Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: piatok, 29. marca 2024
Čas: 14:38:38, 1711719518, @610
Meniny má: Miroslav, Mieroslav
IP adresa: 34.200.219.10

Najnavštevovanejší článok z blogu

Posledné týždne som začal pozorovať v štatistikách, že mám jeden článok v blogu dosť často denne navštevovaný a napadlo ma, že si skúsim zoradiť všetky články podľa počtu zobrazení priamo v databáze, že ako na tom sú počty zobrazení v porovnaní s tým kedy som ich zverejnil a zoradil ich podľa návštevnosti.

Najnavštevovanejšie články na blogu  ·  Prvý článok na mojom blogu

Samozrejme počet zobrazení v blogoch nie je veľmi relevantný údaj a ani neviem čo ma viedlo k tomu sem takú vec dať, ale tak je to aspoň taký historický údaj pre mňa, keďže štatistiky návštev premazávam raz za dva tri roky. Aktuálne tu mám štatistiky celého webu od 1.1.2021 a na základe nich som teda vytiahol najviac navštevované články, že aké majú vôbec čísla. Tie samozrejme aj korešpondujú s údajom o počte zobrazení, ale je ten údaj niekoľkonásobne nižší, keďže ma zaujímali unikátne zobrazenia. Mám v pláne to tu trochu aj tak niekedy upratať a aktualizovať ako dáta, tak aj upraviť svoj editor na vkladanie článkov, keďže som sa dát a kódu na tomto webe nedotkol už nejaký ten piatok.Najnavštevovanejší článok z bloguČo som bol celkom prekvapený, tak sú to čísla k článku Overenie vozidla pomocou EČV / VIN čísla, ten má za vyše 20 mesiacov najvyššiu návštevnosť. Predtým viedli v počte návštev články ako Krimpovanie konektorov či QR generátor platieb PAY by square v PHP a „overenie vozidla“ má vyše dvojnásobne čísla za oveľa kratšie obdobie ako tie dva články za celú svoju existenciu v tomto blogu.

To som zostal v nemom úžase, lebo nie som žiadny auto nadšenec a fanda, v podstate ma tento segment ani nezaujíma a jeden jediný článok na túto tému predbehne v číslach všetky doteraz aspoň pre mňa slušne navštevované články. Navštívilo ho už vyše 7 tisíc ľudí, čo je asi celkom slušný údaj navzdory tomu aký je tento blog malý. Síce sa sem snažím čosi šplechnúť aspoň raz za mesiac, ale len pár percent z nich má nejakú slušnú návštevnosť podľa štatistík.

Dlhšiu dobu premýšľam, že o čom zaujímavom napísať a nedávno keď som bol na webe SK NICu, tak som postrehol, že zoznam domén sa za posledné dva roky celkom zvýšil. Tak ma napadlo, že aj keď sa mi s tým už nechcelo veľmi kašľať, lebo to je časovo náročne, tak by som skúsil spraviť po pár rokoch opäť detailnejšiu štatistiku slovenskej domény, že ako je na tom dnes v porovnaní s mojim posledným testom.

Článok bol zobrazený 1309 krát a obsahuje 394 slov
Pridané 26. augusta 2022