie QR kódu z Covid passu. Takže viem čo v ňom presne je, čiže mi je salam párek, že by si to overoval niekto. Čakal som teda, že tento zamestnanec priloží nejakú čítačku, alebo napríklad mobil s aplikáciou OverPass a skontroluje pravosť QR kódu. To ale nenastalo a dotyčný ma púšťa dnu do predajne, že som v poriadku. Zjavne mal čítačku QR kódov s dekódovaním priamo v očiach a nastala už éra terminátorov :-)

V tej chvíli ma to tak trochu zaujalo, ale hovorím si, že asi len náhoda a tak som to veľmi v hlave neriešil. Aj tak mám pravý QR kód, takže mi to je jedno a viem že nič neporušujem. Áno, som očkovaný tou jednorázovou verziou, ale evidentne je chybná a budem ju musieť reklamovať, lebo sa stále na 5G nedokážem pripojiť. Očkovať som sa šiel viac menej len preto, že som tam robil odvoz a keď som bol už tam, tak si hovorím, že podpora 5G sa vždy hodí a taktiež som mal tušáka, že tu opäť bude šaškovanie s testovaním, či iné obmedzenia. Aj tak do seba ládujeme ako ľudstvo úplný odpad, tak nejaké očkovanie navyše už viac isto neuškodí.

Vošiel som do druhého obchodu a tam bol rovnaký scenár ako v prvom. Ukázal som len obrázok a výsledok rovnaký, tak hovorím dotyčnému zamestnancovi, že ako viete, že je pravý, alebo že je to skutočne QR kód nejakého Covid passu a nie nejaký náhodne stiahnutý z internetu? Tak mi len povedal, že neriešte :-D a v tej chvíli som zostal v nemom úžase. Skúsil som ešte tretí obchod, ale tam keď som videl, že je opäť rovnaký scenár, tak som sa aj tak otočil pred vstupom, lebo ma zaujímal len postup overenia, či vytiahne mobil s aplikáciou OverPass či niečo obdobné na overenie pravosti QR kódu. Takže v troch rôznych väčších predajniach, ktoré boli doteraz zatvorené v obchodnom dome ma pustili do predajne bez fyzického overenia pravosti a platnosti nejakého potvrdenia, že som očkovaný, alebo som prekonal koviďáčika a ja sa pýtam kompetentných, že načo je potom táto šaškáreň zo strany štátu, ale samozrejme aj zo strany predajní dobrá? Tak milé predajne buď to kontrolujte ako máte, alebo sa na to vyserte úplne ak na to sami kašlete, lebo takáto kontrola mi príde ako plnenie deravej nádoby s vodou a potom nevyplakávajte, ak dôjde opäť k šaškovaniu so zatváraním zo strany štátu.

Ja neriešim to či je táto šaškáreň a šikana správna, alebo nie. Riešim skôr to, že načo je tento úkon naháňania zákazníka ak vstúpi do vašej prevádzky dobrý, že nech sa preukáže či je očkovaný, alebo koviďáčika absolvoval a nedá si žiadny zamestnanec aj tak ani toľko roboty to skutočne overiť. Ja som mohol celý čas ukazovať QR kód obsahujúci URL na nejaký porno web a aj tak by som sa do predajne dostal a mal rovnaké výsady ako očkovaný, alebo prekonaný jedinec. Čiže toto opatrenie je totálne zabitý čas ako asi aj tento článok a len zbytočné otravovanie zákazníka nezmyslami. Neobhajujem aktuálne opatrenia, sám si myslím, že ten kto ich vymyslel by mal do hodiny spísať výpoveď, alebo odstúpiť zo svojho postu :-) lebo ak by v teoretickej rovine existoval satelit, ktorý by dokázal merať inteligenciu v budovách, tak bordel na kopci vedľa hradu v Bratislave by bola jedna veľká čierna diera zjavne, ale ide viacmenej o princíp.

Článok bol zobrazený 1554 krát a obsahuje 1496 slov
Pridané 13. decembra 2021