Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: streda, 24. apríla 2024
Čas: 19:44:55, 1713980695, @781
Meniny má: Juraj, Fidél
IP adresa: 18.218.184.214

Podrazy a falošnosť kamarátov

Toto bude môj najdlhší článok aký som kedy v živote napísal a vôbec niekedy ešte napíšem, to už radšej potom vydám rovno nejakú knihu. Vždy som sa riadil tým, že nikdy nie je nič v živote stratené pokiaľ za to bojuje aspoň jeden blázon a nájde sa samozrejme taký blázon, ale mýlil som sa celý život. Môžem byť blázon aký chcem, je to nakoniec aj tak jedno. Je to rok, kedy sa mi otočila chrbtom moja do vtedy najlepšia kamarátka a osoba ktorá ma niekoľko mesiacov len sprosto využívala a vodila za nos. Každému sa to v živote isto stalo a komu nie, tak žije v tomto svete ako poriadne naivný človek a verí všetkému čo mu kto naservíruje na tácke rovno pred nos ako som tomu veril aj ja. Každý má alebo mal takých priateľov, ktorí ho nakoniec časom podrazili, oklamali, či nejakým iným spôsobom poriadne sklamali. Mne sa to stalo tiež a už na začiatku vznikajúceho problému som to chcel vyriešiť ako dospelý človek, ale zistil som že chcem riešiť niečo čo sa nikdy vyriešiť nedá a ani nedalo, lebo pokiaľ má niekto niečo pekne naplánované a moja dovtedy najlepšia kamarátka, ktorá podporovala len dotyčnú osobu, tak to nikdy opačná strana, čiže v tomto prípade ja nevyrieši, lebo nie je čo riešiť. Najhoršie na tom je ale to, že je to ako by ste otvorili pandorinu skrinku, ale tak taký je predsa život, poprípade vraj osud ako mi bolo celý čas hovorené, ale v inom kontexte. Tento článok píšem hlavne pre tých, čo na mne minulý rok videli, že ma čosi neustále trápi a v podstate aj štve. Nechce sa mi to každému vysvetľovať zvlášť a taktiež je to moja verzia ak majú poniektorí náhodou inú verziu a majú voči mne nejaké predsudky. Či je správna nechám na uvážení každého z vás kto bude mať chuť si prečítať tento román a v podstate len škaredý podraz voči mojej maličkosti.

Podrazy a falošnosť po tretie  ·  Od murárčiny k stierkovaniu

//aktualizované 11. apríla 2014 - Keďže si tento článok prečítalo zjavne dosť veľa ľudí a z nich mi už 8 ľudí ohľadom toho aj napísalo email, tak vás každého žiadam kto sa pustí do čítania tohto románu. Nepíšte mi ohľadom toho vôbec nič, že čo sa mohlo stať, alebo čo som mal spraviť. Toto bol len dobre ušitý podraz na mňa a vodenie ma za nos, nič viac v tom nehľadajte. Je to moja verzia a moje vyobrazenie pravdy celej tejto frašky. Pre mňa sú všetky osoby nižšie mŕtve a je mi jedno čo s nimi je, oni sa ku mne bezdôvodne zachovali ako k špine a nemohli byť ku mne ani len úprimné a radšej zo mňa už hneď na začiatku robili obyčajného debila. Ak by tomu nebolo tak, tak je teraz všetko určite iné. Ja som len povedal pravdu, ktorú každý dobre vie, ale každý je proti mne asi za to, že som si dovolil tú pravdu vysloviť.Podrazy a falošnosť kamarátovVysvetlenie nájdete všetci nižšie, hlavne tí čo sa ma posledný rok neustále pýtali, že čo sa mi stalo, prečo som ako bez života či duše. Jedna kamarátka (Janka z Bratislavy) aj bez toho aby sa ma čosi spýtala vedela hneď, že som sklamaný z lásky a mala v podstate pravdu. To iste aj druhá kamarátka (Katka) hneď vedela, že čo ma trápi a dala mi aj za pravdu v tomto. Každý čo ma dobre pozná, tak vie, že som nikdy nebol k nikomu krutý, že som nebol ani zlý pokiaľ to nebolo nevyhnutné, pomohol som vždy každému kto ma požiadal o pomoc ak som vedel. To isté aj v prípade kamarátov mojich kamarátov, ktorých som ani nepoznal, tak som im pomohol a nikdy som si nezobral od nikoho ani cent či nejakú protislužbu za to. Robil som to preto, lebo kamaráti si predsa pomáhajú a od toho tu sú. Nikto mi tiež nikdy nepovedal, že by sa mu moja spoločnosť niekedy nepáčila či niečo iné a to som si už myslel, že som našiel svoju druhú polovičku ako sa hovorí, lebo ten pocit som skutočne mal. Škoda len, že z druhej strany to bola len falošná hra a reči plné neúprimností. Dôkaz toho, že nie som zlý človek si myslím, že je už len to, že som bol pozvaný minulý rok na dve svadby a mladomanželia aj v jednom aj v druhom prípade chceli aby som sa ich dňa zúčastnil a bol pri tom či niečo mám či nie, v jednom prípade dokonca trvali na tom aby som tam bol. Za jednou z tých dvoch svadieb som musel precestovať pomaly celý deň, takže až taký odporný človek za akého ma majú spomenuté osoby nižšie som nikdy nebol a zjavne ani nie som, veď by ma predsa takto bral každý a nie len oni. Mimo nich mi to nikdy nikto aspoň nedal najavo a myslím si, že ľudia majú asi radi moju spoločnosť aj keď nie som ukecaný ako stará Blažková a myslím si, že som dobrý človek na ktorého sa dá vždy spoľahnúť.

Začnem ale pekne od začiatku a posnažím sa spomenúť si na všetko podstatné, tiež spomeniem aj nejaké možno nepodstatné veci a posnažím sa neopakovať, ale predpokladám, že sa pár krát budem. Takže 10. októbra 2012 som bol aj s našou spoločnou vtedy ešte kamarátkou (Eva) odviesť na letisko do Schwechatu moju najlepšiu kamarátku (Jana) akú som za život mal. Poznal som sa s ňou dosť rokov a vychádzali sme si myslím vždy super a bezproblémovo. Myslím, že dôkazom toho je aj to, že som ju chcel odviesť a nevykašlal som sa na ňu ako jej milovaný braček na ktorého sama odo mňa chcela aby som vypátral či sú pravdivé fámy o tom, že svoju vtedy a asi ešte stále aktuálnu frajerku podvádza alebo podvádzal. To podvádzanie majú asi v rodine, ale to spomeniem neskôr. Bol som veľmi rád za to, že bola mojou kamarátkou a aj keď mala svoje muchy, ktoré mi na nej vadili (tie budú spomenuté nižšie) som ju bral takú aká je a vedel som sa s tým nejako vyrovnať. Pred rokom by som asi nepovedal, že nič netrvá večne, ale dnes poviem len toľko, že som veľmi rád, že takéto kontakty nie sú večné. Šla žiť a splniť si svoj životný sen na jeden rok mimo Slovenska a zjavne tam aj zostala aspoň čo viem. To som aj veľmi rád, keďže ju takto aspoň nikdy v živote dúfam nestretnem a je mi popravde úplne jedno čo s ňou je. Vedel som sa s ňou predtým baviť o všetkom možnom, pomohol som jej vždy keď som mohol a vedel, stál som pri nej tak ako aj ona pri mne a to aj v prípade nejakých vážnych problémov keď sa vyskytli, aj keď som nevedel moc prejaviť emócie, čo dobre vedela. Vedela ale aj to, že nie som nejaká pretvárka a vedela hlavne to, že sa môže na mňa vždy spoľahnúť v akomkoľvek smere, veď od toho sú priatelia a to aspoň viem, že o mne tvrdila iným ľuďom a preto mi rozum zostal stáť, že sa mi otočila po toľkých rokoch kamarátstva chrbtom. Trávili sme spolu niekedy možno viac času ako poniektoré páry čo spolu chodia roky. Tiež sme boli donedávna aj skvelá partia, ktorá sa vedela zabaviť a robiť kopec vecí spolu. Nešlo o žiadne kamarátstvo s výhodami ani o nič podobné, aspoň nie z mojej strany ak to niekoho hneď napadlo a z jej strany to bolo tiež také predpokladám, teda aspoň som predpokladal, ale k tomu by som sa tiež vedel vyjadriť, len teraz by dokázala ešte aj to poprieť. S jej otcom sme nie jeden krát čosi podnikali keď som bol v lokalite odkiaľ pochádza, takže ma veľmi dobre poznala nie len ona, ale aj jej rodina a aj jej bratia. Bol som naozaj rád, že mám takú skvelú kamarátku na ktorú som sa mohol spoľahnúť, vždy obrátiť s nejakým problémom, ale taktiež vybehnúť niekam na pivo, do mesta, či na nejaký výlet, či, či, či.

Jana sa po škole ihneď zamestnala v nemenovanej firme, kde spoznala svoju kolegyňu (Darina) a stali sa z nich zjavne najlepšie kamarátky, čo aj nakoniec dokázala, keďže sa mi presne minulý rok otočila chrbtom, škaredo ma podrazila a tiež sklamala ako kamarátka. Nebudem zachádzať úplne do detailov, lebo to je nepodstatné v tomto článku. Bolo to predsa len dosť dávno a tak dopodrobna moja pamäť už nesiaha, ale v skratke nás po čase s ňou na nejakej akcii zoznámila. Darina sa mi už vtedy páčila, ale vyzerala ako vyššia liga ako sa hovorí, ktorá je rada obklopená vyvoňanými nóbl smokingáčmi a na ktorú asi nemám. Na mňa v tej dobe aspoň tak pôsobila a bral som to tak, že na také dievča isto nemám. Neveril som si moc a teda som sa s tým ani nezaoberal, ale bol som vždy rád v jej spoločnosti. Časom sa začala objavovať čoraz častejšie v našej partii, resp. aby som to lepšie špecifikoval v partii Jany, keďže ona v tejto partii bola Slnko a každý z nás obiehal okolo nej. Občas sa pridala keď sme šli niekam do mesta, na nejakú akciu sa zabaviť či niečo podobné. Vždy som to bral tak isto, predsa len to bola kolegyňa Jany, bola staršia odo mňa, nevedel som moc toho o nej a teda som to nikdy ani neriešil aj keď sa mi v duchu vždy páčila. Tiež mala na mňa názor, že som trochu divný, keďže som sa nesprával ako väčšina stáda v tomto svete a snažil som sa byť odlišný, ako správaním tak aj premýšľaním alebo rebelským zmýšľaním. Jana jej vždy hovorievala, že mám svojské správanie, ale že som veľmi dobrý človek a aj kamarát ako mi aspoň povedala. Keď to postupne zistila aj Darina, tak sa ku mne začala aj inač správať, čo som si všimol samozrejme aj ja a toto mi v podstate Jana povedala pred začiatkom tejto frašky.

Toto všetko sa odohrávalo asi rok či dva predtým ako Jana vycestovala za hranice Slovenska do svojej obľúbenej destinácie. Už vtedy som nejaký ten týždeň pred odchodom Jany dosť pravidelne komunikoval hlavne po víkendoch s Darinou. Prerábali dom kam sa museli kvôli rodinným problémom (úmrtie deda s tým tuším súviselo) presťahovať a tak asi aj začala naša pravidelnejšia komunikácia. Preberali sme zo začiatku úplne sprostosti, sem tam som si ju doberal ako to robí asi každý keď sa mu niekto páči a snažil som sa jej aj tým nejako nepriamo naznačiť, že sa mi ľúbi. Pamätám si ako raz triedila svoje fotografie a nejako sa mi podarilo od nej vypáčiť fotku, kde sedí len v plavkách na pláži a pozerá na more. Tak aj takou sprostosťou som si ju trebárs dokázal doberať, že mám nové pozadie pekného pozadia na ploche a podobne. Myslím si, že veľmi dobre vedela, že sa jej snažím čosi naznačiť, ale radšej bola ticho. Pamätám si na to ako mi postupom času dva krát aj sama napísala keď sme sa o niečom bavili, že mám prestať lebo sa vážne zaľúbi, ale tak to boli možno len rečičky aby som prestal, kontext si už nepamätám ohľadom čoho to bolo presne. Samozrejme sme komunikovali aj počas týždňa, ale taká prvá nepravidelná komunikácia medzi nami začala niekedy v lete 2012 keď som bol s Janou a aj s Darinou po svojho nového psa. Môj starý pes nás kvôli zdravotným problémom ktoré mal po vyše 10 rokoch opustil a dovtedy sme komunikovali naozaj len občasne. Takže Jana chcela ísť so mnou pre nového psa a povedala mi, že končí skôr ale chce ísť s nami aj Darina, na ktorú sme teda čakali asi dve hodiny po odchode Jany z práce aby mohla ísť aj ona s nami. Čakal som len preto, že to bola ona a na niekoho iného by sa mi asi čakať nechcelo. Bál som sa nového psa vtedy zobrať, ale nakoniec som ho zobral ani nie len preto, že sa mi dané plemeno moc páči skrz toho, že sa s ním človek nenudí, ale aj preto, že som videl ako sa im obom tá malá guľka páčila. No a ako sa najlepšie chlap dostane k srdcu nejakého dievčaťa? Najlepšie asi cez čokoládu alebo psa a aj keď som vedel už vtedy, že si vytvorím len problémy v budúcnosti, keďže sa jedná o moc temperamentného psa, tak som ho aj napriek tomu priniesol domov. Obom som po ceste domov hovoril niekoľko krát, že mám z toho zlý pocit, ale presviedčali ma v tom, že sa mu doma každý isto poteší, že sa nemám čoho obávať, škoda že už vtedy som nedal na svoje pocity. Po ceste zo Serede, kde sme boli poňho, sme sa zastavili u Dariny. Vypadla im bezdrôtová sieť a nikto im ju nebol schopný dlhodobo spojazdniť, ani taký itčkár z ich práce ako ho nazvala Darina (poukazujem na to, že nie je itčkár ako itčkár, ako si to myslela a hádže ich všetkých do jedného vreca, čo robila pravidelne s každým). Mne to trvalo sotva pár minút, kým som sa vynašiel v tej spleti káblov a ten ich dlhodobý problém samozrejme vyriešil. Chceli sa mi niečím odvďačiť a tak mi všetci navrhli, že mi kúpia fľašu. Súhlasil som, ale len v prípade že ju spoločne vypijeme, čo sa aj stalo. Dva krát sme si ja, Darina a jej spolubývajúci u nich spravili pekný večer, ale budem pokračovať ďalej. Čiže od Dariny som ich šiel obe odviesť k Jane a za ten čas kým sa dali obe dohromady som šiel domov odniesť psa a hneď za nimi do mesta, kde sme si chceli niekam sadnúť a zapiť ho (teda presnejšie ju).

Ako som správne dedukoval a myslel si, tak mi začali obe čoraz viac písať keď boli v práci. Od Jany sa to dalo čakať, predsa len sme boli neustále v kontakte a zaujímala sa aj o starého psa čo som mal. Jana aj s Darinou mi pravidelne písali, že ich môžem dôjsť navštíviť do práce, ale so psom samozrejme, že sa každý teší keď ju vidí a majú menšie rozptýlenie počas dňa. Predtým ma Jana horko ťažko zobrala do práce jeden krát čo si pamätám. Spomínam si, že to bolo len také posedenie, ale tak nedivím sa, keďže tam boli len kolegovia. Takže som k ním do práce začal čoraz častejšie chodiť aj s malou kozou. Každý tam z nej bol hotový, nevadilo to dokonca ani šéfom, proste nikomu. Jeden ich kolega moc psov nemusel a po nejakom čase bol z nej aj on hotový. Čiže moja dedukcia bola správna a vážne je pes dobrý magnet na dievčatá ako som si aj myslel. To všetko sa odohrávalo niekedy v strede leta 2012, myslím si že presné dátumy sú úplne nepodstatné, ale dokázal by som si na ne isto spomenúť, že kedy, o akom čase a koľko krát to bolo presne, myslím že ako dôkaz stačí len to, že si tak dopodrobna pamätám veci čo opíšem nižšie.

Po odchode Jany do zahraničia som sa začal teda s Darinou čoraz viac stýkať, čoraz viac si písať, čoraz viac som s ňou bol v kontakte. Či to bolo cez deň, večer, neskoro v noci, alebo niekedy aj skoro ráno. Dva krát som bol s Darinou a jej spolubývajúcimi cez víkend aj na nejakom výlete. Prvý krát to bol výlet na Kamzík so smerom na Železnú studničku, vtedy to bolo s jednou a druhý krát sme šli pozrieť na Sandberg do Devínskej s jej druhou spolubývajúcou. Niekedy som si myslel, že sa mi Darina tými jej rečami aké ku mne mala len snaží dohodiť jej jednu z tých dvoch spolubývajúcich ak mám pravdu povedať a ona si zas pre zmenu myslela čo mi napokon sama povedala, že si myslela že sa o také niečo snažím ja. Čo si tak pamätám, tak jeden večer v piatok došla do bytu, kde bola v podnájme celkom neskoro a nechcelo sa jej už o takom čase cestovať domov, s čím sa mi cez Skype zdôverila a tak som jej navrhol, že môžem dobehnúť aj so psom keď chce a možno to bude pekný večer. Čo sa aj stalo, pozerali sme Modré z neba či ako sa volá tá relácia a popritom sa hrali so psom. Dosť krát sme boli spolu aj vonku a pár krát som u nich aj prespal. Začal som ju postupom času oveľa viac spoznávať, ako jej záľuby, jej koníčky, aká je a začal som k nej cítiť niečo viac, čo sa asi dalo aj čakať. Už to nebolo len o tom ako predtým, že mi bola len sympatická a že sa mi páči, ale už som k nej cítil niečo viac a to, že ju začínam mať rád viac ako len kamarátku.

S tým som sa onedlho zdôveril Jane, lebo tá vždy vedela všetko o mne a nechcel som spraviť niečo bez jej vedomia. Možno by mi povedala, že je to zlý nápad alebo čosi podobné a nemám radšej ani nad tým premýšľať. Darinu taktiež dobre poznala a poznala aj jej pozadie o ktorom som ja samozrejme nevedel a neviem ani do teraz. Vraj sa jej niečo v minulosti stalo o čom vie len hŕstka ľudí, ale nikdy som sa jej na to nevypytoval, predsa len ak by mi to chcela povedať, tak by to povedala sama, čo zjavne ani nechcela a možno by to aj vysvetľovalo jej celkové správanie. Videl som na Jane a jej odpovediach, že také niečo aj čakala, že je to prvé dievča ktoré mi plne schvaľuje a že to nemám pred Darinou tajiť a mam jej to povedať. Jana sama priznala, že už začala v tej dobe niečo tušiť. Predsa len je to viditeľne jasné, že ak je niekto v neustálom kontakte s niekým iným len tak z ničoho nič, tak mu asi zjavne o niečo ide a napokon som to aj potvrdil keď som sa jej s tým zdôveril, že k Darine niečo cítim už dlhšiu dobu, že sa mi páči odkedy ju poznám a po strávenom čase s ňou som sa len v tom utvrdzoval. Darina asi ešte v tej dobe nič netušila, alebo nechcela tušiť, lebo čo viem, tak chodila na rande s nejakým Adriánom o ktorom sa mi neskôr priznala. Viem len to, že ho pustila k vode skrz toho, že ide pracovať do zahraničia na dlhšie a pritom ako mi neskôr Jana sama povedala, tak jej dosť nadbiehal, že mali spoločné záujmy a už to vyzeralo aj vážne, čo bolo dosť zaujímavé, ale to zas predbieham. Jana na mňa celkom tlačila, aby som sa jej s tým priznal a nestalo sa mi to, čo aj Darine v minulosti, že sa jej niekto páčil a nikdy mu to nepovedala. To bola moja veľká chyba, nikdy som sa na to nemal dať a aspoň by som nezistil aké som mal v skutočnosti kamarátky.

Darina mi v novembri 2012 spomenula, že má problém s domácim notebookom a či by sa mi nechcelo dôjsť k nej domov odkiaľ pochádza, že si tam môžeme spraviť aj popritom nejaký výlet. Samozrejme som súhlasil, veď prečo nevypadnúť z Bratislavy niekam mimo a navyše nepomôcť dievčaťu ktoré sa mi páčilo. Šla s nami aj jej spolubývajúca Janko (to je prezývka). V tej dobe som navštevoval vysokú školu a rozvrh mi vychádzal tak, že som mal všetky povinné cvičenia v piatok, čiže som pravidelne zo štvrtka na piatok vôbec nespával a pripravoval sa do školy. Tak tomu bolo aj z 22. na 23. novembra 2012 kedy som ja a Janko po škole a po jej práci stretli na hlavnej stanici a šli teda vlakom k Darine domov. Darina už šla v ten deň ráno aby upratala a pripravila nám večeru keď prídeme. Ja som už zaspával vo vlaku čo sa dalo aj čakať, keďže som nespal dosť dlho. Chcel som ale aj tak ísť a nevyhovárať sa, že nemôžem a nevyzeral napokon ako človek na ktorého sa nedá spoľahnúť ak sa s ním niekto na niečom dohodne. Na čo Darina a každý z nich zabudol, že mám aj takúto povahu. Keď sme prišli k nej, tak nám teda prichystala večeru a najedli sme sa. Doma bola len s otcom, keďže jej sestra je vydatá a žije mimo, jej mama zas tuším pracuje v zahraničí, zjavne to majú v rodine. Po večeri nás jej otec ponúkol domácou slivovicou zo svadby jej sestry čo bola pár mesiacov predtým. Nepatrím medzi tých ľudí čo znesú len trochu alkoholu, takže som sa ani nebál toho, že by som sa tam náhodou nejakým zázrakom opil a spravil si nejakú hanbu ako mi Jana vravela, aby som sa tomu vyhol a keďže sa mi páči, tak aby som si nespravil hneď na začiatku zlú vizitku u jej rodičov. Lenže zabudol som na to, že som nespal 48 hodín a jej otec, ktorý mi pripadal v pohode a bol aj celkom vtipný nám navrhol aj s Darinou či nechceme zájsť pozrieť ich lokálnu krčmu. Tam sme samozrejme pokračovali, vypil som možno ešte k tomu pár Jägermaisterov a cestu k nej domov si už ale nepamätám. V krčme si pamätám ako sa jej pýtal tuším jej bratranec, že či už má frajera a samozrejme ja po pár panákoch v sebe, kedy človek stráca zábrany a nehanbí sa povedať čo by chcel a čo cíti som jej dal svoju ruku cez rameno a povedal, že ja som jej nový frajer. Už som pomaly ale isto vypínal a zaspával, predsa len taký nápor nezvládne asi hocikto a myslím si, že som aj tak vydržal celkom dosť dlho na to že som nespal dva dni. Nejako ma dostali do postele a zobudil som sa až ráno, každý mal úsmev na tvári, nikto mi nič nepovedal a ani len nenaznačil. Darina ale spomenula, že spala so mnou na posteli, lebo sa bála aby som sa náhodou nezadusil alebo čosi, ale nepamätám si že by mi prišlo v ten večer zle, predsa len som v podstate skoro nič nevypil a vypol som hlavne z toho, že som bol totálne zničený ako z toho, že som nespal, tak aj z cesty za Darinou, keďže trvala asi 3 či 4 hodiny. Darina mi ďalší večer keď sme sa vrátili z návštevy od jej kamarátky pri tom ako som pozeral na jej domáci notebook povedala, že ju boli trochu noha. Priznala sa mi, že keď ma držala a šli sme k nej domov, tak sme jeden krát spadli. Jej problém som vyriešil behom pár sekúnd. Ukladala si fotky na plochu a systém jej hlásil, že má už plný disk, pričom druhý disk mala úplne prázdny, takže som to presunul všetko len tam a bolo po probléme. Toto bol dôvod návštevy pre opravu jej počítača, ktorý pokojne mohla predsa doniesť do Bratislavy, ale vyhovárala sa na tlačiareň ktorá bola totálne zapadnutá prachom v jej izbe kde som spal a pochybujem, že bola vôbec za posledného pol roka pripojená k nemu. Hneď som jej povedal, že keď ma chcela pozvať na návštevu tak to mohla povedať rovno a nie že má problém s počítačom. Ospravedlnil som sa jej aj za tú nohu, ale nečakal som to, predsa len sa stávajú aj horšie veci, tak sme len o tom neustále vtipkovali, hlavne ona. Nikto mi z nich absolútne nič iné nepovedal ohľadom toho predchádzajúceho večera, takže som vôbec netušil čo sa dialo, to píšem preto, že to neskôr spomeniem. Ďalší deň prišiel niekedy na obed jej kolega z práce (ten údajný itčkár ako bol Darinou takto označený) a zobral nás po naobedovaní sa do Bratislavy. Ja som predtým ešte kúpil bryndzu, že by sme si mohli spraviť taký bryndzovo haluškový večer niekedy. Tak sa aj stalo a ďalší deň v pondelok sme šli rovno na to. Po ceste k Darine som si kúpil cigarety a pred jej bytom som premýšľal nad tým, že ak ju chcem nejakým spôsobom získať a zbaliť, tak cez cigaretový závan smradu to isto nepôjde a tak som nerozbalené cigarety hodil rovno do kontajnera a od toho momentu som prestal úplne fajčiť. Čo človek nespraví pre dievča, že? Takže som prakticky zo dňa na deň prestal fajčiť, pričom nie jeden krát mi Jana, Eva či niekto iný vravel, aby som konečne prestal, že aj tak fajčím len vysokohorský vzduch, tak sa mám na to vykašlať. Halušky sa nám v ten večer naozaj vydarili, aj keď nikto z nás nevedel poriadne recept a videl som aj to, že Darine bolo vtedy divné, že som si za celý večer nebol ani raz zapáliť. S tým som sa samozrejme zdôveril aj Jane a vyjadrila nadšenie, že konečne mám motiváciu prestať.

