Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: nedeľa, 24. novembra 2024
Čas: 01:50:46, 1732409446, @076
Meniny má: Emília, Milín
IP adresa: 3.140.196.5

Husacie hody, kde je najlepšia husacina

Každoročne v dedine Slovenský Grob, ktorá je známa vyše storočnou tradíciou chovu a podávania pečených husí a kačíc, začínajú opäť husacie a kačacie hody. Táto obec nachádzajúca sa na úpätí Malých Karpát v blízkosti nášho hlavného mesta Bratislava je známa nie len na Slovensku, ale aj vo svete svojou vychýrenou husacinou. Priaznivé klimatické podmienky umožnili v tejto obci chov husí a kačíc, ktoré sa piekli v hlinených pekáčoch v peciach a následne ich chodili títo ľudia z dediny predávať na trh do hlavného mesta. Neskôr začali labužníci chodiť za pečenými husami priamo do tejto dediny, kde si po domoch vychutnávali čerstvú husacinu či kačacinu a táto tradícia pretrváva až dodnes.

Husacie hody, kam na skvelú husacinu?  ·  Citáty, ktoré som mal na stránke

Sezóna husaciny začína rozvoniavaním husí, rozplývajúcou sa pečienkou na jazyku za ktorou chodia ľudia nie len z celého Slovenska, ale aj zo zahraničia ako som za tie roky vypozoroval. Pár reštaurácií som tam už sám niekoľkokrát navštívil, ale tretím rokom sa už neustále vraciam len do svojej obľúbenej reštaurácie, ktorú tu teraz veľmi rád odporučím.Husacie hody, kde je najlepšia husacinaNiekto ju už určite poznáte. Áno, reč je samozrejme o reštaurácií Stolček prestri sa. Táto reštaurácia je vytvorená v duchu tradičných grobských zvykov a tak si môžete husacinu vychutnať nie len v takejto štýlovej reštaurácií v príjemnom a útulnom prostredí, ale vždy tam nájdete aj vysmiaty a milý personál, aspoň ja som to tam tak už po tretí krát zažil. Vždy bola naša hus čerstvá a chrumkavá priamo z pece, nie ako v iných reštauráciách kde ich majú predpečené čo sa mi už tiež stalo. Taktiež tam majú aj vždy čerstvú pečienku, ktorá je tiež vždy skutočne lahodná ako vynikajúce predjedlo.Husacie hody, kde je najlepšia husacinaU mňa je v reštaurácií Stolček prestri sa ich pečená hus, husacia pečienka, zemiakové lokše, dusená červená kapusta a višňovo/maková štrúdľa zatiaľ jednotka v Slovenskom Grobe, vždy som tam bol veľmi spokojný ako s atmosférou, tak s personálom a v neposlednom rade hlavne s kvalitou. Tento rok sa tam snáď ešte jeden krát dostanem a pochutnám si s kamarátmi na ich pripravenej husacine. Čiže ak premýšľate kam ísť ochutnať husaciu pečienku a chrumkavú husacinu podávanú so zemiakovými lokšami a dusenou červenou kapustou, tak určite vyskúšajte Stolček prestri sa, myslím si že budete isto spokojný, lebo to tam robia s láskou a nie ako v iných reštauráciách kde to majú v prvom rade len ako biznis.Husacie hody, kde je najlepšia husacinaKu gurmánskemu zážitku podávajú k husacine samozrejme aj vyberané vína z malokarpatského regiónu a známy s ktorými tam chodievam si pochvaľujú aj víno aké tam podávajú. Keďže ja nie som vinár, tak o tomto nepoviem žiaľ vôbec nič, ale vínna karta ja plná skvostných vín ako som videl, takže si tam asi dôjde každý na svoje. Keďže ja som pivár, tak som si tam na svoje došiel tiež vždy.Husacie hody, kde je najlepšia husacinaNo nie je tá husacina mňamka? Tak dobrú chuť haha :-)

Článok bol zobrazený 6779 krát a obsahuje 461 slov
Pridané 24. septembra 2014