Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: štvrtok, 28. marca 2024
Čas: 20:04:24, 1711652664, @836
Meniny má: Soňa, Ilarion
IP adresa: 44.200.249.42

Česko Slovensko má talent 2019 - FINÁLE

Včera som bol prvý krát na živom vysielaní ČSMT 2019. Nikdy predtým som na takom niečom nebol a keď som úplne náhodou narazil na lístky, že sa dajú kúpiť, tak som ich v tom momente kúpil. TV ako takú a relácie v TV nesledujem už celkom dlhé roky, ani si nepamätám, že by som nejaké niekedy sledoval a o TV ako takej ani nehovorím. Jediné čo si pozriem je Horná Dolná, Susedia či Česko Slovensko má talent a aj to len z archívu daných televíznych staníc. Nebudem obhajovať aké je ČSMT super alebo ho nejako negatívne ponižovať, ale niektoré vystúpenia tam sú celkom dobré a na druhú stranu sa mi páči sledovať, že čo za „talenty“ tam vôbec chodia a pritom to normálne myslia vážne, že s tým ich vystúpením vyhrajú a prerazia. Ani by som sa nedivil, ak by to sledoval každý tiež len kvôli tomu.

Štatistika slovenských domén (*.sk)  ·  Štatistika slovenskej domény

Odporúčam každému sa niečoho takého zúčastniť, človek si spraví celkom dobrý obraz o tom ako to asi plus mínus funguje pri tvorbe TV obsahu. Zistil som, že keď sú kastingy na Česko Slovensko má talent, tak sa tam dostať len tak ľahko nedá, ak vôbec. Aspoň na internete som našiel samé informácie, že sa jedná o platený komparz, čo je škoda, keďže by na to isto išli aj ľudia ako ja. No zas na druhú stranu chápem aj to, že TV nechce mať v publiku ľudí čo sa nebavia a chcú radšej a hlavne stále vysmiate obecenstvo, ktoré spolupracuje. Skúsil som osloviť známeho čo robí v TV, že či by mi tam na budúci rok vedel zohnať vstup aj bez nejakého honorára za to, tak snáď sa podarí. Chcel by som vidieť ako sa pripravuje aj taký kasting, aj navzdory tomu, že na nich býva snáď tisíc stupňov.Česko Slovensko má talent 2019 - FINÁLEČo sa týka finále, tak cena za lístok je si myslím celkom dosť vysoká za obsah čo vidí návštevník z publika. No na druhú stranu to nie je divadelné predstavenie, ale relácia v TV, čiže to nie je vystúpenie pre publikum za porotou, ale pre toho kto je na druhej strane obrazovky. Pozrel som si včerajšie finále v archíve a je to niečo úplne iné ako to čo som videl a počul ja. Samozrejme atmosféra tam bola vynikajúca aj keď porotu, či vystupujúcich nebolo moc dobre v publiku počuť. Publikum bolo zložené snáď z celého Slovenska, či Česka a bolo fakt plno. Čiže ak by bola cena lístka dajme tomu len 5 - 10 €, tak by asi bola veľká šanca, že sa tam dostane len plebs, ktorý by navyše možno ani nespolupracoval. Takto sa tam dostal vážne len ten kto je buď fanúšikom ČSMT, alebo ho proste zaujíma druhá strana obrazovky a chcel to vidieť.

Na druhú stranu som rád, že nesledujem TV, lebo keď som videl čo sa tam počas reklamy stihne (reklamy pre tých čo sledovali finále v TV, no pre nás to bola pauza), tak to bol zaujímavo strávený čas. Chalani, čo menili kulisy, alebo čo to tam čistili a leštili všetko boli naspeedovaný akoby si niečo dali. Bol to poriadny frmol a navyše počas prestávky nebol problém s tým, že odišlo 100 ľudí von kde bolo nejaké občerstvenie, či nápoje a stihli sa vrátiť predtým ako pokračoval živý prenos. To tie reklamy trvajú snáď rok od roka dlhšie a dlhšie ako som včera postrehol. Tiež som si vždy myslel, že aké veľké priestory sú na to použité a keď to porovnám s tým ako to vyzerá v TV, tak je to celkom dobrý očný klam. Musím uznať, že ľudia čo to tam všetko mali na starosti sú machri ako to všetko zvládli aj navzdory tomu, že tam bolo brutálne teplo. To je ale taktiež pochopiteľné, keďže tam majú dosť techniky čo produkuje nejaké to teplo + počet ľudí pohromade čo tam bol.