V tej dobe už Darina nepracovala tam, kde pracovala aj Jana, lebo si vybavila cez jej kamarátku prácu v zahraničí. Jednalo sa o sezónnu prácu cez zimné obdobie v jednom veľkom lyžiarskom stredisku v Alpách, kde je aj tento rok čo aspoň viem. Nechcela o tom nikdy hovoriť kým to nemala potvrdené, že tam isto pôjde. Samozrejme toto som sa dozvedel až po tom, ako som svojou dedukciou došiel na to, že kam ide do zahraničia pracovať, kedy sa potom sama priznala, že čo tam bude presne robiť. Došiel som na to tak, že premýšľam asi ináč ako premýšľa väčšina ľudí a napadlo ma, že v septembri 2012 bola Jana, Darina a Janko na tripe cez Európu. Šli na francúzsku riviéru, kam som mal ísť aj ja s nimi a po ceste sa zastavili u Darininej kamarátky, kde si potrebovala niečo vybaviť. Ak sa niekto pýta, prečo som s nimi nakoniec nešiel, tak to bolo z dôvodu, že mi začínala škola, čo by sa dalo isto vybaviť, ale hlavne som nešiel kvôli Darine aby sa mi nezačala páčiť ešte viac, lebo som si myslel, že by o mňa asi nemala záujem. Takže takým spôsobom som uhádol na prvý krát, kde má v pláne cez zimu pracovať. Trávil som s ňou teda dosť veľa času. Jana sa v tej dobe tiež zaľúbila a vravela mi, že ako to medzi ňou a ním (Michal) začalo. Hovorila mi, že keď to nechcem Darine povedať priamo, tak to mám aspoň nejako naznačiť. Jana dostala vankúš s vytlačenou fotkou jeho psa pri odchode od neho do inej časti v tej krajine kam šla, že ju v podstate na toto zbalil a tak to medzi nimi začalo, ale boh vie či to neboli len reči a skutočnosť je možno úplne iná. Lenže nespravím predsa presne to isté ako tomu bolo u Jany a tak by Darina vedela, že to mam od nej, keďže Jana to Darine vravela. Tak som teda premýšľal, že ako spraviť nejaké podobné gesto, ale aby to nebol vankúš ale niečo iné. Spomenul som si na to, že som si kúpil nový telefón v tej dobe a Darina mi vravela, že keď budem chcieť ten starý predať, tak ho odo mňa rada kúpi. Pamätám si, že mi to hovorila po výlete zo Sandbergu. Tak ma teda napadlo, že by som jej mohol dať telefón s obrázkom môjho nového psa na ploche. Predsa len telefón by som nepredal nikomu a takto jej spravím aj radosť. Jana mi vravela, že to bude asi moc, ale že veď nech skúsim, že si myslí že to Darina asi nezoberie. Tak som ho pripravil, pekne zabalil a pri poslednom dni keď ešte bola v podnájme, kde bývala som jej ho pri mojom odchode daroval. Povedal som jej, že bude mať onedlho aj tak narodeniny, že tu v tom čase nebude a že budem rád ak to príjme odo mňa ako dar. Tušila, že čo tam bude, ale prijala ho nakoniec a bola asi aj nadšená, keďže dovtedy nemala nikdy smartfón aspoň čo viem. Dnes už má ale nový telefón, presnejšie Samsung Galaxy S4 mini ako som zistil pri jej poslednej návšteve tejto mojej stránky, čo bolo na začiatku tohto mesiaca, ale nebudem predbiehať. Jeden krát som si v tom čase u nej zabudol kľúče od bytu a keď som sa po ne v polovici cesty domov vrátil, tak mi ich doniesla na prízemie a priznala sa mi, že ich nechtiac hodila do pohára s vínom. Na zväzku som mal aj USB kľúč, ktorý je celý z jedného kusu kovu a priznala sa mi, že ho asi tým pokazila, lebo jej nešiel v jej notebooku a že nech si teda kúpim nový a preplatí mi ho. Ja som samozrejme vedel, že ho môžem bez problémov utopiť a bude fungovať. Jej ale nešiel asi len preto, že tam nebol poriadny kontakt. Tak som si po ceste domov ako sa mi neustále ospravedlňovala povedal, že ju nejako dostanem, keďže sme v tej dobe hrali takú nezmyselnú, ináč povedané stupídnu a detinskú hru, že kto koho viac krát napáli. Keď som došiel domov, tak som jej napísal, že mi zhorel počítač asi kvôli nemu a hneď mi na to vravela, že prečo som ho tam strkal keď som vedel, že je isto pokazený. Nevydržal som to dlho tajiť aby náhodou nedostala nejaký šok, keďže tuším vedela, že ma počítač stál niekoľko tisíc eur a povedal som jej po pár minútach, že teda vediem a že som ju pekne dostal, túto dementnú hru pripomeniem opäť neskôr.

Keď sa blížil jej deň odchodu, tak posledný týždeň po víkende doma odkiaľ pochádza už bývala v Bratislave u svojej sestry skrz toho, že v podnájme, kde bývala predtým sa jej neoplatilo platiť celý mesiac kvôli jednému týždňu, tak ju sestra na tú dobu ubytovala u seba. Vtedy sme už boli pomaly nonstop v kontakte. Jana ma tiež v tej dobe neustále viac a viac bombardovala, že či som sa s tým Darine už konečne priznal, že sa mi páči. Lenže vedel som to, že odchádza skoro na pol roka preč, tak si hovorím oplatí sa jej čosi hovoriť keď tu je už len posledný týždeň? Čiže som stále váhal a tiež mi bolo divné, že Jana na mňa takto tlačí. Chodili sme spolu s Darinou na pomaly všetky akcie kam šla, tak sa mi zdá že posledný týždeň čo bola ešte na Slovensku som s ňou bol každý jeden deň či niekde vonku, alebo sme sa len niekde stretli. Pamätám si ako mi jeden krát volala, že také niečo sa môže len jej stať čo sa jej stalo. Niekam sa ráno ponáhľala a zasekla sa vo výťahu u jej sestry v paneláku, kde skysla pár hodín. Brala to ale s humorom, lebo už bol na ceste aj niekto kto mal na starosti servis výťahov v ich paneláku. Robili sme si z toho nejaký čas aj celkom srandičky. Lúčila sa taktiež ako Jana pred jej odchodom so svojimi kamarátmi, kde som väčšinou nechýbal a vždy ma sama zavolala bez môjho vnucovania sa. Ja som jej samozrejme ani dovtedy nič nepovedal, aj keď ma Jana stále viac otravovala s tým či som sa jej už konečne zdôveril.

Došlo na posledný večer čo bolo 6. decembra 2012 a mali sme ísť spoločne na vianočné trhy. Tam sa chcela ešte rozlúčiť s jej nejakými kamarátmi, ale nakoniec to každý zrušil, lebo mal čosi iné a skončil som s Darinou v meste len ja a Janko. Keďže už bolo pomaly 10 hodín večer, tak sme ani nešli na vianočné trhy a šli rovno na pivo do nejakého podniku. Tam sme sa zabávali v podstate skoro do pol noci. Pred tým ako sme odišli nás Janko opustila skôr, keďže vstávala skoro do práce a zostali sme tam len sami dvaja asi hodinu. Keď sme už šli domov, tak Darina ešte navrhla, že by sme mohli ešte niekam sadnúť, lebo vedela, že sa jej rozhodnutím pracovať v zahraničí v podstate takto vykašle na všetkých kamarátov. Lenže vo štvrtok večer toho človek moc veľa otvoreného o pol noci nenájde a skončili sme nakoniec pod novým mostom, kde sme si zavolali taxík a šli domov. Po ceste k jej sestre, mi v taxíku dávala peniaze za telefón, ktorý som jej dal k jej narodeninám čo má okolo Vianoc. Čiže nebude na Slovensku a ona mi zaňho núka peniaze, že si mám zobrať aspoň polovicu keďže to bol drahý darček a že ju pekne dôjdem pozrieť a zalyžovať si. Tak som sa s ňou dohodol teda takto, lebo som sa nechcel o tom hádať a proste som chcel aby to brala aj ako darček. Predtým ako vystúpila mi poďakovala za všetko, lebo som jej v tom období aj pomáhal so všetkým o čo ma požiadala a povedal som jej, že ju ráno vezmem na autobus, že by som ju šiel odviesť rovno aj na letisko, ale o 7 som musel byť v škole a tuším sme mali aj nejakú písomku, takže by sa mi to ťažko nahrádzalo a ani ona sama nechcela aby som v škole meškal, keďže som sa začal kvôli nej čo aj sama dobre videla lepšie v škole učiť a bolo to vidno aj na mojich výsledkoch. Myslím si ale, že niečo musela už tušiť, lebo kamaráti spolu predsa nekomunikujú tak často z ničoho nič ako sme komunikovali my dvaja, že sú v kontakte po večeroch až do noci, alebo aj pravidelne počas dňa a správne som si to vtedy myslel, lebo Jana jej niečo naznačila, alebo to s ňou preberala už ako mi neskôr povedala. Ráno o 4 som ju zobudil ako budík cez telefón, keďže som nespal ako vždy zo štvrtka na piatok a okolo 5 som sa teda po ňu zastavil a odviezol na zástavku pred Inchebu, kde sme čakali na autobus do Schwechatu a popritom spomínali na spoločné chvíle a akcie predtým. Nejako tam stresovala keď sme už šli na zástavku a keď došiel autobus, tak sme sa pekne rozlúčili a šiel som domov. Ráno po ceste do školy som premýšľal celý čas, že som poriadny pako. Vedel som, že ešte bude na letisku, tak mi to nedalo a napísal som jej sms správu, že jej prajem šťastnú cestu a nech mi dá vedieť že došla v poriadku zdravá a celá. Napísal som tam aj to, že čo k nej teda cítim, že ma k tomu aj Jana nútila aby som sa jej s tým priznal a nezožieral sa pár rokov, že som bol ticho a tiež som sa bál aj toho, že by si tam niekoho našla a vyčítal si to, že som bol vtedy ticho a už by bolo žiaľ neskoro. Ona mi na to po pár hodinách odpísala, že som poriadne zamiešal karty, že si šla hlavne vyčistiť hlavu od chlapov. Nepovedala mi nič také, že bude rada ak zostaneme len kamaráti čo ma potešilo. Predsa len sme si veľmi dobre rozumeli hneď od začiatku a niekto kto by nás pozoroval by tiež určite povedal, že sa to dalo očakávať. Takže jej odpoveď ma z jednej strany aj dosť prekvapila keďže som skôr očakával, že mi napíše práve to, že bude rada ak zostaneme len kamaráti, alebo niečo v tom zmysle, čo sa ale nestalo.

Šla tam ale o týždeň skôr, lebo chcela pozrieť na niekoľko dní aj svoju kamarátku, ktorú navštívila po ceste na francúzsku riviéru. Od toho momentu, sme začali pravidelne každý jeden deň skypovať. Ja som človek, ktorý sa v telefóne nedokáže veľmi dlho rozprávať, ale s Darinou to bolo úplne o inom. Čo si pamätám, tak rekord neustáleho telefonovania sme mali okolo 5 hodín, čo povie niekto že je už asi aj na hlavu postavené, ale to budem rozoberať nižšie. Jana mi neskôr hovorievala, že sme ako nejaké zamilované detičky a nechápala ako sa môžeme a hlavne o čom toľké hodiny rozprávať a hlavne ja. Je pravda, že zo začiatku som nebol až tak moc výrečný, keďže som ani moc toho každý deň neprežil a musel sa venovať štúdiu, na rozdiel od Dariny, ktorá bola v novom svete. Jana mi hovorievala aké to bude super, že jej najlepší kamaráti sa dajú dohromady, ale neskôr keď nastal problém, tak dá od toho ruky preč. Tvárila sa ako keby sa nikdy nič zrazu nestalo, reči o tom, že nič medzi nami fyzické a neviem aké nebolo, ale predtým reči, že sa správame ako mladí zaľúbení školáci. Toto ja beriem ako podraz z jej strany a nič viac, kamarát by mal buď neutrálny pohľad na vec, alebo by sa pokúsil zistiť čo sa stalo, lenže ona sa nepokúšala, lebo to veľmi dobre vedela. Kamarát by sa aspoň jeden krát kamaráta zastal, ona sa ma po dobu skoro roka nezastala ani raz a stála len na strane Dariny, od úplného začiatku až po koniec, ale to dosť predbieham.

V tej dobe som písal aj články na svoj blog, keďže som sa zaujímal o SEO optimalizáciu a plnil som ho čímkoľvek čo ma napadlo, aby som mohol pozorovať a analyzovať priebeh či vývoj návštevnosti a správanie návštevníkov, čo ma v tej dobe celkom zaujímalo a chcel som sa o tom čosi viac naučiť a dozvedieť. Po odchode Jany som napísal nejaký vtipný článok ako vďaka mne stihla let, keďže sa uvelebili na káve s Evou a čas ich ani jednu netrápil, tiež ako nám tu bude veľmi chýbať a pod. Tak isto som napísal aj článok o odchode Dariny, kde som tiež vtipne opísal priebeh jej ranného odchodu, keďže jej navigačné schopnosti boli vtedy úplne mimo a myslela si, že čaká správne na autobus do Schwechatu a nakoniec zistila, že som mal celý čas čo sme stáli na zastávke pravdu v tom, že čakáme zle a na opačnej strane cesty. Janu som v podstate odjakživa prezýval a ani neviem prečo som ju tak volával. Možno preto, že volať ju Jana mi prišlo škaredé pomenovanie pre dievča a zas volať ju Janka mi prišlo také ťuťuli-muťuli, takže v článku o Jane som používal jej prezývku ako som ju ja volával, lenže čo použiť pri Darine? Celé meno používať nemôžem, predsa len nejaká anonymita tu musí zostať a za ďalšie si nemôžem ani dovoliť verejne šíriť celé meno bez súhlasu a tuším ani iniciály v tvare Meno P. aby nebola narušená jej ochrana súkromia, či ľahká identifikácia osoby a to by mohlo nejakým spôsobom ublížiť dotyčnej osobe ako napríklad pri nejakej kompromitácii. Viem, že je na to aj paragraf, ale nemám v tomto až také vedomosti, takže také niečo som ani neriešil a ani nechcel riešiť. Predsa len to bola osoba, ktorej som v deň jej odchodu dal vedieť čo k nej cítim a v podstate asi vyznal lásku aj keď asi divným spôsobom. Čiže som použil len jej krstné meno, keďže som vedel že tým jej ochranu súkromia nenaruším, taktiež na to nie je ani žiadny paragraf, keďže neuvádzam jej celé meno, ale len krstné meno a tiež som neuvádzal ani iné údaje ktoré by ju mohli ľahko identifikovať aj v prípade kompromitácie a tým by sa dalo jasne povedať, že sa jedná o konkrétnu osobu na čo si aj v tomto článku dávam samozrejme veľký pozor, keďže som zistil čo je v skutočnosti zač :-) Jana sa mi tiež po čase priznala, že vďaka nej sme sa dali dohromady. Darina v tom čase pustila k vode nejakého Adriána s ktorým popri našich akciách sem tam chodila na rande a neskôr sa mi o tom keď začal náš "vzťah" tiež zmienila a priznala.

Vedel som, že niektorí moji kamaráti sem tam môj blog navštívia. Nejako sa k tomu článku o odchode Dariny dostala nakoniec aj ona sama a od vtedy ho pravidelne aj navštevovala. Možno to robila len preto, aby zisťovala že či náhodou nepíšem o vývoji nášho vzťahu, kto vie. Jej prvá vec s čím ale na mňa vyrukovala a mala ťarchu na srdci bolo aby som odstránil jej krstné meno. Hneď ma napadlo, že prečo? Veď som uvádzal len krstné meno, nebola tam žiadna spojitosť s dotyčnou osobou pre nezainteresovaného návštevníka a jediný kto to mohol pochopiť o kom je reč je len nejaký náš spoločný kamarát, čo je samozrejme normálne aj v prípade použitia akejkoľvek prezývky, ale splnil som jej želanie a meno zmenil za prezývku ktorá vychádzala z jej priezviska, tak ako ju dala aj ona mne. Hádať som sa s ňou kvôli takej malichernosti samozrejme nechcel, predsa len to vyzeralo na nejakú šancu, že by sme sa dali dohromady a tak som jej vyhovel. Keďže som raz za čas sledoval ako sa vyvíja návštevnosť, tak som si všimol dosť prístupov z krajiny, kde sa nachádzala, čo bolo samozrejme divné, keďže 95 percent návštevníkov pochádza zo Slovenska. Predpokladal som, že to bude s veľkou pravdepodobnosťou ona a tak som na svoju stránku umiestnil jeden zmenšený obrázok, ktorý mi predtým poslala s romantickým textom a čakal, či to je vážne ona, alebo sa len strápnim. Vidieť to ale mohol len ten konkrétny človek a nikto iný, takže ma to až tak moc netrápilo ak by to bola tá druhá možnosť. Samozrejme mi ihneď napísala keď sa dostala za počítač a pozrela si môj blog, že mi ďakuje za odkaz a hneď aj vyzvedala ako som to spravil. No Darina ak si to náhodou čítaš, tak som v tej dobe vlastnil čarovnú paličku Harryho Pottera, keďže si mám pocit nepochopila vtedy ako som to spravil a asi by bolo zbytočné to vysvetľovať aj teraz a to aj z toho dôvodu, že tebe je zbytočné čokoľvek vysvetľovať.

Takže sme pravidelne volávali, keďže bola asi 1000 km mimo Slovenska a iná komunikácia možná na takú diaľku nebola možná. Prvé dva týždne mi neustále vyhadzovala na oči moju poslednú známosť, alebo ako to nazvať. Keďže sme preberali aj takéto veci, začalo mi to byť už nepríjemné a povedal som jej, že viem že som jeden z mnohých čo sa od konkrétnej osoby nechal pekne oklamať a napáliť, ale že chcem na to zabudnúť, nemyslieť na to a jej pripomínaním sa mi akurát všetko len vybavuje. Našťastie ma asi pochopila a prestala s tým, predsa len som jej tiež nevyhadzoval jej staré známosti aké mala a aké problémy s nimi mala. Čo po mojej skúsenosti s ňou sa už ani nedivím ako som aspoň počul. Jana môže v podstate za to ako tá moja predošlá známosť skončila, keďže dotyčnú osobu poznala. Vraj chcela v minulosti zbaliť aj jej frajera ktorého v tej dobe Jana mala a že je taká prelietavá odjakživa. To mi ale vtedy prišlo ako dosť pokrytecké od Jany, predsa len sa mi priznala, že toho frajera ktorého mala pár rokov pred koncom podviedla čo aspoň ja viem a tiež aj predtým s nejakým letcom či s kým, to si už nepamätám presne, bolo to niekoľko rokov dozadu. Jana mi aj vtedy neustále vravievala, že si zaslúžim lepšiu a nakoniec ma dá dohromady s Darinou, ešte horšie dievča od akej ma predtým silou mocou odrádzala, spomínam si aj na to, ako mi vravela, že jej brat ju chcel v minulosti zbaliť, lebo to je v podstate kosť. Takže mi to prišlo vtedy skutočne ako poriadne pokrytectvo od osoby, ktorá mi to aspoň čo ju poznám za celý ten čas dokázala viac krát aká je a že nemá ďaleko od tej na ktorú kydala samé nezmysli. Pamätám si ako ma sama raz požiadala, aby som na ňu dával pozor ak by náhodou k tomu s niekým dochádzalo a bol by som pri tom. Takže je dosť na mieste sa spýtať, že či všetky tie reči na tú predošlú boli vôbec pravdivé. Rozmýšľal som nad tým, že to radšej s Darinou stopnem aby to nezašlo ďalej a ja som sa viac nezaľúbil do nej, aby mi proste nezamotala hlavu viac ako sa jej to za ten čas podarilo, lebo sa mi to celé popravde nepozdávalo už vtedy a ľutujem, že som nedal na svoju intuíciu a pocity aké som vtedy mal. Moc som ženám neveril, hlavne vďaka tej poslednej a nakoniec ma o tom presne pred rokom presvedčila aj samotná Darina, že čo som o tomto type žien vždy tvrdil je len pravda. Nedal som ale na svoje pocity a inštinkt čo mi vtedy vravel, že sa radšej na to vykašli, lebo to celé nejako smrdí, aj keď nie z vonku, ale z vnútra určite a tak sa aj nakoniec stalo. Pripadalo mi to všetko nejaké moc ľahké a jednoduché, pričom mi ale zas Darina ani raz nepovedala, že zostaňme radšej len kamaráti a teda zjavne mala podobnú myšlienku ako ja. To iste aj Jana ako na mňa tlačila hneď na začiatku, keďže videla aký veľký vplyv ma Darina na mňa. Predsa len som sa začal pravidelne učiť do školy, čo bolo aj vidieť na výsledkoch, prestal som zo dňa na deň fajčiť, začal som sa správať lepšie ako predtým, taký lepši Jano a Jana toto dobre vedela a vedela to aj Darina. Vždy jej Jana hovorievala, že som človek, čo sa moc nesmeje a samej Darine bolo dosť divne, že počas nášho pravidelného skypovania som sa niekedy smial viac ako ona, čo mi sama povedala, že som nejaký iný ako predtým. Tešil som sa proste zo všetkých maličkostí čo dobre videla a vedela. Chcel som to ale naďalej radšej ukončiť ešte na začiatku, aj navzdory toho že sa mi Darina páčila a to nie ani po fyzickej stránke (žiadna top modelka to nie je a nemá ani predispozície k tomu), ale hlavne po intelektuálnej. Nemôžem ale povedať, že by ma nepriťahovala aj po fyzickej stránke, samozrejme aj to tam bolo, ale aj tak som mal pochybnosti, že či jej vôbec o niečo ide, alebo ma len vodí za nos. Do toho sa obula už aj Jana, viem aspoň že sa ohľadom toho rozprávali a riešili to. Dlho sme sa ale baviť nevydržali, snáď možno jeden či dva dni. Priznal som sa jej, že som si kvôli tomu všetkému aj zapálil jednu cigaretu a že viem, že bude asi zo mňa sklamaná, ale proste ma to mrzelo, že som navrhol také niečo, lebo sa mi vždy páčila a páči. Tiež mi ale bolo divné, že s tým sama súhlasila. Našťastie k tomu nakoniec ale nedošlo, vtedy som to aspoň tak bral, teraz by som bol aj rád ak by k tomu došlo z jednej strany, ale z druhej strany som aspoň zistil čo je v skutočnosti zač ako Darina, tak aj Jana, ale to opäť predbieham.

