Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: sobota, 31. júla 2021
Čas: 11:23:52, 1627723432, @433
Meniny má: Ignác, Ignát
IP adresa: 3.236.68.118
Prevažne slnečno - Bratislava
25 °C
Prevažne oblačno
dnes
31 °C / 20 °C
Polojasno
nedeľa
29 °C / 16 °C
Prevažne oblačno
pondelok
25 °C / 15 °C
Slnečno
utorok
27 °C / 16 °C

Čo spraviť so „zbytočnými“ oškvarkami

Začiatkom mája som pomáhal kamarátovi zbaviť sa menšieho množstva oškvarkov, ktoré len zavadzali dlhšie v chladničke. Samozrejme žiadna oškvarka nie je zbytočná :-) ale ak už naozaj niet čo s nimi, tak odporúčam z nich spraviť jednoznačne nátierku na chlieb. Je určite plno rôznych receptov, takže to sem písať ani nebudem ako sme postupovali a improvizácií sa určite medze nekladú. Prečo sa opičiť po niekom a neskúsiť aj niečo nové.

Nové raketové delo konečne poskladané  ·  Niečo o lenivosti

Keďže ich bolo len zopár, tak to bol skôr taký testovací recept. Popri mletí oškvarkov sa sem tam do mlynčeka dali aj iné ingrediencie ako baranie rohy a pod. pre lepšiu chuť. Popri spríjemneniu roboty nemohlo chýbať samozrejme ani pivo čo je taká klasika ako výživový doplnok a náhrada stravy keď niečo robíme.Čo spraviť so „zbytočnými“ oškvarkamiKeď bolo po všetkom, tak sa to poriadne premiešalo, dochutilo a chvíľu nechalo odstáť. Následne začalo fľaškovanie a naplnil som touto mňamkou asi 30 fľašiek, pripadal som si ako v nejakom závode.Čo spraviť so „zbytočnými“ oškvarkamiNásledne kamarát rozpálil vodu a všetky fľaše chvíľu povaril, aby sa nátierka nepokazila a vydržala kým nebude spracovaná, ehm teda skonzumovaná. Už som svoju výslužku dávno spracoval a popravde som nejedol asi nikdy tak dobrú oškvarkovú nátierku. Mala len jednu chybu a to, že jej bolo veľmi málo :-)

Článok bol zobrazený 243 krát a obsahuje 202 slov
Pridané 15. júla 2021