Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: štvrtok, 28. marca 2024
Čas: 22:22:50, 1711660970, @932
Meniny má: Soňa, Ilarion
IP adresa: 3.238.161.165

QR generátor platieb PAY by square v PHP

Predchádzajúci týždeň som sa snažil pár dní spraviť QR generátor (QR payment generator) na jednoduché platby pomocou štandardu PAY by square. Pod pojmom jednoduché platby mám na mysli, že QR kód bude obsahovať len jeden IBAN, SWIFT, variabilný symbol, konštantný symbol, špecifický symbol, sumu v EURách a nejakú poznámku. Riešenie PAY by square je postavené na viacerých už existujúcich celosvetovo používaných štandardoch a slúži trebárs na rýchle a bezchybné zaplatenie faktúry. Obsahuje všetky potrebné informácie, ktoré by ste v opačnom prípade museli zadávať manuálne trebárs do internet bankingu.

Platby cez PAY by square v PHP  ·  Google - operátor pri vyhľadávaní

Existuje aj druhý QR kód INVOICE by square, ten pre zmenu uľahčí život účtovníkom a ekonómom, ale tým som sa vôbec nezaoberal, takže o ňom neviem nič. Oba QR kódy pojmú až 550 znakov v kódovaní UTF-8, ktoré ako som už spomínal zahŕňajú všetky nevyhnutné údaje na korektné fungovanie platobných údajov. Pričom táto dĺžka je dostatočná na to aby QR kód obsahoval dáta až piatich platobných príkazov. Odporúčaná veľkosť je 3,6 x 3,6 cm a QR kód by mal obsahovať aj logo PAY by square, alebo INVOICE by square kvôli nezameniteľnosti s iným QR kódom. Upozorňujem, že tento generátor vypľuje len reťazec o ktorý mi šlo. V ňom sú platobné údaje zakódované a ten následne zobrazujem pomocou chart.googleapis.com. Ak ale nechcete byť závislí na Google API, tak si to musíte ďalej napojiť na nejaký vlastný QR generátor, ktorý bude obsahovať aj logo PAY by square, keďže výstup tohto kódu, ktorý môžete stiahnuť nižšie neobsahuje logo PAY by square.QR generátor platieb PAY by square v PHPA čo to vôbec je QR kód? QR kód je dvojrozmerný čiarový kód, ktorý vyvinula japonská spoločnosť Denso Wave v roku 1994. QR pochádza z anglického označenia Quick Response, keďže kód je navrhnutý s ohľadom na rýchle dekódovanie. Samotný QR kód, nie tento štandard dokáže uchovať niečo nad 7000 číslic, alebo niečo nad 4000 písmen a číslic.

Na záver si môžete stiahnuť QR generátor PAY by square, ktorý je spravený pomocou PHP, ak vám teda stačí v takej jednoduchej forme ako mne. Na internete je toho ohľadom generovania PAY by square v PHP sakramentsky málo kým som sa dopracoval aspoň k tomuto, tak to možno niekomu pomôže.

STIAHNUŤ
QR GENERÁTOR PLATIEB PAY BY SQUARE V PHP

Pre správne fungovanie generovania a načítania QR kódu je potrebné v PHP skripte doplniť reálne údaje, keďže QR čítačka niektorých bánk môže mať s mojimi vymyslenými údajmi problém. Čiže minimálne by tam mal byť existujúci IBAN, keďže môže asi dochádzať k jeho kontrole, či ja zadaný IBAN skutočne platný. Tiež treba brať ohľad na funkčnosť a existenciu /usr/bin/xz ktorý je potrebný pre správne fungovanie a nachádza sa na 23. riadku v PHP skripte. V prípade iného umiestnenia je potrebné ho v kóde zmeniť. Tieto informácie dopĺňam po zistení jedného z čitateľov môjho blogu, ktorý mal so skriptom problém.

QR generátor som otestoval na SLSP, VUB, ČSOB, TB a mBank, kde bez problémov funguje, čiže prajem veselé a príjemné generovanie :-)

Článok bol zobrazený 34028 krát a obsahuje 486 slov
Pridané 4. decembra 2016