Všetko sme si teda vydiskutovali a náš začínajúci vzťah, ak sa to dá tak nazvať pokračoval ďalej a teda aj naše hlbšie zoznamovanie sa a spoznávanie. Bol som vtedy veľmi rád že necúvla ako to spravila pri tom Adriánovi keď odchádzala do zahraničia. Teraz pripomeniem tú našu dementnú hru čo sme hrávali. Darina mi len tak z ničoho nič raž povedala, že sa viem neskutočne dobre bozkávať. Toto ma celkom zarazilo, že kde sme sa mi dvaja akože bozkávali, veď to by som si isto pamätal. Priznala sa mi, že v ten večer keď sme spadli u nej doma, kde sme boli na návšteve 23. až 25. novembra 2012, sme sa aj bozkávali, ale bližšie o tom absolútne nič nepovedala a zostal som z toho dosť prekvapený, že po skoro mesiaci sa dozvedám takúto vec. Tým mi len opäť pripomenula jej členok a zas som sa jej ospravedlnil a snažil sa jej vysvetliť, že také niečo som rozhodne nechcel docieliť, keďže som sa cítil byť za to zodpovedný. Náš vývoj vzťahu ak sa to teda dalo tak nazvať, keďže sme ho začali rozvíjať takto na diaľku teda pokračoval ďalej. Denne sme priemerne pretelefonovali asi 3-4 hodiny, ak k tomu prirátam sms správy počas celého dňa a chat na Skype, tak sme strávili takýmto spôsobom spolu aj keď na takú diaľku asi 20 až 30 percent z celého dňa, čo je si myslím celkom dosť. Všetko nasvedčovalo tomu, že má zjavne záujem a dá mi šancu, že to spolu skúsime keď sa vráti na Slovensko. Predsa len by mi to ináč povedala a nevodila ma zbytočne za nos ak by záujem nemala a pritom dobre vedela čo k nej cítim. Myslím si, že to mi dá každý za pravdu a tak aj bolo keď som o tom povedal dvom kamarátkam. Tiež mi dali za pravdu a súhlasili so mnou, že pokiaľ mi za celý ten čas nič jasne nepovedala, pričom vedela čo k nej cítim a o čo sa snažím, tak jej muselo byť jasné, že mám vďaka tomu právo dostať aj šancu, ale to len opäť predbieham celý sled udalostí. Jana mi vravela, že nech dôjdem za Darinou na návštevu na Silvestra. Aj som to Darine spomenul, ale ta mi povedala, že nemám chodiť, lebo cesta je drahá a mal by som byť s najbližšími počas sviatkov. Čo je celkom zaujímavé, lebo neskôr sme sa nakoniec dohodli, že predsa len prídeme viacerí za ňou.

Prišiel Silvester a každý vtedy posiela novoročné sms správy, alebo zavolá ak sa mu to podarí tým na kom im záleží. Tak tomu bolo aj u mňa, ale Darine som chcel zvlášť poslať nejakú peknú a romantickú sms správu, ktorá by bola len pre ňu a nie nejakú skupinovú sms správu ako to zvykne 99 percent ľudí praktizovať. Za celý deň som dal dohromady takú veľmi peknú novoročnú romantickú správu a na Nový rok jej ju poslal. Darina z nej bola nadšená a pripadala mi z toho aj namäkko s čím som trochu počítal, vravela mi že krajšiu sms právu nikdy v živote nedostala. To iste aj jej kolegyňa Andrea s ktorou bola nonstop v kontakte (rozvedená slobodná mamička čo aspoň viem) mi cez ňu odkázala, že krajšiu správu taktiež nikdy nečítala. Tak som bol veľmi rád, že som ju aj takou maličkosťou potešil a tak som sa jej aj rovno spýtal na náš vývoj vzťahu. Predsa len sme takto na diaľku boli spolu už vyše tri týždne a ani jeden krát nič ohľadom toho nepovedala a ani nenaznačila. Dobre vedela, že mi musí povedať presne ak má niečo na srdci a nezaobaľovať to do náznakov či niečoho podobného ako to ženy väčšinou robia. Tak ma to teda zaujímalo, že či som už vo vyššej pozícií ako doteraz, keďže som bol pomaly ako jej sekretárka. Vedel som asi snáď o všetkom čo robila, tak ako aj ona o mne. Hlavu mi zaťažovala aj takými sprostosťami kedy šla na toaletu, ale tak nad tým som sa moc nepozastavoval. Tlačiť som na ňu ani jeden krát netlačil a snažil sa tomu vyhýbať, keďže to je väčšinou zabijak vzťahov, ale proste ma to zaujímalo, aby sme sa vedeli buď pohnúť ďalej, alebo to radšej skončiť ako sa neskôr sklamať. Odpísala mi na to, že sa nemusím ničoho obávať, lebo som už dávno vyššie. Toto myslím, že každý normálny človek pochopí ako som to pochopil aj ja. Hovorievala mi aj o tajomstvách, ktoré nikomu nikdy nepovedala. Raz sa mi trebárs zdôverila, ako sa učila na štátnice, lebo na prvom pokuse z toho všetkého na skúškach odpadla. Vravela mi, že si vždy dala všetky materiály čo sa v daný deň naučila pod vankúš keď išla spať. Prišlo mi to síce také detinské a divné na jej už celkom starší vek, ale tak bol to pre mňa taký menší dôkaz toho, že sa vieme vážne rozprávať o všetkom možnom a aj sa zdôverovať sami k sebe. Jana sa ma po Novom roku pýtala, že čo som poslal Darine na Nový rok, ani neviem prečo ju to zaujímalo. Tak som to Jane teda poslal a ani mi nechcela veriť, že som to vytvoril ja, že je to veľmi krásna správa a určite som ju tým potešil. Všetko prebiehalo fajn a super, vyzeralo to celý čas tak, že by som mohol mať dievča, ktoré by mi závidel každý chlap, ale po tejto skúsenosti asi nie je ani čo závidieť.

Niekedy začiatkom roka som si povedal, že sa zaregistrujem na Facebooku, keďže mi každý nadával z tých čo nemali Skype, že mi nemajú kam napísať keď niečo potrebujú, alebo sa chceme na niečom dohodnúť a tiež aj preto aby som mal nejaké sekundárne riešenie na komunikáciu s Darinou pre prípad, že Skype vypadne, čo sa pár krát aj stalo. Tak som sa zaregistroval, veď budem aspoň v kontakte aj s kamarátmi čo nepoužívajú Skype a požiadal som aj Darinu samozrejme o priateľstvo, ale niekoľko týždňov ma neautorizovala. Moc som sa jej na to ani nepýtal, bolo mi to jedno v podstate, keďže som to aj tak nejako extra nepoužíval a boli sme v kontakte cez Skype. Darina mi po celý čas jej pobytu v Alpách posielala fotky a videa cez Skype, to bol aj ďalší z dôvodov prečo som sa zaregistroval na Facebooku aby mi nemusela fotky a videa neustále posielať cez Skype a môžem si ich pozrieť aj tam. Raz ma napadlo, že či som vôbec klikol na pridať priateľa pri jej profile. Tak som šiel pozrieť a videl som v logoch, že som ju o priateľstvo určite požiadal, ale videl som aj to, že to zjavne zrušila. Ja som mal celý ten čas opäť pochybnosti o tom, že či ma len náhodou nevodí aj s Janou nejakým spôsobom za nos. Lebo obe dobre vedeli, že kvôli Darine som prestal fajčiť, učil sa do školy na skúšky a proste bol zo mňa niekto akého ma chceli mať a bez nejakej veľkej námahy z ich strany. Tak ma napadol taký, možno by niekto povedal že úbohý, skleslý a zúfalý nápad, ale zaregistroval som na skúšku konto s kamarátovým menom (Jana sa mi ešte keď bola na Slovensku priznala, že sa s ním vyspala, pričom dobre vedela, že má frajerku, to že aká to je frajerka je si myslím jedno, ide tu o princíp, že vôbec také niečo spravila), ktorého neustále pozdravovala aj keď s ním osobne bola možno 3 krát v živote. Veď ublížiť tým neublížim nikomu a ja aspoň nejakým spôsobom zistím či jej vlastne o niečo so mnou ide alebo čo to má vôbec znamenať, lebo mi to vážne pripadalo, že to ide všetko veľmi jednoducho. Požiadavku z takého konta autorizovala behom pár hodín a vtedy som bol úplne na pochybách, že čo chce týmto akože povedať. Konto som teda zmazal a neriešil to viac, nestála mi taká zmienka za nejakú možnú hádku či niečo iné kvôli takej malichernosti ako je toto, prišlo mi to detinské. Večer keď prišla z práce a začali sme volať, tak sa ma pýtala medzi rečou, že čo som tomu kamarátovi o nej rozprával, lebo si ju pridal na Facebooku medzi priateľov. Povedal som jej, že nič a hneď som teda poukázal na to, že ako to že si niekoho ako je on koho nepozná pomaly ani osobne pridá na Facebook a mňa s kým má zjavne v pláne vytvoriť vzťah, tak to nie. Aspoň keby nezrušila tu požiadavku o priateľstvo, tak by sa to dalo nejako pochopiť, ale že ju sama zrušila mi niečo naznačovalo, že tu ide o nejaký podraz z jej strany a taktiež zo strany Jany, ale nechcel som moc tomu veriť. To robí asi tá láska a keď je človek zamilovaný, tak nevníma veci okolo seba, ktoré ináč dobre dokáže rozlíšiť. Na to si veľmi dobre pamätám ako mi povedala, že ak na tom tak moc záleží, tak ju mám požiadať o priateľstvo ešte raz, pričom predtým povedala, že nič také nezrušila, čo je tiež na zamyslenie, ale neriešil som to a aj tak som Facebook nepoužíval.

Naďalej sme neustále skypovali priemerne tie 3-4 hodiny denne a to je celkom dosť, čo určite každý z vás uzná. Ani raz otvorene nepovedala, že nemá záujem so mnou čosi riešiť viac, ani to nejako nenaznačila a aj keď mi čosi pripadalo ako náznak, tak som sa vždy jasne na to opýtal. Raz sa ma spýtala, že ak to medzi nami nevyjde či začnem fajčiť. Samozrejme som jej na túto otázku nevedel odpovedať, keďže to by sme zistili až po tom ak by k tomu došlo a hneď som sa jej spýtal aj na to, či sa mi s tým snaží čosi povedať alebo naznačiť, keďže dosť často mávala podobne reči. Tvrdila mi, že sa mi s tým nesnaží nič povedať, že sa nemusím obávať a len ju to tak zaujíma. Tak som to teda aj tak bral, veď vzťah je hlavne o komunikácii a ta medzi nami bola celkom dobrá som si myslel, aspoň mne to tak pripadalo, keďže sme sa vedeli rozprávať o všetkom možnom. Niekedy v tom období začala hovorievať, že by sme mali trošku obmedziť naše telefonáty a skrátiť ich, aby som sa mohol poriadne učiť do školy. To sa ale samozrejme nestalo a vždy sme náš telefonát pretiahli na pár hodín. Pár telefonátov sme mali na tému trebárs jej sestry a toho že nebude mať klasický pôrod, ale bude musieť podstúpiť cisársky rez. Tiež sa ma pýtala trebárs na názor, že jej sestre ponúkajú aby si nechala odobrať pupočníkovú krv a keďže je to drahšia záležitosť tak ju zaujímal aj môj názor na to. Povedal som jej, že to sa musí rozhodnúť ona sama, či jej stojí za možné problémy ktoré by sa mohli v budúcnosti objaviť tých 1000 euro alebo nie. Darina s mojim názorom súhlasila, ale moc do podrobná sme nezachádzali. Videl som na nej, že má nejakú zlú skúsenosť či už s nejakým možno niekoho alebo svojim pôrodom v minulosti alebo čo, bolo to na nej cítiť z hlasu. Priznala sa mi, že sa celkom dosť boji sama otehotnieť, ale nesnažil som sa radšej vyzvedať o tom nič keď stopla túto tému. Veď časom by mi to sama povedala ak mala skutočne nejaký problém s tým a dostali sa aj do takej fázy niekedy. Pripadalo mi to ako taký strach zo šoférovania aký mala. To mi aspoň v minulosti vravela, že na ňu nakričal inštruktor, síce vodičský preukaz neskôr spravila, ale že sa bojí šoférovať. Viem, že chodila s otcom keď bola doma šoférovať na nejaké menej frekventované cesty aby sa do toho dostala. Teraz si ale skôr myslím, že spravila nejaký parádny prúser a z toho mala a možno ešte má nejaký panický strach, ale nie som psychológ aj keď mi to Jana a pamätám si že aj Darina pár krát hovorili, že som mal ísť študovať takýto odbor a nie techniku na ktorú som sa dal (ak si to náhodou čítate, tak dúfam že vám táto skladačka z milióna kúskov konečne zapadla dohromady a pochopili ste o čo mi celý čas šlo a mrzí ma že sa z vás vykľuli také falošné kamarátky aké ste v skutočnosti celý čas boli). Takže som sa vtedy domnieval, že jej zjavne o niečo skutočne ide, keďže mi hovorila aj už dosť osobné veci.

V tom období som si platil webhostingové služby ktoré využívam a nejako som sa pri platení faktúry prepočítal a zaplatil o jednu slovenskú doménu viac. Tak som premýšľal asi dva dni, že akú doménu si zaregistrujem, ale nič ma nenapadalo a tiež som vedel, že ak ju zaplatím, tak skončí ako väčšina domén čo som sa život vlastnil a na ďalší rok by som ju nechal pekne expirovať. Vtedy ma trklo, ako mi Darina v minulosti vravela, že mám veľmi pekný email v tvare meno@priezvisko.tld a tak ma napadlo, že jej spravím radosť a zaregistrujem jej tiež takú doménu aby mohla mať aj ona taký email. Hovoril som si že sa isto poteší, keďže je v tomto ako väčšina bežných ľudí antitalent a sama by asi ani nevedela ako na to ak by niečo také chcela. Keďže som to pridal do svojho multihostingu, ktorý som si platil, tak tam bolo k dispozícií aj miesto na ftp a teda na nejakú web stránku. Tam ma napadlo, že jej spravím nejaké pekné odpočítavanie zostávajúcich dní kedy sa vráti na Slovensko, keďže sa moc tešila a nevedela sa dočkať na návrat domov, lebo sa mal na Valentína narodiť aj jej synovec. Prišla teda z práce a prekvapil som ju s tým. Potešila sa tomu, že som si na ňu takto spomenul, potešila sa aj tomu odpočítavaniu, ale celkovej myšlienke sa veru nepotešila, aspoň som to tak cítil. Jej prvá reakcia na to bola, že ju chcem takto isto sledovať. Tak človek sa snaží aby jej spravil radosť a ona v tom ihneď vidí niečo negatívne. Samozrejme som jej povedal, že ak by som veľmi chcel, tak to môžem robiť a nebude o tom ani vedieť, ale nemám určite nič také v pláne a len som ju chcel takým pekným gestom potešiť. Už len keď sa nad tým človek zamyslí, tak som jej predsa dal smartfón, kde som mohol nastrčiť či už nejaký logger, alebo niečo podobné aby som vedel o akejkoľvek jej komunikácii, niekoľko krát som bol aj osamote za jej notebookom, ktorý som jej opravoval ak s ním mala problém, to iste aj za jej domácim notebookum u nej doma, kde som bol na návšteve. Ako ju mohlo také čosi vôbec napadnúť, že mám isto niečo také v pláne? Veď ak by som niečo také chcel robiť, tak som mal k tomu xyz možností / príležitostí a nemusel by som to riešiť nejakým trápnym emailom ktorým som ju chcel len potešiť. Normálny človek by bol za to vďačný a nerozmýšľal by nad takýmito sprostosťami ako ona. Celý čas som mal v tejto už dnes viem že fraške len zlé pocity, ktoré sa neskôr aj preukázali a potvrdili. Nikdy som nedával moc na pocity, ale vďaka tomuto ich parádnemu podrazu už na pocity vždy dám.

Ale tak neriešil som to, nehádali sme sa ani jeden krát predtým a nemal som v pláne sa s ňou hádať kvôli takejto sprostosti ani teraz, ak som ju s tým potešil tak som bol rád a ak nie, tak saláma párek, nech sa ide vypchať a pásť niekam na lúku. Prišiel Valentín a ja nejako extra tieto sviatky nemusím tak ako ani ona vraj. Jana mi to tiež poradila, že ak ju mám v pláne s niečím prekvapiť, tak to nemám robiť na Valentína a tak som ani nič nerobil, pre mňa to bol, je a vždy bude deň ako každý iný a tí čo v tom vidia niečo romantické, extra a neviem čo iné, tak sú poriadne naivné a sprosté páry, keďže láska sa ma predsa prejavovať celý rok a nie v nejaký deň, ktorý nám tu podstrčili rôzne obchodné reťazce aby na tomto stáde dobre zarábali. Na obed mi ale došiel od nej email, kde mi praje všetko najlepšie k Valentínu či také niečo v ňom stálo a priložená fotografia ako stojí na snehu v plavkách keď vyšla zo sauny. Tak Jana mi povie, že ona Valentín vôbec nemusí a spraví takéto gesto? Tak ale som sa potešil, predsa len pekný pohľad pre oko, ale aj to, že si spomenula ako sme sa bavili o tom keď som sa jej pýtal na to, že prečo si tam akože berie plavky keď tam bude tona snehu. Vravela mi vtedy, že tam bude natáčať video na lyžiach v plavkách, čo bol samozrejme len vtip a ja som si ju stále doberal, že kedy uvidím také video. Tak ale potešil som sa tomu a aj mi to tak zas naznačilo, že má asi zjavne skutočne záujem, prečo by ináč niekomu posielala takúto fotku. Neskôr som zistil, že ju poslala aj jej kolegovi z práce (s ním sa Jana taktiež vyspala a tiež má frajerku, teraz si môže niekto o nej aspoň spraviť ako taký obrázok, že čo je to v skutočnosti za človeka) a možno aj iným. To som ale nevedel a myslel som, že som jediný chlap kto takú fotku dostal, veď keď si človek dá dohromady to že je Valentín, že mi doteraz nepovedala, že nemá záujem so mnou čosi riešiť viac aj keď to sem tam vyzeralo, že sa mi snaží čosi naznačiť, ale aj tak nič také nepotvrdila, tak si človek pomyslí, že to dostal preto, že je Valentín, že ma má skutočne rada a nie preto, že je to len jej nejaká slabomyseľná hra ako som nakoniec zistil.

Každopádne všetko vyzeralo pekné, veď keď je človek zamilovaný, tak mu väčšinou unikajú iné veci, ktoré mu inokedy neuniknú. Čas radšej trávi v spoločnosti dotyčnej osoby ako by ho trávil s kamarátmi ako predtým, čo bolo aj v mojom prípade a obmedzil som nejaké posedenia v meste, či niekde v spoločnosti, lebo som chcel byť radšej v kontakte s Darinou. Myslím si, že je to normálne a tak to prebieha asi všade. V tom čase sa jej podarilo si dosť ublížiť keď niesla cez ulicu snowboard a pri pošmyknutí naňho spadla a bočnou hranou si zlomila rebrá. Bolo to asi mesiac pred výletom k nej na ktorom sme sa už presnejšie dohodli začiatkom roka. Sťažovala sa mi o tom, ale k lekárovi nešla a nasledujúci deň šla do práce. Ja som tušil, že tam bude mať zlomeninu, aj som jej niečo také hovoril a tak sa aj stalo. Vravela mi, že na obed už bola v takých kŕčoch z bolesti, že sa aj rozplakala a nakoniec šla z prace hneď k lekárovi. Mala nakoniec zlomené tuším dve rebrá a tretie nadlomené, ktoré sa po pár dňoch taktiež zlomilo. Musela ísť teda na dlhú PNku a brať rôzne lieky na utíšenie bolesti, vyvíjať čo najmenšiu námahu, takže prvý týždeň musela celý preležať. Sem tam si zabudla zobrať lieky a potom mi nariekala ako ju všetko bolí, tak som jej to začal pravidelne pripomínať a snažil som sa ju aj na takú diaľku podporovať. Niekto iný by sa na ňu rovno aj vykašlal skrz toho, že s dotyčnou osobou nebude osobne ešte pár mesiacov a teraz je z nej navyše pomaly invalid, ale ja som pri nej stál aj v zlej chvíli a podporoval ju aspoň psychicky celý ten čas ako som vedel. Myslím, že je to úplne normálna vec keď sa človek o niekoho boji na kom mu záleží. Častejšie som sa jej teda aj vypytoval ako sa cíti a podobne veci okolo toho, keďže mať zlomené rebra nie je žiadna sranda a nejaký ďalší zlý pád, alebo niečo podobné a bolo by vymaľované. Čiže to nebolo myslené tak ako si to ona čo som zistil neskôr prekladala, alebo skôr vymýšľala aby mala nejaké dôvody, že jej nedám ani voľnosť pohybu. Každý by sa tak určite správal ak tomu druhému na ňom naozaj záleží. No neskôr som sa dozvedel od Jany keď sme už boli na nože, že Darina jej ohľadom nás dvoch napísala len jeden krát za celé tie mesiace a to, že je milé odo mňa ako sa o ňu aj na takú diaľku starám, ale že jej to už začína liezť na nervy. Takže ja debil, sa k nej správam slušne ako viem, dávam najavo, že mi na nej skutočne záleží, snažím sa jej pomôcť ako len viem a ona sa nakoniec za to sťažuje Jane čo som sa neskôr dozvedel, ale nebudem predbiehať. Vďaka tomu, sme začali komunikovať ešte častejšie, keďže bola nonstop na izbe, kde bývala a len sem tam niekam šla aspoň na prechádzku. Za celé tie mesiace som s ňou pretelefonoval vyše 300 hodín. Toľko som nepretelefonoval za celý život ak by som ho aj niekoľko krát vynásobil a mal by som to spolu spočítať, s ňou som to dokázal behom 3 mesiacov. Pamätám si, že ročne pretelefonujem tak maximálne do 10 hodín a aj to isto poriadne preháňam. Vždy keď telefonovala s rodičmi teda hlavne s jej otcom, tak som ho pozdravoval cez ňu, keďže som sa s ním u nej doma dohodol, že mu prídem niekedy v lete pomôcť kosiť na pole a vždy mi povedala, že aj on mňa pozdravuje. Takže som vôbec nerátal s tým, že by som vyparatil nejaký veľký problém alebo hanbu u nej doma, ináč by sa na mňa ani nevypytoval trebárs ako mi to sama po telefonáte s ním pár krát hovorila.

