Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: sobota, 20. apríla 2024
Čas: 01:38:55, 1713569935, @027
Meniny má: Marcel, Hvezdoň
IP adresa: 3.149.26.246

Prvý článok na mojom blogu

V prvom rade vás chcem v tomto článku privítať na svojom novom blogu. Keďže som si prerobil dizajn na osobnej stránke, tak som sa rozhodol si s tým spojazdniť aj tento blog na nejaké to občasné napísanie článku. Nevedel som ale pre aký redakčný systém sa mám rozhodnúť. Ako redakčný systém som mal v pláne použiť ako prvý Drupal, ktorý sa radí medzi naozaj špičkové a kvalitné redakčné systémy, ale nakoniec som od neho upustil.

Pár noviniek nie len na BLOGu  ·  Najnavštevovanejší článok z blogu

Jeho potenciál a robustnosť je pre moje minimálne požiadavky a potreby úplne zbytočný a nikdy by som ho nevyužil naplno ako sa poznám. Hľadal som teda ďalej, ale niečo oveľa menšie a nie tak komplexné ako je Drupal. Po dlhšom čase som našiel redakčný systém sNews, ktorý už bol podľa mojich požiadaviek, ale aj tam bolo ešte niekoľko funkcií, ktoré by som v ňom odstránil, prerobil a niečo pre zmenu dorobil.Prvý článok na mojom bloguPo pár dňoch rozhodovania a rozmýšľania som sa nakoniec vrhol do naprogramovania si vlastného redakčného systému podľa mojich požiadaviek a v priebehu týždňa sa mi to aj podarilo. Neviem či to je dlhá doba, ale nie som žiadny programátor, ktorý by to naprogramoval za pár minút, je to len také moje hobby, ktoré ma sem tam trochu pochytí. Ale je zaujímavé ako je PHP ako také dosť jednoduché by som povedal. Pred mesiacom som ešte nevedel dolovať dáta z MySQL a dnes mám na stránke vlastný redakčný systém. Venovať sa tomu mesiac nonstop, tak si dovolím povedať, že by som snáď naprogramoval aj niečo komplexnejšie, ha ha :-)

Obsahom blogu bude všetko možné, nemožné a možno aj niečo viac. Posnažím sa raz za čas niečo zmysluplné napísať, ale že by som tu chrlil článok za článkom, tak na to môže každý zabudnúť.

Článok bol zobrazený 6414 krát a obsahuje 287 slov
Pridané 1. januára 2014