Husacie hody, kde je najlepšia husacina · Vysávanie hrou...žiadna špina nemá šancu
Niektoré reštaurácie, ako som zistil z viac dôveryhodných zdrojov si husi či kačice pečú aj niekoľko dní dopredu a v daný deň ich len vytiahnu z mrazničky a dopekajú, pričom na svojich stránkach tvrdia, že ponúkajú čerstvé pečené husi či kačice. V jednej takej som už dokonca aj bol a nikdy viac, jedna z nich sa dosť často objavuje aj na zľavových portáloch, čiže takým sa rovno vyhnite obkľukou a ušetrite si len svoje nervy a žalúdok. Vyskúšal som ich už teda niekoľko a po návšteve reštaurácie Stolček prestri sa už ďalej so skúšaním nepokračujem, lebo som našiel ten sľubovaný raj odkiaľ človek nechce odísť.Keďže som minulý rok spomínal návštevu reštaurácie Stolček prestri sa, tak tento rok nevidím prekážky to zopakovať. Novinka pre mňa bola, že sa reštaurácia Stolček prestri sa tento rok presťahovala do svojich vlastných a hlavne nových priestorov. Tento týždeň som si bol spraviť osobne objednávku a pri príchode do reštaurácie mi padla sánka, že čo za necelý rok od mojej poslednej návštevy stihli spraviť. Ako verný zákazník som mal možnosť opäť nahliadnuť do všetkých miestností v ich nových priestoroch a v porovnaní so starými to je jedna k miliónu, ak nie skôr k miliarde, proste to je raj na Zemi.Mal som aj možnosť ochutnať mastené lokše, aby som veril, že kvalita zostala zachovaná a boli vynikajúce. Nemôžem samozrejme povedať, že nikde inde nepečú skvelo, ale len v Stolčeku sa o mňa vždy starali ako by som bol pre nich kráľom a nie len nejaký zákazník, ktorý doniesol peniaze a po zaplatení by mohol vypadnúť ako to je zvyčajne v iných reštauráciách, nebudem radšej menovať.Ako je vidieť, tak sa snažili zachovať pôvodný vzhľad aký bol v starých priestoroch. Nové priestory sa mi skutočne páčia a neviem sa dočkať kedy dôjdem tento mesiac posedieť a pochutnať si na lahodnej pečienke a husacine.Bar sa taktiež zachoval a vyzerá oveľa lepšie a hlavne je na podľa mňa efektívnejšom mieste ako v starých priestoroch. Hlavne čo ma na ňom teší, že je trochu mimo a väčší, čiže aj keď sa pri bare stretne viac ľudí, tak nezavadzajú medzi sediacimi.Husacina vyzerá samozrejme stále tak skvelo ako predtým a skutočne sa neviem dočkať na koniec mesiaca kedy si aj ja tak pochutnám. Ak by som sa mohol dostať do toho obrázku, tak by ste tam videli už isto prázdny stôl :-) Čiže ak máte niekto v pláne rodinné či firemné posedenie na husacine, tak vrelo odporúčam. Lepšiu atmosféru v reštaurácií som nenašiel po tých rokoch nikde, kým som nenavštívil Stolček prestri sa. Takže pre mňa to je Stolček prestri sa číslo 1. čo sa kvality jedla týka, atmosféry, pohody, personálu, mojej obľúbenej tvarohovej štrúdli, atď...To čo ma tiež poriadne dostalo je maľba cez celú stenu. Je vidieť, že tam všetko srší novotou, tak ako aj maľby po stenách a vyzerajú taktiež skvelo. Palec hore maliarke, že sa snažila čo najviac priblížiť maľbám zo starých priestorov. Ak niekto váha, tak nežere ako sa hovorí. Radšej rýchlo volajte, lebo si to rezervuje niekto iný a potom zostanú na výber len také kde v skutočnosti neponúkajú čerstvé husi či kačice, ale pekne predpečené a zmrazené. To je samozrejme tiež mňamka, pokiaľ nemáte chuťové bunky. Pokiaľ ich ale máte, tak vrelo odporúčam Stolček prestri sa. Ja sa už na koniec mesiaca teším na večer plný zábavy, pečienky, lokší, chutnej kapusty a hlavne skvelej husaciny.