Po nejakom týždni keď už jej bolo o niečo lepšie mala ísť za jej kamarátkou z Česka, ktorá šla na dovolenku neďaleko Dariny, asi pol dňa autom od nej. Šla tam so svojimi dvoma kolegami, ktorí ju taktiež dobre poznali. Myslela, že tam zostanú aj spať ako sa dohodli, lebo s ňou dlho nebola a hrozne sa ňu tešila, ale jej kolegovia sa niekam ponáhľali do obchodu kvôli zľavám na elektroniku a šli teda skôr naspäť ako sa predtým dohodli. Pamätám si ako mi vravela, že je z nich a všetkých chlapov úplne sklamaná, že sú všetci chlapi rovnakí a podobné reči skrz toho, že tam u nej tí dvaja nechceli zostať prespať. Toto vravievala dosť často a vždy som jej na to povedal, že prečo hádže všetkých chlapov do jedného vreca, že to je ako by som ja povedal, že sú všetky ženy rovnaké len preto, že ma nejaká v minulosti oklamala a vodila nejaký čas za nos ako tá ktorú mi prvé týždne tak často vyhadzovala na oči, pričom dnes môžem povedať, že nemá od nej vôbec ďaleko, ešte skôr by som povedal, že je horšia ako tá predtým o ktorej vedela. Súhlasila s tým, že mám pravdu a aj sa mi ospravedlnila, lebo bola aj ku mne nejaká divná a hnusná. Predtým výletom bola aj na nejakej oslave, kde sa trochu pripila a povedala mi, že ja viem o nej úplne všetko, ale ona o mne pomaly nič, čo mi bolo divné, veď vedela o mne toho celkom dosť. Tak jej hovorím, že sa ma spýtaj čo ťa teda zaujíma, nemám čo pred tebou skrývať a spýtala sa ma, že čo hovorím na neveru. Takú otázku som veru nečakal a ešte k tomu aj keď má trochu vypité, ale tak povedal som jej, že ja by som neveru nevedel odpustiť, lebo ak ma dotyčný človek sklony k nevere tak sa má danej situácii automaticky vyhýbať aby k tomu nedošlo a keďže sa nesnaží tomu vyhýbať, tak to robí vedome a neospravedlňuje dotyčného/dotyčnú ani to, že bol vtedy trebárs opitý alebo pod vplyvom iných látok či niečoho iného. Súhlasila s mojím názorom a povedala mi, že sa ma hanbila na takú otázku spýtať, že ak by nemala trochu vypité, tak by sa ma to ani nespýtala. Celé mi to bolo dosť divné, ale neriešil som to. Ďalší týždeň som zaregistroval, že má opäť veľmi divné správanie. Bola aj na mňa celkom hnusná a zjavne asi na každého chlapa, tak som sa jej spýtal, že čo sa akože deje, že je taká aká je. Povedala mi, že jej v práci šéfka dohadzuje kolegov o ktorých nemá záujem, aspoň ja som to tak pochopil a popritom sa mi priznala, že v ten týždeň keď sa ma pýtala na tu neveru, tak sa na tej oslave dosť opila a že prespal u nej nejaký kolega ktorý mal svoju ubytovňu ďaleko. Toto všetko v nej vrelo, že aj na mňa pár krát vybehla a pritom som nič zlé nespravil. Tak som už asi vedel kam smeruje a keď som si to celé nejako pospájal, som sa hneď na to spýtal či mi chce teda niečo povedať, keďže sa ma pýtala predtým na neveru, správala sa ku mne úplne ináč ako obvykle, proste škaredo. Vedela dobre kam smeruje moja otázka a povedala mi, že sa nemám čoho obávať, že mi nebola vôbec neverná, že sa medzi nimi nič nestalo, že z jeho strany tam bol nejaký pokus ale upozornila ho na to, že ak sa bude o niečo pokúšať, tak ho vyhodí von z izby. Tiež mi povedala, že dotyčný kolega jej ráno pri odchode povedal, že by rád takto pravidelne u nej prespával. Tiež mi povedala, že ale nemám prehnane žiarliť lebo to tým medzi nami čo vzniká budem kaziť, čo nakoniec spravila ona sama. Tak mi odľahlo teda, ale keď som si na to teraz tak po čase spomenul, tak bývala tam s nejakou dievčinou, ktorá na tej izbe prespávala len cez víkendy. Tak ako je možne, že ten chlapík s ňou spal na jej posteli a nie na posteli jej spolubývajúcej, keďže mi vtedy vravela, že spala oblečená aby k ničomu náhodou nedošlo. Je to taká úvaha na zamyslenie, že? :-) Snažil som sa tomu veriť čo mi povedala, aj keď som mal stále v hlave Elám, kde sme boli asi dva týždne pred návštevou u nej doma. Pamätám si vtedy, že tam s nejakým študentom tancovala celkom dosť dlho a mne bolo vtedy blbé ísť za ňou, že či si zatancujeme, tak som to nejako neriešil. Napokon sa ku koncu asi 10 minút bozkávali a aj preto som z toho mal zlý pocit, lebo nebola ani opitá a len tak sa začne bozkávať s cudzím chlapom? Pričom sama mi počas našich telefonátov hovorievala, že sa nedokáže len tak do niekoho zamilovať a trvá jej to chvíľu, že nie je v žiadnom prípade ľahké dievča, ktoré skočí s nejakým chlapom do postele a plno iných už teraz podľa mňa výmyslov ktoré mi len tlačila do hlavy a robila zo seba niekoho lepšieho kým v skutočnosti je, čo napokon aj dokázala. Ale tak snažil som sa tomu veriť a predsa len mi povedala, že mi nebola neverná, čo ma uisťovalo v tom, že má v pláne so mnou čosi riešiť a nevodí len ma sprosto za nos, takže som to nevidel tak ako to vidím teraz.

Blížil sa už termín výletu za ňou na ktorom sme sa začiatkom roka dohodli ako som spomínal. Všimol som si na nej, že je nejaká iná, ale nevyzvedal som čo sa robí, tešil som sa na to, že ju konečne uvidím po dlhom čase, ale pripadala mi ako úplne iná Darina a nie tá do ktorej som sa zaľúbil. Raz sme sa o niečom bavili a ona tvrdila, že daná vec bola ináč ako som ju opísal ja a tak som ju odkázal na históriu na Skype, že tam to nájde presne tak ako to vidím ja vo svojej histórii. Čo som ale nečakal, tak mi povedala, že históriu na Skype zmazala. To mi nedalo a spýtal som sa jej teda, že prečo? Veď to danú aplikáciu nejako extra nezaťažuje a tak ma teda zaujímalo, že prečo to spravila. Povedala mi na to, že hľadala kde sa to dá zmazať a aj to rovno vyskúšala, že to hľadala a spravila preto, že bude mať na izbe nejaký čas itčkára, čiže mňa. Takéto niečo som od nej vôbec nečakal, nie len že spraví niečo také, ale že mi to vôbec povie a má takú odvahu na to. Vravel som o tom aj Jane a ona mi vysvetlila, že je to preto, že sa chce len chrániť, aby som jej nešmátral v jej súkromí, lebo jej bývaly to vraj robieval (ani sa mu už nedivím po skúsenosti s ňou). Pozerám teda na to a pýtam sa sám seba WTF? Vravel som teda Jane, že mám veľmi zlý pocit z toho výletu za ňou a rozmýšľam že tam radšej nepôjdem. Predsa len mala nejakú divnú náladu týždeň pred odchodom za ňou, povie mi že kvôli tomu, že tam prídem zmazala históriu na Skype a kto vie kde inde a čo iné. Jana na mňa ale v podstate vyletela a povedala, že tam pôjdem či sa mi to páči alebo nie aby sa to medzi nami už konečne vyriešilo. Takže som nemal na výber a šiel som nakoniec, nechcel som sa s nikým hádať kvôli kravine, ale celé mi to pripadalo veľmi divné. Prečo Jana tak moc nalieha aby som tam šiel keď vidí, že mám z toho všetkého nejaký zlý pocit a za každú cenu tam mám ísť. Tiež aj to, že aby sa to medzi nami vyriešilo už konečne, ale vyriešilo čo? Veď sme nemali žiadny problém, takže čo sa malo už akože konečne vyriešiť? Dobra otázka no nie?

Samozrejme sme celý ten čas stále skypovali a nikdy žiadna zmienka od Dariny o tom, že to má v pláne medzi nami ukončiť, alebo mi čosi len povedať ohľadom toho. Došlo na výlet a v nedeľu 10. marca 2013 sme vycestovali ja, Janko a jej nejaká kolegyňa z práce do Álp za Darinou. Po ceste sme sa zastavili v nejakom meste čo sme mali v polovici cesty, kde sme sa zdržali asi 4 hodiny, lebo baby chceli to mesto vidieť, prejsť sa tam, najesť sa a pozrieť si pamiatky. Ak by som bol taký ako Darina o mne po výlete hovorila, tak by som im kašlal na hlavu, zaparkoval sa do nejakého podniku a tam čakal, ale naopak som celé tie hodiny chodil s nimi kam chceli, to je tiež jeden z dôkazov o tom, že som mal vo všetkom len pravdu, ktorú každý kto sa vrhol do čítania zistí na konci. Okolo 9 večer sme napokon došli k Darine pred ubytovňu. Počas cesty som si s ňou písal cez Skype, tvrdila mi že sa teší už na nás a že jej máme hneď zavolať keď budeme v meste kde bývala a nejako nás bude navigovať ako sa k nej dostaneme. Prišla teda pre nás a ukázala nám, kde máme zaparkovať. Začali sme vystupovať a privítala sa s Jankom, potom s jej kolegyňou s ktorou sa aj zároveň zoznámila a ako sa hovorí, tak to najlepšie nakoniec so mnou, aspoň som si to myslel. Lenže už keď som vystúpil a pozrel na ňu, tak z nej vyžarovalo čosi zlé, proste som mal ešte viac divný pocit, ale nechcel som pokaziť výlet nejakými rečami a bol som radšej ticho, čo aj dosť ľutujem. To je asi jediná vec ktorú by som zmenil a povedal jej pekne čo si o tom všetkom myslím už rovno na tom výlete. Poodnášali sme veci z auta k nej na izbu a pri poslednej otočke som zaostával za Jankom a jej kolegyňou a počul som ako sa o mne bavia. Samozrejme som sa robil, že som nič nepočul, lebo mi to prišlo divné riešiť to, veď čo keď sa bavia o mne v nejakej zlej súvislosti a pripadalo by mi to tak ako aj im možno trápne. Človek keď si pospája všetky tie jej reči pred výletom, pridá k tomu to že zmaže všetko zo svojho notebooku len preto, že tam dôjdem a teraz počujem ako sa o mne rozprávajú tie dve, pričom jedna druhej hovorí keď zistili, že som už za nimi, že ticho lebo je za nami, tak to trochu dosť zaujme a niečím to poriadne zapácha. Človek začne nad tým dosť premýšľať čo aspoň ja často zvyknem. Bol som ale ticho, lebo som nechcel kaziť výlet riešením blbostí kvôli nejakým malichernostiam, predsa len som tam došiel hlavne za Darinou a čakal som, že to bude pekný výlet a že sa nič medzi nami ani nepokazí, veril som tomu ale márne.

V ten večer sme si pripili na to, že sme docestovali celí a zdraví. Baby hneď začali aj plánovať, že kedy pôjdeme na svah lyžovať a kedy si spravíme aj nejaký spoločný výlet niekam. Ja som im nechával voľnú ruku, nie preto že by ma to nezaujímalo, ale preto, že to bol môj prvý výlet v živote niekam ďaleko (áno nebol som nikdy ani pri mori, som človek ktorý je radšej v spoločnosti priateľov za ktorými aj cestuje) a bolo mi v podstate jedno kam pôjdeme, lebo som vedel, že všetko bude aspoň pre mňa super, keďže to bude niečo nové a za ďalšie by určite vybrali niečo zaujímavé. Samozrejme sa ma spýtali, že kam chcem ísť aj ja a aký mám na ich výber názor, pričom dobre vedeli každá mimo Jankovej kolegyne, že som nikdy nebol na žiadnom takomto výlete a spýtajú sa ma takúto hlúposť? Hovorím si teda, každá viete že som pivár a rád ochutnávam rôzne pivá, tak som im povedal, že mne stačí ak navštívime aj nejakú lokálnu krčmu aby som mohol ochutnať aké pivo v tejto krajine produkujú, čo ale neskôr Darina prekrútila voči mne, že som chcel radšej presedieť celý deň v nejakej krčme ako by som mal ísť na nejaký výlet s nimi, dobré nie? To isté som spravil aj v tom meste kde sme si dali pár hodinovú prestávku vo forme chodenia po meste a baby mi ukázali nejaký známy podnik, kde sme si všetci dali jedno pivo, ale to je teraz nepodstatné.

Hneď v pondelok sme teda šli na svah. Darina nám vysvetlila čo kde je a ako sa kam dostaneme. Mne zvlášť ukázala kde sa mám len pohybovať, keďže som totálny začiatočník a stál som na snowboarde 10 krát v živote. Myslím si že len už to dokazuje, že som nešiel za ňou kvôli nejakým kopcom, ale hlavne kvôli nej, keďže mne na tie moje kreácie stačí aj Pezinská baba a popravde som sa za tie dva dni na svahu spustil dohromady asi 20 krát a aj to určite preháňam. Keď sme pred večerom skončili, tak baby šli dole na lyžiach a ja som šiel radšej s Darinou v lanovke, lebo viem že by som to na snowboarde určite nezvládol a niekde sa škaredo vysypal. Po ceste lanovkou dole sme prehodili len pár slov, ale vôbec to nevyzeralo na takú komunikáciu ako pred výletom a už som začal tušiť, že sa niečo deje. Správala sa úplne ináč ako predtým a to aj keď bola na Slovensku ešte predtým ako vycestovala za prácou do zahraničia. Prvý deň som teda aj čosi nafotil cez mobil, veď nech mám niečo na pamiatku a večer mi Darina zobrala telefón, spýtala sa ma aký tam mám vzor na odblokovanie, že si chce len pozrieť čo som všetko nafotil. Lenže nečakal som od nej, že mi bude v telefóne šmátrať a robiť aj čosi iné. Zistil som neskôr, že mám v kontaktoch nejakú divnú fotku, tak som teda pozrel bližšie, že koho je to akože kontakt a bol to kontakt na Darinu. Celkom som zostal v šoku, som človek čo má všetko pekne precízne spravené a to iste aj v kontaktoch sa snažím mať pri každom nejakú fotku, lebo sa mi to páči a praktizujem to asi od prvého telefónu, ktorý som mal a mal túto možnosť, čiže dosť veľa rokov. Na fotke pri jej kontakte vôbec nič zlé nebolo, bola to fotka dostupná na internete a tak som sa jej spýtal, že prečo ju akože zmazala a zmenila za kopce čo som v ten deň nafotil. Povedala mi, že preto aby som mal nejakú pamiatku či čosi také, proste totálne uletená a dementná odpoveď. Kašlal som ale na to, čo tiež ľutujem, lebo ja by som si nikdy nedovolil niekomu v telefóne len tak šmátrať a nie to mu tam čosi meniť ako si to dovolila ona. Tiež nejako spomenula, že by chcela čosi opäť spraviť na jej domácom počítači keď sa vráti na Slovensko, ale podotkla, že počítač už donesie do Bratislavy, že už nepôjdeme k nej domov. Ďalšia vec, čo dá človeku klinec do hlavy aby len zas premýšľal. Toto ma zas len utvrdzovalo v tom zlom pocite ktorý som celý čas mal, ale bol som ticho, má to byť pekný výlet predsa a nie výlet nejakých možných hádok. Večer sme čosi vypili, pozreli si film z tých čo som jej priniesol, aby sa nenudila na izbe keď odídeme a šli sme spať.

Ďalší deň sme šli opäť na svah. Jankova kolegyňa šla lanovkou ale s prvou várkou v ktorej boli len zamestnanci lyžiarskeho strediska, lebo chcela nafotiť východ slnka ak si dobre pamätám. My sme teda došli až v prvej várke pre návštevníkov lyžiarskeho strediska, to ale s nami už Darina hore nešla a šla s nami naopak jej kolegyňa Andrea. Tá Andrea ktorá ospevovala akú peknú novoročnú sms správu som poslal Darine, tá Andrea ktorá pred výletom keď sme u Janka skypovali s Darinou a preberali náš výlet kedy pôjdeme za ňou sa k nám taktiež pridala do skupinového hovoru a vravela, že aký mam príjemný hlas a iné blbosti, tá Andrea ktorá sa pýtala Dariny, že či sa teší na to, že príde jej frajer za ňou a isto si aj vrzne, aspoň toto mi Darina pred výletom povedala, na čom sme sa obaja smiali, že je Andrea zjavne dosť nadržaná keď Darine o takých veciach hovorí. Darina teda zostala druhý deň na izbe a ja som aj tak nejako zabudol, že mám v ten deň narodeniny, tak som tomu ani nedával nejaký súvis. Poobede mi napísala sms správu, že či ešte nie som unavený a nechcem už dôjsť na izbu. Všimol som si to asi až po hodine a teda som šiel lanovkou dole keď som sa k nej po svojom trápení sa dostal do hlavnej budovy odkiaľ šla. Predsa len celodenný pobyt na svahu niekomu kto sa len učí dá pekne zabrať hlavne na lýtka a bol som už dosť unavený stáť na snowboarde. Zišiel som dole a hneď ma poslala sa osprchovať, medzi tým som jej dal telefón nech pozrie akú zaujímavú veľkú guľu som našiel neďaleko druhej lanovky kade chodila každý deň do práce, že či nevie čo to je zač. Samozrejme nevedela, ale tak to bolo nepodstatné, alebo možno aj áno. Hrá sa na veľkú cestovateľku a nepozná nič okolo seba kde žije, dôkazom toho je trebárs tá obrovská guľa, alebo pomník či čo to bolo a chodila niekoľko mesiacov okolo nej, ale trebárs ako dôkaz stačí aj to, že má pred domom veľký kopec na ktorom ako sa nám na návšteve u nej priznala, nikdy nebola. Snažil som sa jej tými fotkami aj ukázať to, že sa mi tam naozaj skutočne páči a že mám záujem aj o takéto veci, ale to bolo aj tak nakoniec úplne jedno. Keď som vyšiel zo sprchy, tak mi vravela, že sa stalo niečo Jankovej kolegyni, že nejako škaredo spadla a tak sme dúfali, že Andrea len preháňa ako to niekedy robí, ale nebolo tomu tak. Za ten čas Darina pozerala film, keďže oni došli asi po hodine a tak som sa chcel s ňou teda rozprávať, proste zistiť, či sa niečo deje alebo čo. Dosť škaredo ma odkopla, že som isto unavený, že si mám ľahnúť a že chce pozerať film. Toto ma už začalo celkom dosť trápiť a hlavne štvať. Tak správa sa ku mne ako k odpadu, nič nepovie o tom že čo jej je a aj keď sa s ňou chcem rozprávať čo do výletu nemala ani jeden krát problém, tak ma len škaredo odpálkuje? Nič iné mi ale nezostávalo, milostivá chcela pozerať film a ja som mohol ticho sedieť a len premýšľať nad tým o čo jej akože celý čas ide. Hneď ako došli baby na izbu, tak sa prezliekli a šli s ňou do nemocnice. Ja som radšej zostal na izbe, lebo by som im tam v ničom aj tak nepomohol, keďže chodiť vedela bez nejakých veľkých problémov a sám som si myslel, že ešte jeden krát niekde padnem na kolená a sám tam skončím. To je asi to moje učenie sa na snowboarde, veď len pár týždňov pred tým výletom som si skoro na Pezinskej babe zlomil nohu v kolene, len kvôli tomu aby som sa aspoň trochu zdokonalil a nebol tam u nej úplne poleno. Ináč je to strašne zlý pocit keď vám pukne v kolene. Takže šli s ňou k lekárovi a tam zistili, že má prasknutú platničku a musí zostať nehybná nejaký čas. Medzi tým sa už len oni dve vrátili aby našli jej poistku, keďže sa obe nepoistili a počítali len s tou ktorú mali k svojim bankovým účtom, pričom si veľmi dobre pamätám ako mi Darina pár dní predtým neustále pripomínala aby som sa šiel aj pripoistiť. Pýtal som sa jej vtedy aj to, že či ich tam tiež pripíšem a ona na to, že je to ich problém, tvrdia že sú poistené, tak nech sa starajú. Tiež som bol prekvapený z takej odpovede ako ste asi aj vy čo to čítate, veď je to len 10 euro na hlavu a v prípade problému si môže byť človek 100 percentne istý, že ho nejaký výlet nevyjde na pár tisíc euro nakoniec, tak ale do toho som sa nemontoval. Čiže zisťovali na čo je tá ich poistka presne určená a veci okolo toho. Pred odchodom sa ma Darina spýtala, či mi nechá zapnutý notebook, že si môžem keď tak pozrieť film za ten čas kým sa vrátia. Tak som vravel, že veď aj tak tu nemám čo iné robiť a tamto nebudú mať na 10 minút, tak že nech ho teda nechá a popritom som videl ako premazáva opäť históriu na Skype. Som si tak v duchu myslel, že tu riešite fakt dôležitú a neodkladnú vec a pre teba je prioritnejšie to aby si schovávala niečo predo mnou, ako riešiť Jankovu kolegyňu, ale tak si hovorím, že toto nemá význam asi ani riešiť a kašľal som na to. Po pár hodinách som jej napísal sms správu, že kde sú tak dlho. Nechali ma na izbe samého niekoľko hodín a teda som sa už aj začal báť či sa im po ceste tam alebo naspäť čosi nestalo. Ona v tom ale videla to ako som sa dozvedel neskôr, že mám akože v paži to že riešia niečo dôležite. Takže človek ktorý má čas premazávať históriu Skypu aby čosi skrýval, vidí v obyčajnej otázke to, že ma tento problém vôbec nezaujíma a zaujímam sa len o seba. Spravte si sami názor o tom, ale myslím, že to každému príde dosť podozrivé a divné. Samozrejme, mne vôbec nič na to nepovedala, to mi povedala až keď sme boli na nože, presnejšie to napísala Jane, ktorá mi ju neskôr citovala, ale nebudem zas predbiehať. Vrátili sa teda z nemocnice a rozoberali sme to, niečo sme vypili, spravila mi v ten deň takú rýchlo kvasenú tortu keďže som mal narodeniny, dala darček (voňavka Hugo Boss a nejaké drobnosti, čo som aj čakal, keďže sa ma pred výletom vypytovala neustále na veľkosť košele a neskôr sme mali tému na to, že prečo nepoužívam voňavku), pozreli si film a šli sme spať.