Jediné čo sa mi tam dosť nepáčilo bolo to, že počas prestávky boli porotcovia obklopený gorilami aby sa k ním nikto nedostal. Ja plne chápem, že nie je čas na také veci ako podpisovanie, či fotenie sa s porotcami v ktorých aspoň deti vidia niekoho viac, lebo sú stále na obrazovkách, ale prišlo mi to také divné a moc nehodiace sa tam. Mišo, čo býva vzadu s Lujzou a Davidom pri inštrukciách publika, ktoré nám všetkým dával pred začiatkom vysielania mohol tiež spomenúť aj niečo také v tom štýle, že chápeme že chcete podpis, fotku či niečo od poroty, ale nie je na to žiaľ čas a také niečo mohli spraviť trebárs dve hodiny pred vystúpením pre deti. Takto tam bol okolo nich zbytočný ruch a goríl tam bolo azda viac ako majú naši papaláši. Čiže za tú cenu lístka mohli niečo také spískať pre deti a fanúšikov, čo chceli fotku či podpis od porotcov. Netuším čo presne chceli tie deti od poroty, len som to postrehol a tiež som to tak negatívne vnímal z môjho pohľadu, že každú prestávku tam ako keby pridávali +1 gorilu navyše. Jedného som pozoroval a čakal, že tam nejaké dieťa normálne spacifikuje a to vo mne zanechalo také trochu negatívum čo z toho mám. Ináč to bolo celé celkom super, vidieť niečo také aj z druhej strany.

Vystúpenia boli super, trebárs sa mi páčili tí tanečníci z Maďarska, maliarka Volha z Česka bola super, BIKE O'clock zas spravili tiež zaujímavé predstavenie, taktiež dobre vyzeralo aj Citadela Mefisto a spevák Samo z Česka zaspieval ďalší hit. Popravde som si myslel, že to vyhrá on z týchto finalistov a vôbec by som netipoval, že to vyhrá Margaréta. Osobne by som tam spevákov ale ani nedával, nie že by to nebol talent, ale je tu predsa Superstar či ako sa volá ta relácia a tam chodia ľudia spievať ak sa nemýlim. Ak by boli medzi finalistami aj Katya a Nikita z Ukrajiny, tak by boli oni dvaja jasným favoritom, ale skrz problémom pri prípravách na finále nevystúpili a ak sa zúčastnia ďalší rok, tak pôjdu rovno do finále.

Minulý rok to vyhrala bubeníčka Nikoleta a podľa mňa oprávnene, lebo z nej bude kráľovná bubeníkov. Keď som videl jej vystúpenie počas kastingov, tak som povedal, že toto je finalista a nezmýlil som sa. Čítal som ale na internete samé nenávistné komentáre voči nej, že to mal vyhrať nejaký Boki čo tam včera s Jandovou vystúpil, ale nemám ten pocit, že by bol až taký super. Osobne mi rap nehovorí nič a som skôr na rock či metal, tak asi preto mi prídu bubny viac, ale to ich vystúpenie mi aspoň z jeho strany neprišlo ako niečo veľkolepé. Skôr mi to včera prišlo ako by sa len zviezol popri Jandovej, ktorá ma celkom slušný a excelentný hlas. Sám som raz vyskúšal pár krát buchnúť do bubnov a môžem povedať, že to nie je len o búchaní do nich. Pokiaľ človek nemá ucho, rytmus a talent na to, tak nemá šancu niečo dobré zahrať, ale to môže povedať len ten kto sa za bubny posadí a vyskúša to, ináč by mal každý držať hubu.



Tento rok tam bol tiež jeden celkom dobrý bubeník Mickey z Česka, aj keď som vedel, že sa do finále skrz minulého roku asi nedostane. Vyzeralo by to asi dosť divne ak by dva roky po sebe vyhral bubeník/čka, ale tiež tým bubnom dobre naložil a vedel s nimi pracovať



Ešte si spomínam na Mika Ronosa, ktorý síce Česko Slovensko má talent nevyhral, ale ak si dobre pamätám, tak bol na turné s Lucii Bílou, ktorá s ním nadviazala spoluprácu, ale viac o tom neviem nič, len si niečo také matne pamätám. Ten tým bubnom tiež dobre naložil a vidieť, že ho to baví. Takže by som nepovedal, že búchať do bubnov dokáže každý.



Ani neviem, či môže niekto o takom niečom písať, ale nepodpisoval som žiadne papiere o mlčanlivosti, tak snáď áno :-)

Článok bol zobrazený 3312 krát a obsahuje 1288 slov
Pridané 8. decembra 2019