Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: piatok, 29. marca 2024
Čas: 00:00:56, 1711666856, @000
Meniny má: Miroslav, Mieroslav
IP adresa: 18.204.214.205

EXENTRI - kožená peňaženka s RFID block

Nie som žiadny peňaženkofil a takéto veci idú mimo mňa. Veľmi sa nad takými vecami nevzrušujem a v podstate pri sebe aspoň v letných mesiacoch peňaženku s dokladmi ani nenosím, teda pokiaľ nejdem niekam autom. Príde mi to zbytočné a v dnešnej dobe už o to viac, keďže sa dá dnes pomaly všade platiť aj mobilom, takže nie je potrebné pri sebe nosiť ani bankomatovú kartu. Peňaženku si beriem len ak idem niekam autom, ale ináč ju nemám pri sebe skoro vôbec ak viem, že ju nebudem potrebovať. Nepáčia sa mi rôzne veľké peňaženky, neviem čo v tom kto vidí a podľa mňa čím menšia, tým lepšia.

Drevená zástena na WéCku  ·  Interaktívna mierka vesmíru

Predtým som mal tiež mini peňaženku, ktorú som si kúpil tuším v Španielsku pred pár rokmi, ale tá žiaľ už skončila svoju kariéru. Bola na pár mincí, kam sa dalo strčiť aj zopár papierových bankoviek ak som ich trochu poskladal aby do tej priehradky v strede na mince vošli. Z jednej aj druhej strany mala možnosť vložiť spolu až 5 kariet. Čiže som tam mohol mať občiansky a vodičský preukaz, kartu poistenca a bankomatovú kartu. To boli také moje mikro doklady s peňaženkou.

Pár týždňov som sa obhliadal po nejakej novej náhrade, ale buď nemám vkus, alebo sa mi nič proste nepáči, alebo výrobcovia peňaženiek ponúkajú len samé hnusy. Nosiť pri sebe nejakú buksu odmietam kvôli štyrom plastovým kartám a nejakej hotovosti, takže cez môj filter prešlo len to čo bolo vo veľkosti bankomatovej karty. Po nejakom čase som natrafil na značku EXENTRI, čo je ale celkom drahá značka ak to porovnám s peňaženkou čo som mal predtým, za ktorú som dal asi 15 €. Jasné, že som narazil aj na peňaženky čo mali cenovku dve / tri stovky, ale tak to by museli byt zošité zlatou niťou a povrchom z platiny aby som za to dal toľko peňazí.EXENTRI - kožená peňaženka s RFID blockMal som vybrané tri peňaženky a nakoniec som sa rozhodol zvoliť aj keď drahšiu EXENTRI a ani veľmi neľutujem. Zo všetkých troch bola najmenšia a ten parameter zvíťazil aj na úkor vyššej ceny. Vyzerá celkom famózne, má minimalistické rozmery, prepracované detaily a zmestí sa do nej až 6 bankomatových kariet, resp. iných kariet vo veľkosti bankomatovej karty. Táto peňaženka je vyrobená v Nórsku z pravej kože a jednoduchým uzatváracím patentom z nerezovej ocele. Je to celkom exkluzívny doplnok na každodenné používanie.EXENTRI - kožená peňaženka s RFID blockVďaka kvalitnému spracovaniu a elasticite pravej kože sa do peňaženky zmestí až 24 dokladov a bankoviek, pričom miesto si nájdu aj také cestovné lístky. Doklady sa dajú vysunúť jedným pohybom palca. Peňaženka je navyše vybavená blokáciou RFID / NFC ukrytou vo vnútornom nylonovom vlákne, ktorá zabraňuje nežiaducemu zneužitiu bezkontaktnej platby cez terminál nachádzajúci sa v okolí. Jedná sa o tzv. bezkontaktné platby, kedy stačí platobnú kartu len priložiť k terminálu. Blokácia RFID / NFC zabráni, aby terminál nechtiac načítal dáta napr. pri pohybe peňaženkou pri pokladni čo je celkom výhoda a karta takto zostáva v bezpečí.EXENTRI - kožená peňaženka s RFID blockAk je peňaženka celá rozložená, tak sa dá do jej vnútornej časti na bankovky vložiť snáď aj 20 papierových bankoviek. Tým sa ale samozrejme peňaženka zväčší a trošku priberie na svojej hrúbke po zatvorení, ale dokáže uschovať aj väčšie množstvo bankoviek, čo je výhoda. Je aj verzia, ktorá má priehradku na kovové mince, ale ta je tuším o 10 € drahšia a pojme maximálne len 5 kariet. Premýšľal som najprv nad tou verziou, ale jej hrúbka ma nakoniec odradila a na druhú stranu zas toľko mincí pri sebe aj tak nenosím aby som to musel riešiť. Číže to je jediná jej nevýhoda, že vo verzii čo mám ja nemôžem uschovať aj klasické štrngajúce mince. Ak niekto rozmýšľate nad niečím podobným tak vrelo odporúčam, som s ňou celkom spokojný aj navzdory tomu, že stála aj s poštovným asi 60 €, čo mi príde dosť peňazí za taký malý luxus.

Článok bol zobrazený 3628 krát a obsahuje 629 slov
Pridané 19. februára 2020