Ďalší deň sme šli teda na výlet k nejakej veľkej priehrade. Po ceste sme sa zastavili aj v nemocnici a doniesli Jankovej kolegyni nejaké veci aby sa tam úplne neunudila. Výlet na tú priehradu bol super a aj človeku ako som ja, ktorý nie je nejaký veľký travelák sa to veľmi páčilo. Tam sme si spravili výstup k nejakej kaplnke čo tam na kopci bola aby sme mali krajší výhľad. Janko nás asi po pol hodine nechala samých a ja som čakal, že sa konečne porozprávame osamote. No ale bola celý čas ticho a ja som už nemal ani odvahu čosi povedať k tomu všetkému a začať ako prvý, lebo som už od nej čakal na všetko čo sa opýtam, že ma len zvozí ako to robila celý výlet. Takže prečo bola ticho a nezačala keď mala zjavne voči mne nejaký problém? Čo čakal, že začnem ja? Ja som sa o rozhovor predsa pokúsil predtým a sama ma poslala do paže, naznačovala jej správaním a tým čo robila, že jej tam zjavne vadím (mazanie histórie na Skype, zmazanie jej fotky pri jej kontakte v mojom telefóne, jej celkové správanie ku mne, už samotné privítanie vyzeralo ako by mala ku mne nejaký odpor, či averziu voči mne), takže nebol som to ja kto má zjavne problém s tým druhým, ale ona a nedokázala to ani len povedať do očí. Nepripadala mi ako tá Darina, ktorú som predtým poznal a čakal od nej, že jej ide o to isté o čo aj mne. Janko sa po asi 5 minútach vrátila a šli sme odtiaľ ešte do nejakého lesa kvôli nejakému výhľadu na veľkú roklinu. Tam som už mal v podstate všetko na háku a ani som sa nejako extra neponáhľal, takže som za nimi stále zaostával. Predsa len ma boleli nohy z tých dvoch dní, neležal som celý ten čas ako Darina a lýtka som mal tvrdé ako kameň z tých dvoch dní na svahu. Dostali sme sa k výhľadu na peknú roklinu, ale tam sme dlho nepobudli, lebo sme mali objednaný stôl na večeru kam nás Darina pozvala. Takže sme sa ponáhľali k nej na izbu aby sme sa stihli osprchovať všetci a prezliecť. Pred odchodom som si šiel obliecť ešte košeľu, ktorú mi sama nakázala aby som si zobral skrz toho, že pôjdeme aj do slušného podniku. Hneď ma opäť zvozila, že čo ešte idem akože robiť a keď som jej povedal, že si chcem len dať košeľu tak na mňa opäť len vybehla a povedala, že jej to je jedno. Ďalšie utvrdenie v tom, že som si celý ten čas správne myslel čo som bol s ňou v kontakte, že ma isto nejakým spôsobom podrazí. Na večeru som šiel ja, Darina, Janko, Andrea a ešte jedna ich kolegyňa. Jankova kolegyňa nocovala aj druhý deň v nemocnici, keďže nebola sranda to čo sa jej prihodilo. Na večeri na mňa Darina jeden krát tiež vybehla, keďže chcela ukázať Jane moju narodeninovú oslavu z predošlého dňa. O tom hovorila aj tým svojim kolegyniam a že nech im pustím nahrávku. Tak som jej dával telefón do rúk nech ho drží a už len kvôli takejto nezmyselnej veci na mňa vybehla a začala štekať, že čo ho bude ona držať. Tu už zostane zdravému človeku aj hlava stáť nad takým niečím a myslel som si, že čo ma akože kurvafix za problém. Dojedli sme a vrátili sme sa do mesta kde sme boli všetci ubytovaný. Tam sme ešte na záver navštívili ich prefajčený pajzel a ochutnali pivo aké tam majú, čo ani nebol môj nápad, lebo sa nám tam ani nechcelo už isť. Tam viem že Andrea Darine povedala ako sa mi Darina priznala neskôr a ospravedlnila zároveň za to, že nemusela byť na mňa taká hnusná na tej večeri, veď som ju len požiadal o to aby držala ten sprostý telefón, keďže som sedel oproti nim a nebudem ho predsa držať ja cez celý stôl. Mne už bolo všetko aj tak jedno a chcel som isť na izbu, čiže sme dopili a šli. Keďže tam poriadne topili, tak som sa chodil pravidelne von trochu ochladiť počas celého pobytu u nej a pri prvej možnosti za mnou došla aj Darina a povedala mi, že sa musíme vážne porozprávať. Pozeral som na ňu a myslel si, že konečne by sa aj patrilo. Za celý ten čas za mnou nedošla ani raz, nemala záujem sa rozprávať keď som chcel ja a zrazu pár hodín pred odchodom na Slovensko sa chce porozprávať? Môj zlý pocit sa len potvrdil a Darina mi povedala, že je medzi nami koniec, že sme ako deň a noc, čo bolo celé jej vysvetlenie. Čiže to ma teda celkom dostalo do dobrého šoku, žiadne vysvetlenie a odišla na izbu. Ja som sa po 10 minútach vrátil tiež a rovno si ľahol. Janko šla na toaletu a vtedy sa ma Darina spýtala, že či sa hnevám. No kto by sa nehneval, neráči sa ani raz normálne porozprávať, správa sa ku mne ako k hnoju, šteká a vybieha na mňa kvôli totálnym kravinám a nakoniec sa ešte potvrdí aj môj divný pocit pred výletom? Ani som sa s ňou nebavil a snažil som sa zaspať, ona ale asi hodinu čosi písala na notebooku, pričom vedela, že ráno odchádzame a Janko sa musí vyspať keďže bola šofér a namiesto toho aby šla spať aj ona, tak čo som veľmi dobre tušil, písala Jane čo sa mi aj neskôr potvrdilo a sama mi to povedala. Ráno sme vstali a myslel som si, že je to len zlý sen, ale samozrejme nebol, za čo som v tejto dobe aj veľmi rád. Tešil som sa, že konečne odtiaľ vypadneme, lebo jej prístup sa mi vôbec nepáčil, taktiež jej správanie ku mne a ak mala niečo voči mne, tak mi to mala predsa povedať a ak som jej čosi spravil, tak detto. Takže sme sa pobalili, oni zbehli pre jej kolegyňu do nemocnice a šli sme k autu. Tam sa každý s Darinou rozlúčil, ja som jej len podal ruku a ani som nemal chuť ju poriadne pozdraviť, lebo takýto podraz som nikdy od nej nečakal, čo s Janou voči mne spravila. Po ceste domov mi pár krát napísala, ale ignoroval som ju, tak ako ignorovala ona mňa na výlete. Ráno keď sme už došli do Bratislavy, som jej ale napísal aspoň správu, že sme docestovali v poriadku, aby sa náhodou nebála.

Darina sa večer objavila na Skype, ale neozývala sa a tak som jej napísal, že by som to rád celé všetko prebral, proste ma zaujímalo, že čo sa akože stalo, prečo mi akože nemôže dať šancu a čo som vôbec akože na tom výlete také spravil, že sa od úplného začiatku ku mne správala ako k obyčajnej špine a ani mi nič nevysvetlila. Povedala mi, že Jane napísala nejaký email a že jej mám povedať nech mi ho pošle. Prečo mi to teda sama napovedala a správala sa ako nejaké decko? Chcel som to prebrať ako dospelý človek a ona nič, to mi čím ďalej tým viac naznačovalo, že som sa parádne nechal napáliť ako Janou tak aj Darinou. Predsa len Jana videla ako sa ľahko dokážem zmeniť k lepšiemu vďaka Darine, prestal som fajčiť, začal sa učiť atď. čo som vyššie už spomenul, Jana sa mi sama priznala, že sme hlavne vďaka nej boli spolu a že nás dala dohromady ona. Ďalší deň niekedy ráno som čakal na Janu kedy sa objaví na Skype, keďže je v úplne inom časovom pásme ako sme boli my a hneď som zisťoval, že čo sa akože stalo. Ona na to aby mi slušne čosi presne povedala, pričom som vedel, že komunikovala ohľadom toho s Darinou, tak mi len povedala, že čo som akože čakal. Pýtala sa ma tiež, že či by som si vedel predstaviť život s Darinou. Nerozmýšľal som nad tou otázkou a hneď som jej povedal, že by som si to vedel predstaviť, ale že ten výlet nedopadol dobre a netuším čo sa tam stalo. Jej prístup bol ku mne ale ako by som aj jej zožral večeru alebo čo. Kašlal som teda na to a šiel spať. Ďalší deň som sa prihlásil na Skype a Darina tam už tiež svietila online, tak som zisťoval u nej ešte raz, že prečo mi nemôže dať šancu a čo sa akože na tom výlete stalo, veď sme boli do výletu v pohode a zrazu jej stačili 3 dni aby všetko zabalila a hodila za hlavu? Bola ale ako gramofónová platňa a čo moja nejaká otázka ohľadom toho, to dookola ta istá odpoveď a to, že mi viac ako kamarátstvo ponúknuť nevie. Pripadalo mi to tak, že môžem byť vlastne rád, že bude so mnou ešte vôbec kamarátka. To som si hneď pomyslel, že to si tu akože zo mňa teraz robí jedna aj druhá prdel, alebo čo? Kašlal som teda na to, napísal som jej, že som si vďaka tomu kúpil už po ceste na Slovensko cigarety a už som ich dosť vyfajčil, keďže ma to celkom dosť dostalo a hlavne kvôli tomu, že ani neviem čo som akože spravil, že som teda niečo asi zjavne spravil a nikto mi ani nevysvetlí, že čo také a ešte sa dotyčné osoby urážajú a samonasierajú. Odoslal som a vypol som počítač, nechcelo sa mi s ňou o tom baviť, lebo som v tom videl akýsi podraz od oboch. Moju správu ale pochopila po svojom ako väčšinu vecí zjavne a hneď som mal neprijatý hovor za hovorom, za tým sms správy, že sa mám okamžite prihlásiť na Skype. Keď som tak spravil, lebo som videl, že sa asi niečo stalo, tak som uvidel Darinu celú uplakanú vďaka tej správe, ktorú si sama preložila po svojom a vôbec nebola tak myslená ako ju pochopila. Hneď zburcovala Janka, Janu a každého kto ma pozná. Snažil som sa jej vysvetliť, že za svoj hysterický záchvat si môže len sama, lebo si tú správu vysvetlila zle. No bolo úplne zbytočné čokoľvek vysvetľovať, lebo si rozprávala stále dookola to iste a bolo jej jedno čo hovorím. Vôbec ju nezaujímalo, že to bolo skutočne neúmyselne ublíženie. Po hodine telefonovania sme sa rozlúčili a od toho momentu kedy si sama v tej svojej sprostej hlave vytvorila peklo sme ukončili úplne našu komunikáciu. Sama ale pár týždňov na to priznala, že vie že to bolo neúmyselne a len ma utvrdila v tom, že to mala celé naplánované, lebo vedela, že ak by mi čosi povedala počas našich telefonátov, tak by som za ňou isto neprišiel. Jane som hneď napísal, že je všetko v poriadku a že Darina dostala hysterický záchvat skrz toho, že si sama preložila niečo na úplný nezmysel. Samozrejme Jana sa do mňa obula a robila zo mňa ešte väčšieho debila ako Darina (ako sa to pekne rýmuje hahaha). Vedela veľmi dobre o všetkom a aj keď som ju prosil aby mi s tým pomohla a zistila čo som také spravil na tom výlete, že sa takto rozhodla, keďže Darina mi dôvod povedať nechcela, tak ma odsúvala od Dariny na druhú koľaj čo bolo na jej odpovediach úplne vidieť. Hovorila, že to chce čas a podobné iné nezmysli. Vravel som Jane, že idem za ňou aby sme sa normálne porozprávali a vyriešili ten nejaký problém ktorý zjavne mala a aj kvôli tomu peklu, ktoré som si vtedy myslel, že som spôsobil ja. Ja som nedostal žiadne vysvetlenie na nič a to človeka trochu zarazí keď nevie ani čo spravil a vedel som, že som jej žiadnym spôsobom na tom dementnom výlete neublížil. Jana jej to samozrejme povedala a odkázala mi cez Janu, že ak dôjdem tak niekam utečie. Toto ma už začalo pekne vytáčať a skutočne ma zaujímalo, že akú kravinu som jej mohol spraviť. Videl som, že to po dobrom nejde, že nejakú triviálnu záležitosť nevieme vyriešiť a vedel som, že z tejto situácie sa už nedá dostať, lebo to ani jedna z nich nechcela a ak by chcela, tak by sa tak aj správali. Tak som si povedal, že keď sa ku mne správaš z ničoho nič ako ku špine, Jana pre zmenu ako by som bol neviem aký debil, keďže ma pomaly do oči klamala, lebo som vedel o tom že si medzi sebou písali, čo ona nevedela, že ja to viem, tak som si povedal, že to s čím si spravila Darina sama v hlave svoje peklo využijem pekne k tomu aby som aspoň zistil kvôli čomu táto patová situácia vznikla. Jana mi tiež povedala, že mi v tomto nepomôže a nechápal som prečo, veď na tom výlete som naozaj nič zlé nespravil, pretrpel som aj jej kadejaké narážky či čokoľvek iné čo na mňa mala a ona sa ku mne takto postaví. Jana mi navyše povedala, že nemôže za to, že poznám jej všetkých kamarátov a vtedy som si povedal, dosť! Tak nikto mi nič nepovie, ešte mi vyhadzuje takéto niečo na oči a tak si teda hovorím, že splním jej želanie a zbavím ju tejto ťarchy akú zjavne voči mne mala a v tom momente som prerušil akékoľvek kamarátske vzťahy s každým koho som vďaka jednej aj druhej poznal čo samozrejme postupom času dobre prekrucovali a využívali voči mne, že aký som ja akože človek.

Po týždni neustáleho zisťovania a jej ignorovania som sa snažil aspoň zistiť, čo také som jej na tom výlete spravil, že sa z ničoho nič z nej vykľula taká podrazácka špina, ale nedopátral som sa k ničomu. Nechápal som ako mohla všetko predtým, všetok ten čas prekryť jedným vraj podľa nej nepodareným výletom čo bolo ako prvé čo som zistil, ale neskôr zas povedala, že to nebolo výletom, tak ako teda? Robia už naozaj zo mňa úplného debila, alebo o čo im ide? Šla k svojej kolegyni na oslavu narodenín a tam ju to už asi prestalo úplne baviť so mnou komunikovať a cez kolegyňu ma poslala do p..e. Najprv mi povie, že som obyčajný k...t keď si sama vytvorila v hlave peklo a teraz toto? Snažil som sa už len zistiť, že čo sa jej stalo lebo ma to neskutočne hnevalo, ale márne. Čím plynul čas ďalej od toho výletu, tým sme sa viac odcudzili a tým ma viac ignorovala. Ona za všetko môže, ale ja som vinník, tak to je pekné od nich som si povedal. Prestal som si dávať už servítku pred ústa a správal som sa tak isto škaredo ako oni ku mne, lebo to bolo celé na hlavu postavené. Pripadal som si ako by som sa dostal nejakým spôsobom do inej dimenzie alebo čo, lebo to bolo všetko totálne postavené na hlavu. Jeden deň je všetko fajn a svet vyzerá nádherne, no druhý deň sa všetko ničí takým tempom, že to človek nestíha rovnať. Nikdy nebolo neskoro priznať chybu a buď začať odznova, pokračovať tam kde sa skončilo alebo si aspoň vysvetliť čo sa stalo a čo koho trápilo, ale to už nie je tento prípad. Na otázky ktoré som jej dal som odpoveď nikdy nedostal, ale pritom sama priznala, že to sú veľmi dobré otázky, tak ako je možné že mala problém na ne vôbec odpovedať? Veď som ju nežiadal o ruku, vychádzali sme do výletu zjavne super a zrazu dostane skrat v hlave a všetko zničí bez nejakého logického dôvodu? Priznala sa mi aj s tým po čase, že po našom odchode preplakala celý deň, kvôli tomu, ak aj to nebolo len nejaké divadielko z jej strany samozrejme. Pozoroval som sem tam jej správanie na facebooku, lebo som sa vážne o ňu bál, že som jej aj keď neúmyselne ublížil a nešlo mi do hlavy to, že čo jej nejaký komentár na rôzne statusy jej kamarátov či ako sa tomu nadáva, to vždy vysmiaty smajlík. Človek, ktorý je na pokraji z niečoho takého ako sa mi snažila ukázať pri poslednom rozhovore by nebol dva dni na to vysmiaty ako baránok predsa a neprejavoval také nadšenie smajlíkmi v rôznych komentároch na facebooku. S tým bude so mnou súhlasiť predpokladám každý, to bola ďalšia vec ktorej som nedokázal pochopiť a preto si aj tak trochu myslím, že to ako sa mi na Skype ukázala ako bola uplakaná, bolo len také lepšie divadelné predstavenie, možno prvý moment sa aj zľakla, ale keď videla že to nie je tak ako to pochopila, tak to hrala až do konca.

Vedel som, že sa má 15. apríla 2013 vrátiť na Slovensko, tak som kúpil najkrajšiu kyticu ruží akú som kedy niekomu v živote dal, veď ma aj stála skoro 100 euro a šiel som ju počkať na letisko a čakať od toho, že sa konečne normálne poriadne porozprávame. Tam sme sa ale minuli, pričom dobre vedela, že ju tam čakám ako debil, lebo som jej predtým napísal, že som tam aby nebola náhodou v šoku. Ona mi ale na to napísala po možno piatej sms správe, že nie je pripravená na to aby sa so mnou stretla. Po pár hodinách čakania mi napísala, že tam zbytočne čakám lebo je už dávno v Bratislave, tým ma opäť len pekne vytočila a o to viac ma zaujímalo, že prečo sa od toho výletu správa ako prvotriedna p..a tak ako aj na tom výlete. Kytica nakoniec skončila v koši z toho ako ma opäť len nahnevala z toho dôvodu, že všetky tie reči o nej čo som mal od Jany boli samé lží a nič viac. Kam sa teda zrazu podela tá Darina, ktorá nemala problém sa baviť o čomkoľvek. Každého mne záhadným spôsobom, ale presvedčila že je všetko len moja chyba, každý jej všetky reči žral z ruky a ja som sa márne dožadoval vysvetlenia. Nechce sa mi opisovať celý posledný rok, ale to s čím si vytvorila v hlave sama peklo som teda využíval k tomu, aby som sa od Jany ale aj Dariny dozvedel, že čo tu na mňa akože obe celý čas hrali, aj keď som vedel že sa tým dostanem do problémov neskôr a že tým veľa ľudom budem ubližovať, ale to ma už nezaujímalo a nevedel som si pomôcť, musel som vedieť čo za škaredú hru so mnou obe celý čas hrali a hlavne som sa dožadoval vysvetlenia na ktoré som mal právo. Radšej budem s niekým na nože ako sa hovorí, ako by som mal žiť v tom, že ma priateľ či rodina len škaredo podrazili a v budúcnosti spravia to isto znova. Chcel som vedieť aspoň to, že prečo mi nemôže normálne vysvetliť čo som spravil, myslím si že som na to mal právo. Ten spoločný čas predsa nebol len jej ale aj môj. Tým peklom, čo si vytvorila v hlave som sa dozvedal postupne pár mesiacov len či už skutočnú alebo vymyslenú pravdu o výlete u nej, reči aké mala a pod. Už mi bolo jedno všetko čo sa ich dvoch týkalo, lebo som v tom videl parádny podraz od oboch, ale postupne som si začínal naozaj myslieť, že to všetko bola len moja vina. Ja som sa vďaka tomu dostal do začarovaného kruhu z ktorého som sa nevedel žiadnym spôsobom dostať, ale to sa napokon podarilo.

Nejako som si nakoniec vybavil aspoň stretnutie s Darinou po dlhotrvajúcom prosení, keďže ma to neskutočne trápilo. Bolo to asi mesiac po jej príchode na Slovensko, tam ale došla ofučaná ako päť peňazí. Chcel som sa s ňou pokojne a slušne rozprávať, no ona sa naďalej správala ako prvotriedna p..a Nedokázala sa mi ani pozrieť do očí a stála ku mne len bokom, nepriznala ani to, že peklo ktoré si v tej svojej dementnej hlave vytvorila som nezapríčinil ja, ale v prvom rade ona. Možno len dobre zohrala divadielko ako na stretnutí, tak aj pri posledných dvoch telefonátoch keď ešte bola v zahraničí. Aj keď som to nebol ja čo sa má k niečomu ospravedlňovať, tak som sa jej ospravedlnil, ale ani to neprijala. Správala sa ku mne ako ku špine a o trošku horšie ako na samotnom výlete, ktorý pokazila zas len ona, tým ako sa správala ku mne. Mohol som teda spraviť čokoľvek, ale vždy ma ignorovala, po stretnutí som si teda povedal, že v poriadku, budem túto vašu dementnú hru hrať a napísal som jej email, že ju chápem prečo sa tak správa, že sa jej ešte raz ospravedlňujem a podobné reči. Zaujímavé na tom bolo to, že mi hneď aj odpísala, že sa ma snaží pochopiť a pod. blbosti okolo toho, ale odpovede na moje otázky, že prečo sa ku mne takto zachovala po výlete boli aj tak v nedohľadne. Tak som sa jej spýtal, že či sa môžeme ešte raz stretnúť a normálne porozprávať, ale to bol posledný email čo som od nej už dostal a odpoveď na ďalšie stretnutie už nikdy nedošla. Neskôr som zistil, že odpoveď bola zas len dohodami medzi každým kto bol v tomto všetkom zainteresovaný. Postupne som sa teda dozvedal rôzne veci, ktoré som si dával pomaly dohromady.

Jana mi povedala, že mám 28 rokov a mám hovno, tým mi to začalo pripadať ako by Darine šlo hlavne o takého nóbl smokingáča ako som na začiatku spomínal, ale prečo potom nič za celý ten čas nepovedala? Že by to bola nakoniec fakt len nejaká obyčajná prašivá zlatokopka ako väčšina žien žijúcich v Bratislave, ktoré došli z dedín? keďže mi teda Jana takto vyhodila na oči materiálne veci a možno na tom niečo aj bude, keďže jej nový nápadník je nejaký manažér. Ja k životu ale materiálne veci nepotrebujem, myslím si že ten kto by videl aj moju izbu, tak by mu to bolo ihneď jasné, keďže mimo skrine, postele a počítača v nej nič iné nemám. Nemám ani žiadne veci, ktoré nepotrebujem k životu a ani ma to netrápi, keďže pre mňa bolo vždy bohatstvo vo forme priateľov a to si myslím, že aj Jana veľmi dobre vie. Tiež mi povedala, aký má názor jej brat na mňa a ku koncu roka som sa zas pre zmenu dozvedel, že mu na mne záleží, to som sa už s Janou ale skoro 3 mesiace vôbec nebavil, kedy mi sama povedala, že som odporný človek. Ak by niekomu takému na mne predsa záležalo a žije v Bratislave tak dlho, tak sa aspoň raz ozve, ja som ho volal milión krát na pivo a nikdy si nevedel nájsť čas a zrazu mu na mne záleží? Veď sa o mňa vôbec nezaujímal, takže je vidieť, že je to skutočne brat Jany, lebo je taká istá pretvárka ako ona. Jana mi taktiež povedala, že ja som bol ten čo hľadal a chcel silou mocou nejaký vzťah a nie Darina. Lenže ja som dovtedy nič také neriešil a nehľadal. Za ďalšie Darina pustila k vode Adriána, ktorý jej ako mi obe tvrdili nadbiehal, mali toho veľa spoločného a začínalo to vyzerať medzi nimi vážne. Hneď na to sa dá aj keď takto na diaľku dohromady so mnou čo bolo tiež dosť na zamyslenie, či by sa tak isto správala ku mne aj keby nikam nešla, alebo nezaúradovala Jana. Prečo teda pustila k vode Adriána? Vráti sa na Slovensko a mesiac na to sa dá dohromady s niekým novým. Veď s Adriánom mohla takto na diaľku komunikovať tak isto ako so mnou, alebo možno s aktuálnym Danielom tento rok. Pripomeňme si ako mi Darina hovorievala, že nie je ľahké dievča, že sa nedokáže len tak zamilovať, pričom mne Jana tvrdila, že to ja som chcel celý čas nejaký vzťah a nie Darina, lebo jej je dobre tak ako je. Takže ako je možné, že niekto kto nechce vzťah čo to aspoň tvrdí prejde za v podstate pol roka cez tri rôzne vzťahy? Oni si zjavne mysleli obe, že zoberiem všetko s humorom, že im zožeriem všetko čo mi naservírujú na stôl a nezachovám sa k ním tak ako som sa zachoval. Nuž s touto alternatívou ste mali obe počítať, ja som vždy počítal s možnými ťahmi dopredu a vedel som vždy presne čo očakávať pri pokusoch riešiť tento triviálny problém. Jana mi tiež raz spomenula, že so mnou preberala Darinu vždy, ale že Darina sa s ňou nikdy mimo tých zlomenín o mne nebavila. Takže to sú kamarátky pomaly na život a na smrť a ani raz by ma medzi sebou nespomenuli? Veď všetky ženy preberajú takéto veci, hlavne keď viem, že nás Jana dala dohromady, tak by sa na nejaký náš vývoj Dariny nikdy nič nespýtala, alebo naopak Darina by nikdy nič pri občasnej komunikácii medzi sebou mňa nespomenula? Veď týždeň pred Novým rokom či tak nejako ma obe rozoberali, aby sme to hneď na začiatku nezabalili, takže aj to je celkom na zamyslenie. Veď Darina zverila Jane nejaké jej tajomstvo z minulosti čo sa jej stalo a o čom vie len pár ľudí na svete a nebude hovoriť absolútne nič o mne? Baby sú baby, kecajú o všetkom a aj o tomto, takže tomuto neverím ani trochu a myslím si, že vtedy Darina Jane čosi povedala a požiadala ju aby to mne neprezradila. Takže preto mi Jana nepomohla v tomto ani pred výletom, ani po výlete, ani počas celého roku, ale prečo? Povedala mi tak maximálne, že mam dať tomu čas, čo je asi taká pomoc ako keď letím voľným pádom, mám deravý padák a niekto sa pri mne zastaví a podá mi ďalší deravý padák, čiže pomoc na hovno.

