Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: utorok, 23. apríla 2024
Čas: 20:57:21, 1713898641, @831
Meniny má: Vojtech, Adalbert
IP adresa: 18.116.63.236

Opäť bez inšpirácie o čom písať

Naposledy som nevedel o čom napísať asi pred 7 rokmi a je to tu opäť. Vôbec ma nenapadá čo napísať, ani mäkké f. Napadajú má nejaké návody, ale tých je na internete kvantum a aj tak neviem o čom, alebo aký. Písať čo som dnes robil, alebo mal na obed asi nikoho pre zmenu zaujímať nebude. Možno niečo napísať o životných rozhodnutiach, ale koho by to zaujímalo a hlavne sa to asi moc do blogu ani nehodí. No niečo ale napísať musím, lebo som si dal ultimátum, keď som začal, že jeden článok mesačne, ináč s tým končím. Doteraz som mal vždy aspoň dva tri rozpísané dopredu a postupne som ich len dopĺňal, ale teraz mam nič, nula riadkov, proste úplne prázdno.

O čom písať?  ·  Štatistika zahraničných domén (*.com)

Stále premýšľam nad tým, či bol dobrý nápad uverejniť kus kódu z ktorého som vychádzal ohľadom platieb pomocou QR kódu, tzv. PAY by square v PHP. Mesačne mi vždy napíše niekto, že by potreboval radu a pomoc. Nechcem byť na nich moc hnusný, hlavne na firemných ľudí, ale nechce sa mi robiť nejaký support ku kusu kódu starého skoro 5 rokov, ja to nevyvíjam, neriešim. V tej dobe som to potreboval, povedal som si, že to snáď niekomu pomôže a od vtedy som sa toho nechytil. Fungovať to vraj funguje podľa mojich informácií a je mi jasné, že na internete je toho stále dohromady prd. Veď prečo by si niekto, nebudem ukazovať prstom kto, ničil biznis na takú stupiditu ako nejaký blbý QR kód. Na druhú stranu to tvorí asi 30-40% návštevnosti tohto blogu, takže by som mal byť asi rád.Opäť bez inšpirácie o čom písaťDruhá vec čo neviem či bol dobrý nápad napísať čosi o overení vozidla pomocou VIN čísla. To začalo tiež tvoriť celkom slušnú časť návštevnosti ako poslednú dobu sledujem, ale dnes mi došiel email od medzinárodnej spoločnosti, čo sa zaoberá overovaním pomocou VIN čísla, že by chceli so mnou spolupracovať. Je mi jasné, že im ide len o to, aby získali spätný odkaz keďže ten článok sa nejako rýchlo dostal na celkom vyhľadávané spojenia na prvú stranu (čo mi je celkom divné). Snáď nefušujem niekomu do remesla, ale tak je mi to aj tak šumák :-)

Ak prejdem do iného súdka, tak posledné mesiace vykupujem obchody a asi si robím zbierku ručného a elektrického náradia (Bosch, Knipex, Narex, UNI-T, Fluke a iné). Mám snáď všetko od kadejakého ručného náradia ako skrutkovače asi snáď na čokoľvek, golu či iné rôzne kľúče, kliešte až po vŕtačky, kladivá či už AKU alebo klasické do siete, digitálne vodováhy či profi laser, ale aj náradie na obklady, či elektriku a všimol som si jednu zaujímavú vec. Nie som asi jediný čo vykupuje obchody, lebo keď som videl tie kuriérske auta napratané tovarom, tak som nechápal.

Včera som spravil objednávku z Nemecka za skoro 1 200 € čo bude patriť asi k tej jednej zo životných zmien či rozhodnutí vraj ako mi bolo povedané :-D a začínam zisťovať, že som asi fakt dosť márnotratný. Tiež mi chýba už vypadnúť od kompu, niekam ísť aspoň na predĺžený víkend, lebo tomu Matelkovi fakt poriadne prepína posledné mesiace. Teším sa na voľby, nie že by som chcel ísť voliť, nechodím voliť už len z princípu, ale zaujímalo by ma koľko tentokrát dostane jeho super strana. Stavím sa ale o pivo, že to bude žalostne málo, tak maximálne na vchodové dvere pred parlamentom.

Aj som sa nejako rozpísal v túto neskorú hodinu ako tak sledujem, tak to asi aj ukončím aby som toho nenapísal viac ako by bolo potrebné. Musím si niečo nechať aj na ďalší mesiac, ale tak dal som si taký nanič záväzok, že niečo aspoň raz za mesiac napíšem a nechcem ho porušiť aj keby na pivo nebolo :-) Keď som už pri pive, tak je zo mňa asi abstinent, ja som od začiatku roka vypil asi 6 (slovom šesť) plechoviek piva a to mám pár metrov od seba vlastné čapovacie zariadenie, nechápem.

Článok bol zobrazený 2324 krát a obsahuje 648 slov
Pridané 23. apríla 2021