Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: sobota, 27. apríla 2024
Čas: 09:43:49, 1714203829, @363
Meniny má: Jaroslav, Aristid
IP adresa: 18.119.136.235

SMART zrkadlo, či úchylarčina v kúpeľni?

Keďže bolo potrebné vyriešiť aj nejaké zrkadlo do kúpeľne a nechcel som aby bola celá kúpeľňa zaprataná kadejakými skrinkami a hlavne nie skrinkou so zrkadlom, tak mi prišlo, že čisto len samotné zrkadlo na stene bude najlepšou voľbou a asi aj s najľahšou údržbou. Veľmi mi kadejaké zrkadla so skrinkami nešmakujú, vyzerá to divne a príde mi to ako by sa vrátili 90. roky. Prezeral som celkom dlho rôzne typy zrkadiel, ale nič sa mi nepáčilo. Hľadal som hlavne zrkadlá s časom a podsvietením, keďže čas je hlavne ráno celkom dobrá informácia a páčia sa mi také nezmyselné vychytávky.

Od murárčiny k stierkovaniu  ·  Skvelý pomocník pri značení na stavbe

Po dlhšom hľadaní a prezeraní aj ponuky v rôznych obchodoch, som bol celkom sklamaný. Keď som aj našiel nejaké „SMART“ zrkadlo tak tam bol maximálne čas, či nejaká vnútorná teplota, ale na displeji ako majú vedecké kalkulačky, proste vyrezaný displej do zrkadla. Neviem kto normálny by si také zrkadlo vôbec kúpil, lebo to vyzerá totálne odporne a popravde by som také zrkadlo nechcel ani zadarmo, to radšej obyčajne bez ničoho ako sa pozerať na taký paškvil, ale ak sa to niekomu páči tak jeho vec. Nakoniec sa mi ale podarilo natrafiť na celkom super zrkadlo čo sa dá v našich končinách kúpiť, aj keď celkom draho. Podľa videí čo som videl a aj z papierov k zrkadlu to je zjavne Čína resp. okolie, netuším presne pôvod. Toto ale popravde neriešim, lebo americké komponenty, ruské komponenty, všetko to je aj tak z Činy :-)

Toto „SMART“ zrkadlo čo som kúpil je o veľkosti 600 x 600 mm, disponuje navyše 200 W infrapanelom, ktorý má podľa papierov dokázať vykúriť ak si dobre pamätám asi 3 m². S tým som sa už trochu hral, ale nemal som možnosť to vyskúšať poriadne, lebo som ešte do kúpeľne neosadil dvere a tým pádom teplo uniká. Ale na dotyk sa celkom dobre zrkadlo zohreje, takže asi predpokladám, že to teplotu dokáže v tak malej miestnosti trošku zvýšiť.SMART zrkadlo, či úchylarčina v kúpeľni?Zrkadlo má super displej, ktorý nie je vôbec vidieť. Toto je na tom tá najgeniálnejšie vymyslená vec. Ak je displej vypnutý, tak nie je viditeľný ani náznak toho, že sa pod povrchom nachádza nejaký displej. Je to úplne iný level oproti tým kalkulačkovým displejom čo som videl v rôznych obchodoch, kde to zobrazuje vo väčšine prípadoch len blbý čas a aj ten na klasických digitálkach vyzerá rozhodne lepšie :-) Tento displej zobrazuje ale dosť veľa informácií oproti inej konkurencii. Dáta berie z internetu, takže WiFi je úplná nutnosť. Iným spôsobom sa zrkadlo k internetu pripojiť nedá a offline nastavovanie nie je možné. Či je toto nejaký zápor povedať neviem, asi sa pri kúpe takého zrkadla počíta s tým, že kupujúci bude mať WiFi s internetom.

Na displeji sa zobrazuje aktuálny čas, dátum a zároveň zobrazuje konkrétny deň v týždni, aj keď len v angličtine. Ďalej zobrazuje aktuálnu teplotu v danej miestnosti, kde sa zrkadlo nachádza a aby to nebolo také suchárske, tak z netu sťahuje aj aktuálne počasie podľa nastavenej lokality s predpoveďou na dva dni, ak človek chce. Zobrazuje aktuálnu teplotu, min a max daného dňa, aktuálnu vlhkosť a celé to je sprevádzane aj jednoduchou grafikou počasia. Druhý deň sa len v nejakom čase strieda s aktuálnym dňom, zobrazuje taktiež grafiku nasledujúceho dňa s min a max teplotou, ale bez vlhkosti a aktuálnej teploty, čo je samozrejme asi dosť logické :-)SMART zrkadlo, či úchylarčina v kúpeľni?Podľa mňa vyzerá to zrkadlo vkusne a celkom super čo sa informácií týka, aj keď je to fakt len taká pre väčšinu ľudí asi len blbosť a či to za tie peniaze stojí je druhá vec. Na zrkadle sa nachádzajú dve dotykové tlačidlá, kde jedným sa zrkadlo zapína a rovnako tak zapína a vypína podsvietenie, dvojdotykom sa da zmeniť aj teplota farieb (teplá, neutrálna a studená). Ďalej sa tam nachádza druhé tlačidlo, ktorým sa dá zapnúť a vypnúť infrapanel. Tento infrapanel ma ale svoje hlavné zapínanie zo zadnej strany s krytím proti vode, predpokladám aby sa dal infrapanel pre istotu úplne vyradiť a nemohol sa len tak dotykom zapnúť. K zrkadlu je dodávane aj diaľkové ovládanie s displejom, kde sa nastavuje teplota samotného infrapanelu.SMART zrkadlo, či úchylarčina v kúpeľni?S podsvietením nie je nutné ani zapínať hlavné svetlo, lebo to celkom pekne osvetlí celú kúpeľňu, ale väčšiu by to už tak dobre isto neosvetlilo. Čo som pozeral ako je riešené osvetlenie, tak za pomoci LED pásu na každej strane zo zadnej strany zrkadla, takže ho nie je vôbec vidieť.SMART zrkadlo, či úchylarčina v kúpeľni?Pri osvetlení hlavným svetlom bez použitia osvetlenia v zrkadle sa mi to ale tiež páči. Ten displej s časom a počasím je asi skutočne poriadna úchylarčina, ale vyzerá to fakt super. Ako je zvykom, tak cena toho zrkadla ale až taká super nie je. Aktuálne je jeho cena 430 €, či je to veľa alebo je to v pohode cena musí asi posúdiť každý sám. Keď to ale porovnám so zrkadlom kde je doslova len vyrezaný displej z kalkulačky a tam da niekto cenovku 200 € tak si nemyslím, že dať za takéto zrkadlo niečo nad 400 € nie je asi až tak veľa, keď má také zrkadlo zároveň aj integrovaný termostat s výkonným infrapanelom.

Keď to videl kamarát, čo mi pomáhal s osádzaním dverí, tak sa ma spýtal, že či to má nejaký senzor vonku, keď to zobrazuje teplotu. Tak mu vravím, že nie, má to WiFi a počasie pre dnešný a nasledujúci deň ťahá aj s aktuálnym dátumom a časom z netu. Tak len krútil hlavou, že internet v zrkadle, to ešte nevidel :-D ale uznal, že to vyzerá dobre aj keď by za to také prachy nedal.

Článok bol zobrazený 1195 krát a obsahuje 913 slov
Pridané 29. februára 2024