Jana došla pozrieť na Slovensko a zastavila sa aj za mnou v lete 2013, lebo som ich neustále žiadal aby sme sa stretli a pokojne sa porozprávali. Samozrejme bez výsledku a Jana mi povedala, že môžeme byť aj napriek posledných pár mesiacov naďalej kamaráti, ale len v tom prípade, že bude Darina medzi nami tabu. V podstate ma prepadla a nečakal som ani že sa objaví z ničoho nič vo dverách. Pár mesiacov predtým mi napísala, že už to nechce riešiť, lebo má svoje osobné problémy a nemá chuť každý deň riešiť len mňa, lenže čo celý čas skrývali, že mi nebola schopná Darina už 13. marca 2013 presne povedať, že čo sa akože stalo. Nebola to schopná povedať ani na stretnutí so mnou keď došla na Slovensko. Jana mi predtým teda povedala, že je tehotná a nechce aby vďaka riešeniu mňa sa jej narodilo nejaké zdegenerované dieťa. Samozrejme ma len opäť klamala, čo aj sama priznala keď prišla za mnou a nebola tehotná. Čiže z jej strany mi len potvrdila, to čo som si myslel celý ten čas a to, že ma len obe pekne podrážajú, klamú a vytvárajú voči mne len samé intrigy a potom sa divia ako sa ja k ním správam. Už som sa s ňou nevedel vôbec baviť tak ako keď sme boli kamaráti. Povedala mi aj ohľadom darčeka čo mi Darina dala na narodeniny, že voňavku vybrala preto, že má rada keď chlap vonia a že popravde smrdím, čo nejako zaobalila, ale záver sa dal z toho povedať že je taký. Vtedy som napísal posledný krát aj Andrei, ktorá mi odpísala, že či ma to akože ešte neprešlo všetko a stále baví. Tá Andrea ktorá o mne najprv pekné veci hovorí a neskôr sa správa tak isto ako Darina. Napísala mi, že Darina o mňa nestojí a nikdy ani nestála, že má už aj nového frajera a že nikdy nemala v úmysle so mnou čosi riešiť viac. Čiže čo som si myslel celý čas, sa aj potvrdilo a ak sa vám otočí chrbtom priateľ, alebo vás škaredo oklame, tak jediný komu sa dá veriť je už len cudzí človek, lebo tomu je jedno ako dotyčný danú informáciu príjme a to bol prípad aj Andrei. Preto si aj myslím, že mi povedala pravdu, lebo jej bolo jedno ako to prijmem a nezaujímalo by ju ani to, že by mi to ublížilo a podľa mňa toto bol ten dôvod, prečo mi Darina za celý čas nebola schopná povedať, že čo sa v skutočnosti stalo. Kto by niekomu predsa len povedal, že prepáč, ale vodila som ťa aj s tvojou najlepšou kamarátkou celý ten čas za nos a ospravedlňujem sa ti za to. Nebola schopná povedať ani to a radšej sa správala ako fagan z materskej škôlky.

Ako je teda možne, že človek ktorý sa javil, že je ku mne celý čas asi skutočne úprimný, sa nezmohol ani len na to, aby mi vysvetlil dôvod rozchodu? Veď sme sa predtým rozprávali o kadejakých osobných veciach, takže sa jej to predsa nemohlo javiť ani ako nejaký trápny rozhovor. Môžem spomenúť trebárs jej fotky, ktoré mi posielala keď došla celá doudieraná zo sánkovačky a nafotila mi modriny po celom tele, alebo pomaly obnažené fotky či video cez Skype keď mi ukazovala ako vyzerá po tom ako si zlomila rebrá. Zmohla sa len na sprostý dôvod a to že sme ako deň a noc. Nebude to hlavne tým, že žiadny dôvod Darina dovtedy nemala, ale tá skutočnosť, že ma len vodila celý čas za nos, ako mi to predsa len aj Andrea potvrdila, že so mnou Darina nikdy nič nechcela riešiť? Načo potom boli dobré všetky tie jej reči, ktoré vždy naznačovali a smerovalo všetko k tomu, že má evidentne záujem, že z toho niečo bude a dá mi šancu?

Tiež je dobrá otázka aj to, že prečo Jana nepovedala Darine, že Dari daj tomu čas, prídeš na Slovensko, skúsite ísť pár krát na rande a uvidíte, alebo čosi podobné. Čiže ja som z toho všetkého vďaka nim vyšiel ako úplný debil s pocitom, že ma len podrazili, keďže Jana mi už od začiatku výletu vôbec žiadnym spôsobom nepomohla, neustále ma celý čas podrážala v očiach Dariny a pritom som chcel len vedieť, že čo sa Darine stalo, že si to prakticky zo dňa na deň rozmyslela. Ona sama veľa veci pokazila ako som na to poukázal vyššie a ani sa neobťažovala to celé prejsť, že čo sa pokazilo a úplne sme stratili medzi sebou reč. Ja som človek ktorý problém veľmi rád dotiahne vždy až do konca aby som ho vyriešil, ináč mi to nedá ani spať čo si myslím že každý zistil. Takže preto mi Jana pred výletom vôbec nič neporadila, preto chcela aby som šiel na ten výlet lebo vedela, že mi toto Darina chce oznámiť, nechcela mi to možno povedať cez Skype, cez mail, sms správu ale osobne, preto ma tam Jana tak silovou mocou tlačila aj keby čo bolo a toto mi cely čas unikalo, preto mi nepomohla ani trochu po výlete lebo vedela, že Darinu prešiel záujem kvôli niečomu s čim sa mi mala zveriť a nie poza chrbát to riešiť s niekým iným skrz jej pocitu, že mám nejakú potrebu vlastniť jej osobu a že tomu hovorím láska, čo ale nikdy nebola pravda, lebo som ju nikdy vlastniť nechcel. Maximálne som chcel vlastniť jej srdce a ja by som jej dal určite na oplátku to svoje a mohla by mi veriť, že ju nikdy nesklamem, nikdy jej nebudem neverný a podobne, alebo ju už prestalo baviť ma vodiť za nos. Jana ma si myslím pozná asi najlepšie a dobre vie, že som človek ktorý by svoje dievča nikdy nepodrazil, nikdy jej nebol ani neverný a skutočne ju aj ľúbil, lenže prečo sa za mňa nikdy nepostavila v prospech mňa u Dariny? Darina ma sama podľa môjho názoru nejakú psychickú poruchu a traumu z minulosti, stačí keď mi spomenula to, že nedokáže sama šoférovať kvôli tomu ako ju inštruktor zvozil či čo, možno niekoho prešla, ale to ja neviem a popravde neverím absolútne ničomu čo mi kedy vôbec povedala. Tiež aj tie tvrdenia od Jany, že ja som bol jediný kto hľadal vzťah a že ona nič nehľadá, že jej bolo dobre samej bol tiež neskutočný blud, veď tu nechala Adriána s ktorým si rozumela, mali spoločné záujmy a poslala ho kvôli mne k vode? Ak aj to nebolo len divadelne predstavenie ich dvoch, že kvôli mne. Poslala do riti pre nič za nič mňa a keď sa vrátila na Slovensko, tak si v podstate zo dňa na deň našla nového, proste mi to všetko cele prišlo dosť divne. Prečo nebola ani schopná sa mi ospravedlniť za to, že ma vodila celý čas za nos? Jana mi tiež povedala keď došla za mnou v lete, že aj keby medzi nami čosi vzniklo, tak je to jedno, lebo Darina pôjde opäť pracovať do zahraničia, tak prečo sa teda opäť s niekým dala dohromady?

Prečo zo seba teda začala Darina chrliť tieto slabomyseľné reči voči mne a nepovedala mi ich keď došla 13. marca 2013 za mnou von keď som bol u nej na výlete v zahraničí? Zrazu keď sme sa odcudzili a boli sme pohádaný jej to už problém nerobilo a dokázala mi pomaly vytknúť aj to, že vôbec existujem. Prečo pri každom mojom pokuse o nápravu mala aj tak voči mne pomaly averziu a vôbec nič nepovedala? Vyhovárali sa obe na to peklo ktoré si vďaka mne vytvorila, lenže za to peklo si môže len sama čo dobre vie. Prečo sa teda vyhovárali len na to, ale predtým bola jedna aj druhá ticho? Prečo sa už predtým peklom takto nevyhovárala a teda niečo nepovedala? Jana mi vravela, že to chce čas, lenže aký čas? Ani jedna mi nepovedala čo sa na tom výlete také stalo a zrazu to chce čas? Nebude to tým, že Darine ako mi aj Andrea potvrdila a aj sama Darina neskôr povedala, že naše stretnutie bude buď hop alebo trop? Prečo sa vôbec k tomu stretnutiu takto stavala keď po výlete zas pre zmenu tvrdila, že to chcela posunúť vyššie? Človek ktorý by chcel niečo také posunúť vyššie, tak to predsa kvôli nejakej malichernosti neukončí, takže je otázne či to neboli opäť len reči aby sa v tomto zbavila zodpovednosti a viny ktorá evidentne padala na jej hlavu. Ja dokážem pochopiť čokoľvek, ale sprosté klamanie voči priateľovi, podrazy a intrigy aké voči mne vytvárali pochopiť nedokážem. Darina mi sama priznala, že mám veľmi dobré otázky už hneď po výlete, prečo ale na ne neodpovedala? Má tu drzosť doliezať neustále na túto moju stránku a zjavne zisťovať o mne niečo, ale nemala v sebe ani tú štipku slušnosti, aby sa hneď po výlete ako som ju žiadal o to aby sme sa pokojne porozprávali. Načo stále niečo o mne zisťuje keď som taký ako mi vyhadzovala doteraz na oči všetky moje negatívne vlastnosti? Prečo zrazu nevidí tie kladné vlastnosti aké mám? Takže tu sú stále otázky, že prečo mi teda Jana do výletu nikdy nič nepovedala a zrazu na mňa začne kydať, že aký som hajzel, že jej braček, na ktorého viem tiež kopec vecí mal pravdu v tom, že som obyčajný sebec a pod. ako mi to neskôr povedala aj s inými hlúposti. Prečo dovtedy nebola takto úprimná a zrazu keď nesúhlasím s ich názorom k tomuto problému aký obe mali sa do mňa tak veselo pustili a začali mi vytýkať všetko z minulosti ako prvé čo do vtedy ani jeden krát nepovedali ako trebárs výlet u Dariny doma. Prečo si vôbec so mnou čosi začala a začala niečo riešiť keď som jej spravil doma takú veľkú hanbu ako to opísala? To že som každej vždy povedal pravdu ako trebárs to, že ako je Jana prelietavá (predsa len sa mi zdôverovala pomaly zo všetkým a viem, že aj vo svojom pár ročnom predchádzajúcom vzťahu dotyčného dva krát podviedla, čo aj vysvetľuje jej prelietavosť a domnievam sa, že aj jej nový vzťah bol založený hlavne na tom) a podobne, tak tým som jednu aj druhú len vždy vyhecoval k tomu aby som sa dozvedel čosi nové. Prečo keď som teda taký aký som, ani jedna z nich nechce byť so mnou kamarátka čo dali jasne najavo už v podstate rovno po tom výlete a nechcú mať so mnou nič spoločne ako som sa dozvedel, tak prečo pravidelne zavítajú na túto moju stránku, kde vždy aj tak našli prázdnotu a robia to v nepravidelný intervaloch doteraz? Ja keď o niekoho nestojím, tak ani o dotyčnej osobe nič nezisťujem a je mi úplne jedno čo s ňou je, no nie? Žeby ich hrýzlo obe svedomie za to, čo svojou slabomyseľnou hrou spáchali, alebo presnejšie mohli spáchať? Každý si myslím uzná, že je v tejto rovnici moc veľa premenných a jednoducho si myslím, že som mal právo aspoň vedieť odpovede na svoje otázky, na ktoré som ani doteraz nedostal odpovede, prečo asi? Ten čo mi povie, že taký je život, patrí asi tiež do tej istej skupiny stáda, ktoré nič netrápi a je mi to jedno, alebo sa vyhovárajú na nejaký osud, ale ja som človek čo chce aspoň vedieť za čo bol obvinený keď sa nad ním teda vyriekol hneď rozsudok, myslím si že na to má človek právo. V konečnom dôsledku dôkaz toho je aj samotný fakt, že mi Darina povedala len to, že sme ako deň a noc čo je zaujímavé, lebo do toho výletu také niečo nikdy nepovedala, pričom dobre vedela, že máme obaja aj odlišné záujmy a koníčky. Prečo teda nepovedala už vtedy tie jej dôvody, ktoré začala chrliť zo seba postupne neskôr? Nebude to tým, že žiadny dôvod v podstate nemala a postupne len hľadala niečo na mne aby ukončila takýmto spôsobom jej niekoľko mesačné vodenie ma za nos, čo jej už asi prešlo cez rozum? Možno v tom bol iný chlap a preto sa správala tak ako sa správala, to sa už samozrejme nikdy nedozviem a je mi to v podstate aj jedno, keďže som zistil čo som chcel a v podstate to aj čakal už hneď na začiatku.

Som tiež človek ktorý si nenechá dlhodobo šliapať po hlave a aj keď som vedel, že sa vďaka tomu všetkému dostanem nakoniec len do problémov som v tom všetkom pokračoval. Iný chlap by im každej povedal, že ich môže ....., kašlal by na ne a ukončil by s nimi akúkoľvek komunikáciu. Lenže ja som chcel jednoducho zistiť a vedieť odpovede na svoje otázky, chcel som vedieť či som skutočne vinníkom ja a môžem za to ako to všetko dopadlo, alebo ma obe len škaredo podrazili. Je možné že ma Jana tými klamstvami len chcela chrániť pred pravdou, chcela chrániť možno moje city, alebo čosi iné, ale ja som v tom videl len sprostý podraz voči mne, že nemohla byť ani len ona ku mne úprimná čo som od najlepšej kamarátky práveže čakal a nikdy som si nemyslel, že mi otočí tak sprosto chrbát ako to spravila už v marci, kedy som zistil čo môžem od nej skutočne očakávať. Ak by som mohol popravde niečo na tomto zmeniť a mal by som možnosť sa vrátiť o rok dozadu, tak na tom nezmením vôbec nič a nechám to opäť dôjsť do takého štádia do akého sa to všetko nakoniec dostalo, s čim som aj vtedy v marci počítal a vďaka čomu som aspoň zistil, že nemám od takéto typu ľudí ako je Jana, Darina, Eva či niekto im podobný nikdy nič čakať a to aj v prípade ak to sú kamaráti, aspoň ma tak nikto z nich nikdy nesklame. Tiež som došiel na to, že v ich prípade sme boli kamaráti len keď sa im to hodilo (ak si premietnem minulosť, tak by sa našlo veľa vecí čo by tomu aj nasvedčovalo), ale v prípade aby sa zastal niekto z tých tzv. kamarátov mňa a môjho názoru som od každého z nich čakal úplne márne, ale tak to som aj očakával popravde od každého z nich, keďže každý hájil názor svojho kamaráta a bolo úplne jedno, či je správny.

Som človek čo vie vždy odhadnúť iného človeka a aký je, preto ma mrzí len a len to, že som sa prvý krát v živote zmýlil, lebo som si celý čas myslel aké mám skvelé kamarátky a nakoniec som zistil, že to sú obyčajné podrazácke a falošné špiny. Radšej budem mať okolo seba 10 super ľudí čo sa za mňa postavia ako pretvárky, ako sú trebárs oni. Je zle keď niekto niekoho sklame, ale ešte horšie je keď ani nepochopí že tomu druhému ublížil.

Veď len pri každom mojom pokuse o nápravu ma jedna či druhá vždy len nejakým spôsobom poslali do riti. Lenže je veľmi zaujímavé, že aj napriek tomu, že sa ku mne správali škaredo aj oni, tak posledný rok v nepravidelných intervaloch navštevujú túto moju stránku, čo bol aj dôvod, prečo cely minulý rok nebola dostupná. Snažil som sa o sebe pred nimi utajiť všetko čo sa dalo, takže prečo niekto kto nestojí o mňa, povie mi že sa so mnou nechce už viac kamarátiť, nechce riešiť jednoduchý a triviálny problém sem napriek tomu stále dolieza aj po všetkých tých činoch a rečiach ktoré na moju osobu mali a snaží sa niečo zjavne o mne zistiť? Posledná ich návšteva bolo na začiatku tohto mesiaca a som si úplne istý že sa jedná o dotyčné osoby (Jana a Darina). Dám aj ruku do ohňa za to, že to boli oni, keďže sa trošku v tom orientujem. Predsa len som človek čo sa zaoberá o IT viac ako bežný človek a je málo pravdepodobné aby som mal v priebehu 24 hodín dva prístupy na tejto svojej osobnej stránke z konkrétnych miest kde sa podľa mojich informácií jedna aj druhá nachádzajú a nejedná sa o prístup z iného webu či vyhľadávača, ale o priamy vstup na stránku. To by bola trošku moc veľká náhoda, aby dvaja rozličný ľudia zadali do prehliadača adresu mojej stránky, aký by k tomu mali dôvod a nepoznám nikoho z mojich kamarátov kto by tam v tej dobe bol. Takže otázka je si myslím dosť na mieste, ak som v ich hlavách obyčajný hajzel čo dávali celý čas za posledný rok najavo, som odporná osoba a neviem aké iné pomenovania mi dali, prečo o mne potom čosi zisťujú? Hlavne ak mi Darina sama napísala už v marci 2013, že ju nezaujímam, že si mám robiť čo chcem, tak prečo v nepravidelných intervaloch naťukala do prehliadača stránku fecik.sk a to isté aj Jana? Toto si myslím, že niekto kto má také názory robiť predsa nebude, no nie? Je tu veľmi veľa otázok, ale žiadne odpovede a tých som sa nedopátral od nich doteraz. Tiež o mne Jana tvrdí, že som dobrý manipulátor, lenže kto tu čo krásne zmanipuloval? Bol som to ja skrz toho, že som chcel vedieť len obyčajný dôvod prečo sa so mnou Darina vraj rozišla, aj keď vykrikovala, že sme žiadny vzťah nemali, nič mi nikdy nesľúbila a začala mať voči mne pomaly averziu z ničoho nič, alebo oni, že ešte aj ich komunikácia mala časové posuny a preto sa niekedy ani nezhodli s nejakým odstupom na tom čo si rozprávali?

Takže prečo sa za mňa ani raz Jana nepostavila? Veď nás predsa dala dohromady čo mi tiež prišlo divné. Čo Darine zaplatila za to aby si so mnou začala, alebo že by nejaká ich tichá dohoda medzi sebou? Vopchala sa medzi nás aj pár týždňov hneď na začiatku, kedy Darine vysvetlila že pri každom chlapovi vždy cúvne, tak ako aj pri tom Adriánovi, tak ako možno pri xyz iných čo mala predtým. Tu by som naznačil aj to, že je to ta Darina ktorá ako mi Jana povedala nehľadala vzťah, ale hľadal som ho ja, pričom z našich telefonátov s Darinou sa mi priznala o dosť chlapoch s ktorými chodila bez nejakého môjho vyzvedania. Vtedy som zistil aj to, že sa jej čosi stalo o čom sa priznala Jane čo dokazuje aj to, že to sú kamarátky na život a na smrť, takže by som opäť spomenul to, že Jana sa so mnou o Darine bavila, ale Darina s Janou o mne nie a pritom jej prezradila čo sa jej v minulosti stalo?

Dobrá otázka je aj tá, že ak so mnou nechcela nič riešiť viac čo dokazovala celý výlet, tak prečo čakala až do konca výletu? Prečo to nepovedala hneď na začiatku? Toto všetko potvrdzuje len to, že to mala sprosto naplánovane a mala v úmysle ma takto podraziť, čo predsa len aj Jana sama potvrdila, keď mi povedala, že by to tak dopadlo nech by výlet dopadol akokoľvek pekne. Všetko tiež dokazuje aj to, že ku mne absolútne nič necítila, ináč by sa k tomu problému tak nepostavila a mala záujem ho riešiť, lenže akého problému? Sama mi nič nepovedala a nevedela žiadny dôvod povedať, kým si čosi za nejaký čas nevymyslela, takže tým pádom ani žiadny problém nebol. Jediný problém bol v tom, že nepovedala za cely ten čas len pravdu a nedokázala sa ani len za tu pravdu ospravedlniť, to taktiež nasvedčuje aj tomu, že prečo tu na mojej stránke neustále Jana aj Darina obsmŕdajú. Ak by im na mne ale záležalo ako to cely rok vykrikovali do neznáma, tak by to aj ukázali, ale namiesto toho sa radšej spolčovali a podrážali moju dôveru, ktorú si u mňa za tie roky vybudovali, ale milé baby, ja nie som padnutý na hlavu, ako ste sa ma cely rok snažili o tom presvedčiť. Aj taká Eva keď počula len slovo Darina a niečo o nej, tak sa jej otváral nožík vo vrecku aj keď tam žiadny nemala, po výlete sa z nich stali dobré kamarátky, ktoré spolu chodili aj von ako som počul. Takže buď som naozaj v inej dimenzii, alebo mi skutočne každý z nich parádne prešiel cez rozum.

Takže na záver teda zosumarizujem celú pravdu ku ktorej som sa za posledný rok dopátral aj keď asi hnusným spôsobom, ale to ma ani trochu nezaujíma, lebo somára zo mňa nikto robiť nebude a to ako rodina tak ani ľudia o ktorých som si myslel, že sú moji najlepší kamaráti a samozrejme som s tým nemohol prestať kým som sa nedopátral pravdy. Je možné, že sa v niečom mýlim a celé to zapríčinilo len nejaké totálne stupídne nedorozumenie a banalita, ale to je teraz úplne jedno, keďže ja som záujem o riešenie problému prejavoval celý rok a aj hneď na začiatku, ale druhá strana to riešila len prachsprostým ignorovaním a intrigami páchanými voči mne, to je tiež dosť na zamyslenie, že prečo som sa tieto veci nedozvedel teda okamžite, ale až postupne kedy sa mohli čohokoľvek čo im padlo do oka chytiť a využiť to proti mne.

