Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: sobota, 23. novembra 2024
Čas: 09:22:46, 1732350166, @390
Meniny má: Klement, Klementín
IP adresa: 3.144.31.64

Čo spraviť so „zbytočnými“ oškvarkami

Začiatkom mája som pomáhal kamarátovi zbaviť sa menšieho množstva oškvarkov, ktoré len zavadzali dlhšie v chladničke. Samozrejme žiadna oškvarka nie je zbytočná :-) ale ak už naozaj niet čo s nimi, tak odporúčam z nich spraviť jednoznačne nátierku na chlieb. Je určite plno rôznych receptov, takže to sem písať ani nebudem ako sme postupovali a improvizácií sa určite medze nekladú. Prečo sa opičiť po niekom a neskúsiť aj niečo nové.

(Ne)viditeľné rádio so slušným zvukom  ·  Nové raketové delo konečne poskladané

Keďže ich bolo len zopár, tak to bol skôr taký testovací recept. Popri mletí oškvarkov sa sem tam do mlynčeka dali aj iné ingrediencie ako baranie rohy a pod. pre lepšiu chuť. Popri spríjemneniu roboty nemohlo chýbať samozrejme ani pivo čo je taká klasika ako výživový doplnok a náhrada stravy keď niečo robíme.Čo spraviť so „zbytočnými“ oškvarkamiKeď bolo po všetkom, tak sa to poriadne premiešalo, dochutilo a chvíľu nechalo odstáť. Následne začalo fľaškovanie a naplnil som touto mňamkou asi 30 fľašiek, pripadal som si ako v nejakom závode.Čo spraviť so „zbytočnými“ oškvarkamiNásledne kamarát rozpálil vodu a všetky fľaše chvíľu povaril, aby sa nátierka nepokazila a vydržala kým nebude spracovaná, ehm teda skonzumovaná. Už som svoju výslužku dávno spracoval a popravde som nejedol asi nikdy tak dobrú oškvarkovú nátierku. Mala len jednu chybu a to, že jej bolo veľmi málo :-)

Článok bol zobrazený 2498 krát a obsahuje 202 slov
Pridané 15. júla 2021