Husacie hody, kam na skvelú husacinu? · Citáty, ktoré som mal na stránke
Sezóna husaciny začína rozvoniavaním husí, rozplývajúcou sa pečienkou na jazyku za ktorou chodia ľudia nie len z celého Slovenska, ale aj zo zahraničia ako som za tie roky vypozoroval. Pár reštaurácií som tam už sám niekoľkokrát navštívil, ale tretím rokom sa už neustále vraciam len do svojej obľúbenej reštaurácie, ktorú tu teraz veľmi rád odporučím.Niekto ju už určite poznáte. Áno, reč je samozrejme o reštaurácií Stolček prestri sa. Táto reštaurácia je vytvorená v duchu tradičných grobských zvykov a tak si môžete husacinu vychutnať nie len v takejto štýlovej reštaurácií v príjemnom a útulnom prostredí, ale vždy tam nájdete aj vysmiaty a milý personál, aspoň ja som to tam tak už po tretí krát zažil. Vždy bola naša hus čerstvá a chrumkavá priamo z pece, nie ako v iných reštauráciách kde ich majú predpečené čo sa mi už tiež stalo. Taktiež tam majú aj vždy čerstvú pečienku, ktorá je tiež vždy skutočne lahodná ako vynikajúce predjedlo.U mňa je v reštaurácií Stolček prestri sa ich pečená hus, husacia pečienka, zemiakové lokše, dusená červená kapusta a višňovo/maková štrúdľa zatiaľ jednotka v Slovenskom Grobe, vždy som tam bol veľmi spokojný ako s atmosférou, tak s personálom a v neposlednom rade hlavne s kvalitou. Tento rok sa tam snáď ešte jeden krát dostanem a pochutnám si s kamarátmi na ich pripravenej husacine. Čiže ak premýšľate kam ísť ochutnať husaciu pečienku a chrumkavú husacinu podávanú so zemiakovými lokšami a dusenou červenou kapustou, tak určite vyskúšajte Stolček prestri sa, myslím si že budete isto spokojný, lebo to tam robia s láskou a nie ako v iných reštauráciách kde to majú v prvom rade len ako biznis.Ku gurmánskemu zážitku podávajú k husacine samozrejme aj vyberané vína z malokarpatského regiónu a známy s ktorými tam chodievam si pochvaľujú aj víno aké tam podávajú. Keďže ja nie som vinár, tak o tomto nepoviem žiaľ vôbec nič, ale vínna karta ja plná skvostných vín ako som videl, takže si tam asi dôjde každý na svoje. Keďže ja som pivár, tak som si tam na svoje došiel tiež vždy.No nie je tá husacina mňamka? Tak dobrú chuť haha :-)