Samotný výlet až na ten nešťastný pád Jankovej kolegyne bol super a aspoň mne sa tam páčilo, aj keď som si nejako extra snowboardovanie neužil, ale stále sme sa smiali, vedeli zabaviť a bola na izbe zábava, dokonca som bol prvý krát aj na výlete na horách, krásnych horách. Bol som aký som bol a sem tam som chodil ako bez duše, lebo mi nedalo to, že prečo Darina mazala históriu Skypu a tým zjavne čosi skrývala, mala aj tu odvahu mi vôbec povedať pomaly do oči (ako by ma takáto informácia vôbec zaujímala), že to spravila kvôli tomu že bude mať na izbe iťčkára, raz to spravila aj rovno predo mnou keď šli do nemocnice a ja som zostal na izbe, lebo v nemocnici by som im tam bol len na príťaž určite, ďalej som počul tie dve ako o mne poza chrbát rozprávajú, ale tie boli v tejto afére úplne bezvýznamne a tým som svoju myseľ nemal ani zaťažovať, keďže sa bavili len o torte čo mi chcú pripraviť na narodeniny. Preto som stále chodil v kruhu dookola. Druhý deň čo sme tam boli mi Darina kutrala v telefóne a zmazala svoju fotku čo som mal k jej číslu, proste som pedant, puntičkár a čo kontakt to fotka, nebola to nič škaredé ani nič, fotka ktorú používala na sociálnej sieti, tomu som tiež vôbec nechápal, že ako je to možne a vadilo jej to a aj to že si vôbec dovolila také čosi spraviť.

Tiež mi nešlo vôbec do hlavy, že požiadam svoju najlepšiu kamarátku o pomoc, viem že to sú veľmi dobre kamarátky a ona ma pošle do riti tým, že ma odsúva na druhú koľaj, bolo to tak a to Jana nemôže v žiadnom prípade popierať. Na Darine som videl, ešte predtým ako dostala tu hystériu ak to nebolo z jej strany tiež len divadelne predstavenie, že sa na ďalší deň čo sme odišli od nej ku mne správala úplne ináč ako pred výletom, nemala ani čo povedať, že čo som spravil takého strašného, áno nemala, lebo nič také strašné som tam rozhodne nespravil a dobre vie, že sama sa tam správala ako úplná čúza ku mne, vedela že som tam došiel len kvôli nej a ani raz ju nenapadlo v tej veci za celý výlet nič spraviť a podniknúť, ešte aj keď som za ňou v deň mojich narodenín čo som došiel ako prvý na izbu a boli konečne chvíľku o samote a chcel sa s ňou rozprávať, tak ma poslala do riti, že chce pozerať film.

Kým som sa nedal do rečí s Dagmarou čo je kamarátka Jany, tak som bol stále v tom začarovanom kruhu z ktorého som sa nedokázal žiadnym spôsobom dostať a vymaniť. Vďaka Dagmare, za čo jej týmto aj takto verejne ďakujem, som sa pozeral na celú vec iným uhľom pohľadu ktorý mi celý čas unikal. Uvedomil som si, že aj sama Darina napísala Jane, že to naše stretnutie skončí hop alebo trop a sama sa toho stretnutia bála. Lenže ja som si uvedomil, že bolo úplne jedno ako by ten výlet dopadol, výsledok by bol taký istý čo mi aj Jana sama povedala hneď po výlete a to mi už vtedy nešlo do hlavy. Povedala mi, že aj keby ten výlet dopadol akokoľvek dobre, tak že by to skončilo tak isto. Predsa len to nebolo naše prvé stretnutie, poznali sme sa predtým pomaly dva roky a toto mi nešlo vôbec do hlavy, že zo dňa na deň sa ku mne takto Darina zachová a Jana sa zastáva len jej záujmov. Ja som si bol celý rok istý, že som na tom výlete nespáchal nič zlé prečo by ku mne mala dôvod zo dňa na deň zmeniť svoj prístup aký do výletu mala a preto som toho názoru, že to celé mala naplánované a Jana o tomto pláne taktiež vedela. Preto mi aj v podstate rozkázala, že tam pôjdem aj napriek tomu, že som jej slušne povedal, že mám z toho všetkého zlý pocit. Jana mi taktiež pred výletom neporadila nič keď som ju poprosil o to, aby som čosi nepokazil a na čo si mám dávať pozor. Predtým mi vždy vedela poradiť a zrazu už nie? Čiže Darina mi v podstate chcela len splniť to čo mi sľúbila 6. decembra 2012 večer v taxíku a nechcela mi zostať nič dlžná a veľmi dobre vedela, že ak by mi to povedala počas tých pár mesiacov, tak by som ju určite nedošiel pozrieť, lebo nechodím na takéto výlety, teda aspoň som nechodil nikdy, lebo som netušil či by ma bavili. Ak by bola ku mne od začiatku úprimná ako som bol ja k nej, tak by k tomuto nikdy nedošlo a dokázal by som pochopiť jej rozhodnutie, ale takýto podraz ako zo strany Dariny tak aj zo strany Jany som nikdy nečakal, veď kto by to aj čakal od priateľov, že?

Jana ma teda ani jeden krát nepodporila, vždy zastávala záujmy Dariny. Nedostal som odpoveď na žiadnu svoju otázku a ak áno tak to boli len samé vymysli vytvorené pod tlakom emócií. Jana mi sama povedala a priznala sa po pár mesiacoch od výletu, že ak by to medzi nami vyšlo, tak by bola rada a bolo by to super, ale že ak sa to pokazí, tak len vďaka mne. To len nasvedčuje tomu, že mi Jana nikdy neverila a ani raz sa ma nezastala, čo je tiež zaujímavé, že prečo? Takže ma zaujímalo, čo som jej také spravil, že mi hneď po výlete nedokázala ani povedať, že čo som akože spravil. O dačo sa snažím dlhú dobu a kľakne to kvôli ani neviem čomu a ešte sa ku mne jednaj aj druhá správajú ako k hnoju. Takže tým ako som Darine skutočne neumýseľne ublížil a v podstate si ublížila sama za to aká je, som to celý čas využíval aby som sa dopátral pravdy.

Darina mesiac po výlete sama povedala, že to mala v pláne posunúť vyššie, tak ako je možné že to ukončila z mne doteraz neznámeho dôvodu a prekryla všetko niečím čo ani neviem čo je. Aj keď som sa jej opýtal na to, že či to vôbec so mnou myslela vážne, tak mi po nejakom čase napísala, že mala tú myšlienku, tak keď mala takúto myšlienku, prečo to nemohla normálne prebrať, kým nedostala hysterický záchvat, ktorý si sama privodila? Zaujímavé je, že po vojne je každý generál, prečo také niečo nepovedala vtedy a len sa prachsprosto vyhovárala na to, že som jej tým jej hysterickým záchvatom zobral 5 rokov života a aj keď som chcel dôjsť za ňou aby som to napravil, tak po Jane odkázala že utečie keď ma uvidí. Priznala sa aj s tým, že čakala na to, že ma to prejde čo som k nej cítil, proste začala zo seba chrliť samé sprostosti a len sa vyhovárala na všetko možné. Pýtal som sa jej aj na to, či je to tým že ju fyzicky nepriťahujem, to by som vedel pochopiť, ale povedala že tým to tiež nie je. Spýtal som sa jej ešte keď to nevyústilo do takých extrémov, že či to tak cítila pred tým výletom, keďže to sem tam vyzeralo, že mi chce čosi naznačiť. Povedala mi, že to spravil hlavne výlet. Takže Jana mi povie, že by to tak dopadlo ak by dopadol výlet aj pekne a Darina mi povie, že to spravil hlavne výlet? Tu by som použil to čo mi jedna skutočne dobrá kamarátka povedala, že som mal právo dostať šancu a pokiaľ mi dovtedy nič nepovedala, tak buď sama nevie čo chce, alebo ma len vodila za nos a tak aj bolo, čo sa mi po pol roku potvrdilo.

Čím ďalej sme teda boli časovo od výletu, tým viac začala na mňa kydať nezmysli a vymysli. Trebárs vtedy u nej doma kde sme boli na výlete mi povedala, že som jej spravil už dosť veľkú hanbu, ale predtým o hanbe nikto nikdy nič nespomenul. Začali sme len po sebe štekať a odcudzili sme sa kvôli totálnemu nezmyslu a banalite, pričom ja viem že sa to dalo všetko urovnať a napraviť. Teraz už len hovorí o tom, že dúfala že ma to prejde, tak ako každého ako trebárs toho Adriana a začala kydať na mňa naozaj úplne nezmysli ako trebárs že som úplný žiarlivec, že nemám vlastný názor, že som arogantný, nepriateľsky, zameraný len na seba a ostatných mam v paži, ďalej moja kontrolovanosť voči nej, že počas jej úrazu zistila, že nemá voľnosť, pričom ja som sa ju len cely čas snažil podporovať aj keď bola 1000 km ďaleko odo mňa a šlo mi to, lebo ešte keď všetko bolo v poriadku tak sa mi za to poďakovala a povedala, že sa diví že to s ňou vydržím, že iný chlap by dávno ušiel. Tu pripomeniem to ako mi Jana napísala o tom, že jej Darina dala vedieť, že jej s tým už leziem na nervy. Takže baby ak ste sa medzi sebou dohadovali, ktorá mi čo povie, mali ste si to lepšie naplánovať a mali ste počítať aj s tým, že je medzi vami 12 hodinový posun v čase. Ako som vravel, nikdy sme sa nepohádali, mali sme pár nedorozumení, ale vždy sme to pekne vyriešili a zistili, že to sú prkotiny. V tejto zlobe som navyše zistil aj to, že tu históriu nezmazala preto, že by mi neverila, alebo že bola vraj len opatrná, lebo jej bývaly čo ho mala v minulosti jej kontroloval všetko, pričom ona sama mne preliezla cely telefón bez toho aby sa aspoň spýtala, ale v konečnom dôsledku to bolo preto, že chcela niečo skrývať a mala veru čo skrývať, čo sama aj dokázala. Tie dve baby sa na výlete o mne nerozprávali o niečom zlom, Darina mi pripravila naozaj prekvapenie, pre mňa to znamenalo najviac, lebo také narodeniny som nemal ani nepamätám kedy, boli sme tam síce len traja, ale tak ako ma prekvapila som nečakal. Tiež darček aký mi dala. Ako som už spomínal, jej rozhodovanie bolo vytvorene z niečoho iného ako bol výlet. Tvrdila, že som ju chcel vlastniť, že ma teraz taký pocit, lenže ja som ju nikdy nemal v pláne vlastniť a ani neviem z čoho tak usúdila, chcel by som vlastniť tak maximálne jej srdce, ale nič viac. Rešpektoval by som to, ak by bola ku mne úprimná a povedala pravdu, ale pravda bola cely čas úplne inde. Ja súhlasím s tým, že mám problém s komunikovaním a chcel som to zmeniť, vďaka nej som bol úplne iný človek, moje telefonáty trvajú priemerne 10 sekúnd, s Darinou som pretelefonoval za tri mesiace viac ako za 10 svojich doterajších životov. Štve ma to, že sme strávili neskutočne veľa času, všetko už smerovalo k tomu, že príde na Slovensko a skúsime to aj reálne spolu, lenže k tomu už nedošlo. Ja neviem či výlet brala ako rande alebo čo som jej pred výletom spravil, ale nečakal som od nej a od Jany takýto podraz.

Bol som donedávna v tom, že aj napriek tomu, že sme sa odcudzili bola Darina to najlepšie čo ma v živote stretlo, myslel som si ale že to bolo obojstranné. Aj Jana mi vždy tvrdila, že Darina je z tých čo povedia človeku rovno do očí čo si mysli, ale to bol omyl. Snažil som sa už po výlete hneď to neúmyselne peklo ktoré si ale sama navodila napraviť a zašlo to až takto ďaleko. Každý môj pokus o nejaké vysvetlenie sa len všetko zhoršovalo a nedokázal som to bez pomoci napraviť. Lenže Jana sa mi otočila chrbtom od koho som práveže čakal, že mi pomôže, keďže stála za tým aby sme sa dali dohromady. Takže som došiel nie len o najlepšiu kamarátku, došiel som aj o iných kamarátov a o možnosť zistiť či bola Darina tou pravou ako som si to celý čas myslel. Ale to si myslím že je diskutabilné, veď tí kamaráti vedia kde bývam a za celý čas ani raz nedošli keď zistili, že sa mi po zmene čísla nemôžu dovolať. Kamarát by skúsil pár krát zájsť a vytiahnuť ma aj nasilu niekam, takže je na uváženie či som vôbec o niekoho prišiel, ale skôr si myslím, že som len získal niečo nové.

Došiel som na to všetko a bolo to presne tak ako som si celý čas správne myslel, ale Darinu to už vôbec od začiatku nezaujímalo, lebo vďaka tomu všetkému mala voči mne už priam averziu a preto mala také správanie ku mne, lenže to si všetko vytvorila ona sama v hlave. Veď sa tak ku mne správala už od momentu kedy som vystúpil z auta a to výlet predsa ešte ani nezačal. Sama priznala, že sa výletu a stretnutia moc bála, ale prečo vôbec netuším, možno sa bála záväzkov, možno niečoho iného, ale ak by sa bála záväzkov, tak by si nenašla pár týždňov po našom stretnutí nového chlapa, hlavne po tom ako dávala jasne najavo, že všetci chlapi sú špiny a rovnakí. Veď ako som spomenul už pri mojom vystúpení z auta u nej pred ubytovňou nebolo na nej vidieť absolútne nič, že by jej šlo o nejaký vzťah so mnou. Svoj strach, ktorý mala preniesla už pred výletom na mňa a robila to aj počas výletu. Necestoval by som predsa za ňou skoro 1000 kilometrov len kvôli tomu, aby som všetko zničil o čo sme sa asi obaja snažili, to mi dá asi tiež každý za pravdu. Toto si ani jedna z nich neuvedomili, alebo aj uvedomili ale problém bol celý čas v niečom inom a nie v tom výlete, ktorý som si myslel, že bola kľúčová záležitosť. Nezaslúžil som si to, aby sa ku mne postavila ako ku špine a ešte k tomu aby nemohla aspoň prezradiť čo som jej spravil. Jana veľmi dobre vedela, že mi na Darine moc záleží, ale čo s tým spravila? Dobre vie jedna aj druhá ako to vtedy bolo, z jej strany žiadny záujem a ani po mojom prosení aby mi v tom pomohla a pomohla aspoň zistiť čo sa stalo sa mi aj tak otočila chrbtom, lebo dobre vedela čo je v pozadí.

Tiež som si týmto všetkým neskôr uvedomil a zistil, že väčšina Darininých kamarátstiev je len sprostá pretvárka a falošnosť a to isté aj u Jany, čo trebárs nasvedčuje aj sklamanie zo strany jej kolegov a hneď ich pomaly za to odpísala, keď šli pozrieť jej kamarátku čo bola na dovolenke pol dňa cesty autom od nej, alebo odstránenie všetkých jej kamarátov z Facebooku len kvôli tomu, že sa s nimi poznám aj ja, alebo žiadna pomoc od Jany aj v prospech mňa. Takéto sú jej kamarátstva, ona sama prerušila vzťahy skrz svojej malichernosti a ja som bol z toho obviňovaný, že som niečo také spravil, akurát že môj dôvod bol len preto, lebo Jana mala zjavne za to ťarchu na svojom srdiečku a ja som bol s ňou až taký kamarát, že aj keď ma to mrzelo, tak som jej prianie ktoré mi naznačovala splnil a kvôli nej som sa tých kamarátov ktorých som poznal vďaka nej odstránil zo svojho života.

Ja som nič zlé nespravil, oni sa snažili len o to aby som si to myslel a aby som niesol vinu za všetko len ja, lenže vinné sú vždy obe strany a je lepšie žiť jeden deň v pravde ako roky v klamstvách a to sa mi už dúfam nikdy nestane. Svedomie mám čisté, keďže oni boli prvé čo ma krásne podrazili, podviedli a radšej budem tým sebcom ako ma cely čas nazývali ako figúrkou v tej ich slabomyseľnej hre. Predsa len si pripomeňme to ako Jana za mnou došla v lete. Ona bola tá čo mi dala nejaké ultimátum vo forme toho, že bude so mnou kamarátka len vtedy ak vyradím zo svojho života všetko ohľadom Dariny a taktiež otázky okolo toho. Tiež mi sama predsa priznala, že bude rada ak to medzi nami vyjde, takže čakala, že možno by z toho ich podrazu na mňa vzišlo nakoniec aj to, že by z toho niečo bolo, ale ak by sa niečo pokazilo, tak to bude isto len a len moja vina ako mi Jana neskôr prezradila. Ako mi Dagmara povedala, že si to isto rozmyslela len, ono to v tom taktiež nie je, mala pravdu vo veľa veciach, ale v tomto určite nie. Rozmyslieť si môže človek v cukrárni či si dá punčový rez alebo krémeš, tým to je jedno ako sa konzumujúci cíti, nemajú city.

Snažil som sa zmeniť, snažil som sa byť takým akým chcela jedna aj druhá aby som bol a to bola najväčšia chyba. Keďže sa ma snažila zmeniť, tak som jej zjavne nebol dosť dobrý taký aký som, čiže ak nič ku mne celý čas necítila, tak to mala povedať hneď už na začiatku keď som jej o tom povedal, do čoho ma Jana sama pred zimou 2012 tlačila a ona radšej čakala kým som sa do nej zamiloval. Moje správanie bolo také preto, lebo som vás milé dámy mal naozaj rád ak to náhodou čítate a to ma štvalo o to viac. Ak by takýto podraz na mňa spravil niekto koho by som nepoznal, tak sa nad tým ani nepozastavím, kopnem ho do jeho sprostej hlavy, neriešim ho viac v živote a dotyčná osoba by pre mňa neexistovala, ale vás som mal veľmi rád a dobre to viete a preto som musel celej tejto už trápnej afére dôjsť na kloub ako sa hovorí. Človek ktorý niečo chce, si nájde cestu. Človek ktorý ale nechce, si nájde výhovorku a to je aj prípad Dariny a Jany. Radšej si našla výhovorku na tom výlete ako by otvorila ústa a čosi povedala. Ak by to bolo tak ako tvrdila, že mala v pláne posunúť náš "vzťah" vyššie, tak by našla tu cestičku k tomu a mala pochopenie k všetkému alebo k niečomu konkrétnemu, ale jednoduchšia jej bola cesta výhovoriek.

Ja si dobre uvedomujem, že čo som každému spôsoboval, ale to ona otvárala dvere k peknému svetu, ktorý mi zatvorila priamo pred ocami. Možno sa mýlim v niečom a dôvod je v skutočnosti úplne iný, ale v takom prípade mala v prvom rade ona sama uvoľniť nervy na výlete ako sama napísala, že bola z toho na krajíčku, nebola len ona z toho na kraji, ja som bol snáď aj viac ako ona, lenže výlet za to nikdy nemohol ako som si cely rok myslel a dúfal v to, takže si nemyslím že sa mýlim. Darina mala ako prvá hystericky záchvat, ona je ta čo sa vyhovárala namiesto toho aby vyšla s pravdou von. Ako mi Jana hneď po výlete povedala, že nemôže za to, že poznám všetkých jej kamarátov, lenže robili zo mňa svoje zvieratko a potom sa diví, že sa neskutočne zamilujem do nejakej z jej kamarátok. Povie mi, že to bude super keď sa dajú jej dvaja najlepší kamaráti dohromady, ale keď to medzi nimi nevyjde tak to bude len moja vina a ešte sa u nich zapne samonasierací režim, tak kto je tu potom pokrytec? Ja?

Tvrdia mi od začiatku, že ja som spravil chybu a že ju už nikdy nenapravím, lenže kto spravil chybu ako prvý? Ja? Ja som sa správal na výlete ako by som mal toho druhého v riti? Ja som sa správal adekvátne k jej správaniu aké mala ona ku mne. Ona už pár dni pred výletom mala strach z výletu čo sama priznala, ale ja som ten čo spravil chybu, ona si zle vysvetlila tu správu keď som jej vraj zobral 5 rokov života, od Jany som chcel len jedinú vec aby si mi s tým pomohla a poslala ma ignorovaním do riti. Nebol som to ani ja ako prvý čo niekoho poslal do p..e Darina poslala ako prvá mňa keď bola na nejakej oslave svojej kolegyni asi týždeň po našom odchode, písala si so mnou cez WhatsApp a po pár minútach dala telefón nejakej "kamarátke" keďže každý je u nej ten najlepší kamarát aj keď ho pozná len týždeň, ale to je jedno a cez ňu ma poslala do p..e čiže nebol som to prvý ja kto toto všetko začal. Ona ako prvá mi do k...tov vynadala a pritom ju vôbec nezaujímalo to, že sa jej snažím niečo vysvetliť. Každý mi neustále hovoril vrátane Jany zabudni na ňu, vyhoď ju zo svojho života, ale prečo? Žeby napokon naozaj čosi skrývali? K čomu som sa nakoniec predsa len dostal. Takže Darina bola ta čo sa nemohla ani hrdo postaviť pred tento jej vymyslený problém aký v jej hlave vznikol, nemala v sebe ani ten kúsok ľudskosti aby sa problému postavila čelom ako dospelá osoba pričom vek na to má a naopak opäť len zbabelo utiekla od riešenia problému, ako utiekla xyz krát predtým, čo som vyššie už asi aj niekoľko krát spomenul. Ak si to milé dievčatá náhodou čítate, tak som to nebol ani ja ako prvý kto začal hľadať v tom druhom samé chyby a mal dôvod k neriešeniu toho problému a každopádne je veľmi zaujímavé, že žiadna z tých spomínaných mojich vlastnosti vám do výletu nevadila a zrazu keď som prejavil nesúhlas vám vadilo všetko.

Každý muž bojuje o svoju dôstojnosť a ja sa o tu svoju vďaka vám nenechám pripraviť. Niektorí si nevedia vážiť to čo majú, veľmi dobre viete, že som bol dobrý kamarát, lenže uvedomil som si to, že dobrý som bol len keď jedná či druhá niečo potrebovala, vtedy svoju kamarátsku lásku vedeli obe dobre vyjadriť. Ako niekto múdry raz povedal, že zlý priateľ je ako tieň, za slnečného počasia sa ho nedokážeš zbaviť, ale keď sa zamračí nenájdeš ho, tak také isté boli aj oni. Vraj čas všetky rany zahojí, ale to je podľa mňa kravina, túto ranu ktorú zapríčinili v prvom rade oni dve sa nezahojí nikdy a odpor k ním budem mať určite do konca svojho života. Vedel som veľmi dobré, že to takto skonči, ale nechcel som tomu veriť. Tak ale taký je predsa život ako to koniec koncov samé obe hovorili, lenže nepočítali s tým, že vyjadrím svojským spôsobom aj ja svoj názor, že nesúhlasím s takým riešením vo forme zabudni na to.

Previnilci väčšinou robia prvý krok o čom možno svedčí aj neustále zisťovanie informácií z ich strany o mne. Prečo nezdvihla ani jedna z nich za celý ten čas blbý telefón a nezistia to osobne, prečo to robia takto tajne a domnievajú sa že o tom neviem? Takže milé dámy, je to môj život a vy ste ho chceli zmeniť, takže som vám nestál za to aký som bol, ak by som to všetko mohol spraviť znova, tak by som to spravil. Oklamať môže človek každého, ale seba aj tak nakoniec neoklame, ale to iste obe dobre vedia.

Vďaka Dagmare som teda na to všetko prišiel, keď mi neustále opakovala, že ak Darina čosi Jane povedala a požiadala ju o to aby mi to neprezradila, tak že s tým nikdy nič nespravím, že mi to nikdy ani neprezradí, čo nasvedčuje tomu, že aj keď som sa s Janou poznal niekoľko krát dlhšie ako Jana s Darinou, tak Darina je pre ňu lepšou kamarátkou. Možno to bude v tom, že sú tak isto prelietavé čo mi napokon aj obe svojím spôsobom dokazovali celý ten čas čo som ich poznal. Čiže mi v tomto naozaj dosť pomohla, lebo mala pravdu. Darina určite čosi Jane povedala a nech mi netvrdí ani jedna z nich, že neboli spolu v kontakte, že som bol fakt jediný čo si s Janou písal či už o Darine alebo o niečom inom a že sa Darina s Janou o mne bavili len raz, seno som nežral ani vtedy a nežeriem ho ani teraz. Čiže Jana je druha hneď po Darine, ktorá naše dlhoročné kamarátstvo pokašlala, preto sa ma ani raz nezastala, nemala ako, keďže Darina bola rozhodnutá už pred výletom, že to tam ukončí a dala tak možno šancu jedného percenta, že by niečo medzi nami ďalej pokračovalo. Takže na ten výlet som si šiel prakticky na isto len po túto správu o nič iné v tom výlete nešlo. To bol aj dôvod premazávania histórie na Skypu podľa mňa, inač by nemala čo skrývať a ešte mi o tom aj hovoriť. Isto vedela, že ak by som náhodou bol taký špinavec ako jej bývaly a robil to isté, tak by som nebol moc nadšený ak by som si to náhodou prečítal, čo by sa aj tak nestalo, lebo vzťah s ňou mi bol prednejší a hlavne cennejší ako to aby som jej kontroloval čosi v jej súkromí a tým všetko o čo som sa snažil tak zničil, ale nad takými vecami Darinka nerozmýšľa.

Za ďalšie sa ma ani vlastný otec nezastal, možno ak by vedel úplne všetko a nemal len filtrované veci od Jany, Evy a Dariny, tak by možno so mnou súhlasil. Jediný kto o tomto probléme vtedy vedel sú dve moje kamarátky a povedali mi, že Jane neveria ani slovo a zastávajú sa môjho názoru a to, že som mal pravo ako na šancu, ktorú som nedostal, tak aj na vysvetlenie čo sa stalo. Jana vedela všetko skôr ako ja ale radšej jej strata nášho priateľstva stala za to aby si nepokazila priateľstvo s Darinou. Fakt som dúfal, že Jana nie je taká, lebo som ju mal ako kamarátku skutočne rád a preto bolo moje správanie také aké bolo, lebo mi nebola dovtedy ľahostajná a o to viac som bol nahnevaný, že mi takéto niečo spravil niekto koho som bral za najlepšieho priateľa.

Ešte jeden dôkaz toho, že pravda bola iná je keď som šiel vlakom z jedného výletu niekedy koncom apríla, tak so mnou Jana mailovala a napísala mi, že si mám spraviť zoznam čo chcem v živote a že mám vyradiť ale Darinu zo svojho života úplne a vôbec ju do zoznamu nedávať. Jana dobre vedela, že je to len podraz na mňa zo strany Dariny, že ma len naťahovala cely ten čas aj keď to možno zistila pred výletom, alebo to vedela od samého začiatku a celé to vzniklo keď nás ona sama dala dohromady ako sa chvastala a zato mala Jana ku mne takýto postoj, lebo vedela, že mi nemá ako pomôcť v tomto. Preto som sa k nim správal tak ako som sa správal, že nemohla byť ku mne ani úprimná a priznať tu pravdu ku ktorej som sa dopracoval až niekedy pred koncom minulého roka. Toto som si celý čas neuvedomoval ale je to tak, kamaráta človek predsa nemusí prosiť o pomoc, kamarát mu pomôže a ja som mohol prosiť Janu ako som chcel aby mi v tomto pomohla, lebo som skutočne nechápal, že čo som také spravil a to mi celý čas nešlo vôbec do hlavy, lebo som nespravil nič také zlé. Vravela mi aj to, že Darina nemala žiadne motýle v bruchu, keď som tam bol za ňou. Jasne že nemala, veď len to už vysvetľuje, že už pri vystúpení z auta u nej pred ubytovňou som na nej videl, že sa ku mne správa ako by sa medzi nami nikdy nič nestalo, aj preto sa so mnou ani raz nerozprávala o nás a ani nemala záujem o niečo také v tomto smere, preto aj keď som sa chcel rozprávať tak ma radšej zrušila, že chce pozerať film, preto to mazanie histórie na Skype, preto mi nič Darina nepovedala po výlete presne, že čo sa stalo, ale až neskôr aj s vyhováraním sa ako decko, že mi nikdy nič nesľúbila, lebo si musela čosi navymýšľať predsa a nájsť niečo čo môže použiť a zveličiť proti mne. Preto aj zmazanie jej fotky v mojom telefóne pri jej kontakte, preto mi Jana nič neporadila pred výletom, nepomohla po výlete aj keď som ju milo žiadal, preto som nemal ísť po výlete za ňou aby som napravil čo som si myslel, že som jej spôsobil, preto po prvom stretnutí keď mi napísala, že vidí zmenu a že aj napriek tomu sme stále priatelia sa aj tak nezmohla na ďalšie stretnutie a plno iných vecí čo som popísal vyššie. Tiež aj to ako sa vystatovala tým, že to mala v pláne posunúť vyššie, ten čo by mal v pláne posunúť niečo také vyššie tak to bez reči urobí a pozrie sa na vec s nadhľadom, ona sa len na všetko vyhovárala aby zakryla pravdu ku ktorej som sa nemal nikdy dopátrať. Nechápem tie reči od Jany a aj to že hádzala všetku vinu len na mňa. Dagmara mala naozaj pravdu a fakt nechápem Janu, že jej stálo za to aby nebola za zle s Darinou, takto ma pripraviť v podstate o všetko a zničiť tým naše kamarátstvo, tiež kamarátstva každého koho som cez ňu poznal a ešte robiť zo mňa úplného debila. Nečakali obe takúto reakciu odo mňa a zato boli v koncoch, Janin otec sa ma v lete pýtal, že či sa s ním akože nerozprávam? Keďže môj postoj ani k nemu už nebol taký aký som mal a sám mi povedal, že on mi nič nespravil, takže sa možno Jana svojim rodičom o tomto podraze zmienila, kto vie.

Na výlete som sa správal adekvátne k jej správaniu aké mala ona ku mne a myslím si, že iná nátura a o dosť horšia odo mňa by jej každý vynadal do kuriev a išiel okamžite preč za to jej správanie, neprejavila ani raz nejakú emóciu či niečo súvisiace s tým, že medzi nami niečo je, či má byť, či bude. Ten výlet bol len o tom, že mi ho sľúbila posledný deň v taxíku pred jej odchodom, ona sa už rozhodla dávnejšie tak ako sa rozhodla, alebo sa ani nerozhodovala a mala to cele takto v pláne čo mi aj viac pripadá a viac veci toho vysvetľuje, takže kto tu bol celý čas sebec a odporný človek? Ja? Preto že som sa do nej zamiloval a namiesto toho aby bola ku mne úprimná, tak ma radšej vodila za nos a len čakala kedy dôjdem na výlet za ňou, skonči to a toto mi oznámi aby mi nebola nič dlžná. Pričom nemala vôbec žiadny úmysel so mnou riešiť čosi viac, ako mi to sama Andrea nakoniec potvrdila, takže bolo úplne jedno ako by som sa správal na výlete, čo zas dokazuje reči Jany ako mi povedala, že by bolo jedno ako ten výlet dopadne, lebo by to skončilo tak isto.

Celé to bol voči mne len podraz a nič viac, Jana o tom vedela, lebo jej správanie hneď po výlete aké voči mne mala keď porovnám so správaním keď nás dala na začiatku dohromady nemalo žiadnu logiku. Čiže čosi vedela, možno to bolo cele len nejaký ich dementný plán, ale to je mne v tejto chvíli už úplne jedno, skutočných priateľov človek nájde až v takýchto chvíľach. K dosť veľa dôkazov som sa dostal nemorálnym spôsobom, čo mi už bolo jedno. Zistil som vďaka tomu veľmi veľa veci ako sa dohadovali, že čo vymyslia na mňa a namiesto toho aby sa so mnou tí čo boli za to zodpovedný pokojne porozprávali, tak radšej skúšali kadejaké veci a mysleli si, že im na to skočím alebo že na to nikdy neprídem, otec sa mi aspoň dokázal za to ospravedlniť. Neviem či to bolo z jeho strany úprimné a je mi to v podstate tiež jedno, ale celý čas tu šlo len o princíp a o nič iné.

Darina je tá čo utekala vždy pred svojimi problémami, tak ako utiekla pred problémom svojho jazdenia v aute a radšej sa tomu vyhýbala, tak ako to dokázala aj u nej doma na návšteve keď sme šli za jej kamarátkou druhý večer a šoférovala Janko, keďže ja som tam bol úplne bez dokladov, tak ako utiekla pred problémami s chlapmi do zahraničia a pustila kvôli tomu, že ide na pár mesiacov preč toho Adriána predo mnou, tak ako svojim ignorantským správaním utekala od nášho problému čo ani nebol problém a nakoniec všetko zničila. Ako vždy hovorievam, tak v prípade problémov sú vinné obe strany, lenže tu sa druhá strana snažila celú vinu hodiť len na moje ramená a to je to čo sa mne nepáčilo.

Aj taká otázka na zamyslenie ma teraz napadla, načo mi niekoľko krát hovorila, že sa veľmi dobre bozkávam, keď pár mesiacov na to z nej vychádzali veci ako to, že som jej spravil tu najväčšiu hanbu u nej doma? A vôbec keď som jej tam spravil takú hanbu ako tvrdila, tak prečo si vôbec so mnou niečo začala? Myslím si, že mi dá každý za pravdu že je tu veľa neznámych premenných a nič na dosadenie, ale to je momentálne už aj tak úplne jedno. Ja som skúšal všetko možné, aby som sa dopátral len pravdy, že prečo sa Darina z ničoho nič rozmyslela v našej niekoľko mesačnej snahe a začínajúcom vzťahu a bez nejakého logického vysvetlenia mi ukrivdila a v podstate ak by som to mal tak poeticky opísať bodla dýku do srdca, chcel som vedieť len samotnú pravdu ku ktorej som sa dopracoval až po dlhých skoro 9 mesiacoch a mal som právo to vedieť.

Takže dúfam, že im toto všetko stálo za to aby pokazili kvôli tomu všetkému dlhoročné kamarátstva. Mne to za to isto stálo, aspoň som zistil čo sú v skutočnosti zač. Ja som človek, ktorý sa jednoducho neuspokojí s odpoveďou, že sme ako deň a noc a neskôr sa dozviem, že si to len rozmyslela. To robia deti v škôlke a nie dospelý ľudia. Ak si to predsa rozmyslela? Tak svoje rozmyslenie mala povedať hneď a nečakať kým dôjdem za ňou do Álp. Veď buď by som ju došiel pozrieť alebo nie, to by už predsa bolo moje rozhodnutie či chcem alebo nechcem Darinu vidieť po tom, takže prečo mi opäť vnucovala svoje v podstate rozhodnutia, názory a nenechala to na mňa v takom prípade, to by bola predsa len moja vec. Mňa nič iné mimo toho celý čas nezaujímalo a to som im aj dokázal keď som sa vyflákol na školu, ktorú som mohol konečne spraviť a čím som im chcel ukázať, že ma tento problém štve viac ako čokoľvek iné. Niekto by povedal určite, že takéto veci sú už moc osobne čo tu rozpisujem, ale pre mňa to už dávno nie sú veci osobné. Osobné veci považujem to čo je medzi priateľmi čo mi už celý rok dávno nie sme a za ďalšie aj tak ten čo to číta nevie absolútne o kom je reč. Možno si niekto povie, že tu akože nariekam, ale to tiež nie je pravda. Ako som na začiatku spomenul, chcem mať svoju verziu toho problému a v prípade, že sa o tom so mnou niekto bude chcieť baviť, tak ho odkážem na tento článok, lebo ním som túto svoju kapitolu života skončil. Nikdy som nemal potrebu nariekať, jediný komu som ak sa to dá nazvať nariekal bola len Jana a aj to len preto, že som od nej očakával, že sa ma aspoň jeden krát zastane a pomôže mi s riešením problému, čo sa ale nestalo ani jeden krát a otočila sa mi svojim spôsobom vždy chrbtom a hájila záujmy Dariny. Samozrejme je ťažké zabudnúť na niekoho, s kým som prežil celkom dosť veľa spoločných chvíľ ako s Janou, tak aj s Darinou a to sa z pamäte dostať len tak nedá, ale dúfam že si na ne už nikdy v živote nespomeniem za takýto škaredý podraz a v druhom rade ich správania voči mne.

Popravde by som im nepomohol ani ak by sa jednalo o otázku života a smrti, radšej by som pomohol úplne neznámej osobe. Tak sa aj stalo 7. mája 2013 kedy som šiel na koncert Kabátu a po ceste tam som videl ako nejaký starší pán z ničoho nič odpadol na prechode pre chodcov. Ja som bol ďalej ako väčšina ľudí a keď som nevidel žiadnu známku pomoci, tak som mu šiel pomôcť. Bol tam aj s nejakým jeho asi kamarátom, tiež nejaký dosť starší pán a sám ho nedokázal odtiahnuť na chodník aby neblokoval cestu a až po pár minútach zastavil nejaký vodič keď videl ako sa tam s ním trápim aj ja a pomohol mi. Nikto iní z ľudí sa nezastavil pri ňom a pozerali na nás len ako tupé stádo. Našťastie šla okolo polícia, zastavili sa pri nás a keďže bola nemocnica autom asi 2 minút odtiaľ, tak ho ihneď naložili a odviezli do nej. Takže až taký skutočne veľký hajzel som ako na mňa obe nakydali a ak som taký odporný človek, prečo mám aj napriek tomu dosť inteligentných kamarátov/tiek a rozhodne viac ako dotyčné osoby obsiahnuté v článku a prečo teda z nich nikdy nikto nič také nepovedal? Ja som bol nejaký čas na pochybách, lebo akým spôsobom sa ku mne správali som si začal aj postupne myslieť, že som skutočne niečo spravil v prvom rade ja, ale vďaka Dagmare, ktorá ma u mňa isto pivo som všetkému pochopil a všetko hneď začalo dávať lepšiu súvislosť. Necítim ani voči jednej z nich žiadnu nenávisť, nemám problém odpúšťať. Ja som im už dávno odpustil, lenže to je to čo oni nedokážu a koniec koncov neodpúšťajte mne ak to čítate náhodou, pokúste sa odpustiť sami sebe.

Celý ten čas som sa bál, že Darinu stratím, ale napokon som zistil len to, že mi ničila život v prvom rade ona mne a skoro sa jej to aj podarilo, tak isto ako Jane, takže na záver ešte raz ďakujem Dagmare za to, že som sa konečne pozrel na celu túto vec takým pohľadom na ktorý som sa minulý rok prestal z neviem akého dôvodu pozerať. Vzťah sa dá udržať jedine tak, že jeden aj druhý neprestane byť tým kým je, lenže ako som vyššie v tých pár riadkoch spomenul, tak Darina bola už iná niekoľko dní pred výletom. Mne je jasné, že láska a tieto koniny okolo toho nedávajú nikdy nikomu logiku, ale ako jedna aj druhá veľmi dobre vedia, že u mňa všetko logiku musí dávať a toto boli čisto nelogické veci od nich už hneď na začiatku čo mi vadilo, pravda a úprimnosť by mi bola milšia aj ak by sa mi nepáčila. Viem, že raz to jedna aj druhá pochopí, ale to už bude neskoro. Šancu mali a dával som im ju najdlhšie zo všetkých ľudí čo ma nejakým spôsobom podrazili a to hlavne preto, že som ich mal skutočne rád. Ja nie som ten kto sa zmenil a keď aj obe tvrdia, že taký je osud a pod tieto bláboly, tak vám obom poviem takto priamo, že taký ľudia sa len vyhovárajú, lebo nedokážu svoj život riadiť sami a veria sprostostiam ako je osud, ako sú veštkyne a nakoniec aj numerologičky, že Darinka :-) Ja som ti Jana ak to čítaš vždy veril a uznával ťa ako človeka ako takého, aj keď si mala svoje muchy, ktoré mi vadili, ale nevyhadzoval som ti ich na oči, ale tým aký si začala mať zo dna na deň ku mne postoj tak ako aj Darina som vás v tom momente prestal obe ako človeka uznávať.

Naposledy som komunikoval s Janou 17. septembra 2013 kedy sme sa opäť len pohádali a od vtedy je medzi nami pancierový múr a dúfam, že nikdy nezmizne. Popravde aj dúfam, že s ňou už nikdy v žiadnom kontakte nebudem, lebo mi len potvrdila aj s Darinou, že som mal vo všetkom pravdu a len ma škaredo obe podrazili, lenže nečakali, že sa zachovám tak ako som sa zachoval skrz toho aby som sa aspoň dopátral pravdy. Vďaka Dagmare som sa z toho začarovaného kruhu dostal a začal sa pozerať na celý tento problém z iného uhľa pohľadu a začal vidieť v tom probléme veci ktoré mi celý čas unikali, kvôli ktorým som sa točil v jednom kruhu. Dagmara mi tiež povedala, že Jana so mnou už nechce byť kamarátka. Po potvrdení celej skutočnosti o čom táto ich podrazácka hra bola si myslím, že mám a mal som plné právo byť na obe nahnevaný. Dnes ale voči nim necítim ani nenávisť a nie som na ne ani nahnevaný, som nahnevaný v prvom rade len na seba, že som nedal na svoje prvotné pocity aké som z toho už na začiatku mal. Tiež ma hnevá to, že ma niekoľko mesiacov vodilo za nos dievča, ktoré som myslel celý čas, že má záujem o niečo viac, ale nebola schopná byť ku mne za celý ten čas ani jeden krát úprimná a nakoniec ešte robila aj s mojou najlepšou kamarátkou zo mňa úplného somára. Trebárs, že také veci sa stávajú a pod blbosti.

Tvrdili mi že nedokážem prehrávať, ale problém je len v tom milé dievčatá ak si to náhodou čítate, že prehrávať dokážem, ale v hre v ktorej je možné aj vyhrať a uspieť. Ťažko sa dá naučiť prehrávať v niečom, kde nie je možne vyhrať a uspieť. Prirovnal by som to k testu Kobayashi Maru z filmu Star Trek, kde Kirk zistil, že sa cez Spockov test nedá v žiadnom prípade prejsť a teda aj vyhrať. Áno, test mal testujúce v prvom rade čosi naučiť v tom filme, ale v teste má byť aspoň nejaká šanca na úspech o čo šlo aj Kirkovi v tom filme a ak bol toto váš nejaký sprostý test, tak som mal právo v ňom vedieť ako vyhrať, tak aj v prípade prehry vedieť akú chybu som v ňom spravil.

Čo je teda s každou z nich mi je popravde teraz úplne jedno a nezaujíma ma ani jedna z nich, tak ako ani nikto z ich kamarátov či príslušníci z ich rodín ktorých som poznal vďaka nim. Dostal som sa aj k veciam ktoré by to všetko pekne dokázali, ale dostal som sa k ním nemorálne. Túto frašku začali hrať oni a ja som konečne koncom roka po potvrdení, že som mal vo všetko len pravdu dal na túto svoju kapitolu života pečiatku vyriešené :-)

Na jednu stranu ma toto všetko čo sa stalo mrzí, lebo som si skutočne myslel že budem mať úžasnú babu o ktorej som si to aspoň dovtedy myslel, ale na druhú stranu som rád, že som sa aspoň to aké v skutočnosti sú o nich dozvedel a radšej budem sám sebou ako nejaká bábka v ich stupídnej hre. Komu sa nepáčim taký aký som, tak nech sa ide pásť. Nebol som to predsa ja čo sa snažil niekoho nejakým spôsobom meniť, bral som ich také ako boli a boli to predsa oni čo sa snažili za každú cenu zmeniť hlavne mňa. Čiže nie som to ja čo to všetko pokazil, v prvom rade to bola Darina, keďže citovo vyprahnutá je hlavne ona, dôkazom toho je trebárs aj to, že ináč ako pripitá za celý ten čas nedokázala zo seba vydať nič také čo by aspoň naznačovalo niečo, že ma má rada a že jej o čosi so mnou tiež ide. Ešte to aj na konci zakončila tým, že mi nikdy nič nesľúbila, takéto argumenty mávajú deti v škôlke a nie dospelý človek, ktorému to ťahá na 30. S týmto súhlasili aj obe moje kamarátky, ktorým som sa s tým zdôveril a samé nezávisle od seba povedali, že buď ma len vodila sprosto za nos, alebo je to človek ktorý nevie vôbec čo chce od života, to môžu byť aj reči o osude, či návštevy numerologičky.

Možno som sa už ku koncu aj opakoval viac krát, ale nechce sa mi to prepisovať a kontrolovať. Myslím si, že ten čo sa dostal až sem veľmi dobre pochopil o čom som vyššie písal a dá mi každý jeden za pravdu a keďže je toto môj blog a môžem si tu v rámci dodržiavania platných zákonov Slovenskej republiky a v rámci slobody prejavu písať čo len chcem si týmto teda dovolím odkázať dotyčným osobám, ktoré sú obsiahnuté v článku (ospravedlňujem sa za slovník tým čo to čítate a netýka sa to vás): PÁĽTE SVINSKÝM KROKOM DO P..E a neobsmŕdajte mi tu! Pokiaľ ste sa neboli schopné so mnou normálne baviť za posledný rok v prvom rade vy, nestáli ste posledný rok o mňa a nezaujímal vás môj postoj k tomuto problému aký vznikol opäť len vďaka vám a k jeho riešeniu ako dospelý ľudia, len ste ho každá sprosto ignorovali aby ste chránili hlavne svoje záujmy, záujmy Dariny a len ste mi tlačili kadejaké hlúposti do hlavy, tak ja v takom prípade nestojím o vás, takže si zisťujte informácie o svojich terajších nápadníkoch (Michal, Daniel či niekto iný) a nie o mne! Mne dajte navždy svätý pokoj! Som pre vás mŕtva, načisto mŕtva a úplne mŕtva osoba, nič iné, ako som vám to aj povedal. Nezaujíma ma čo je s vami, nezaujíma ma ani to ako to všetko cítite vy a vašimi návštevami na tejto mojej stránke ma len utvrdzujete v tom, že som mal a mám celý ten čas vo všetkom pravdu a to v tom, že ste mi parádne obe prešli cez rozum a že ste ma vaším sebeckým, povrchným a pokryteckým prístupom parádne oklamali, ináč by ste sa o mňa už vôbec nikdy nezaujímali ako ste to celý rok dávali najavo, hlavne ty Darina. Ste mi úplne obe ukradnuté, pričom som si už skutočne pred výletom myslel, že som našiel naozaj konečne normálne dievča čo za to stálo. Lenže ako každého vinníka aj vás zjavne hryzie svedomie čo ale isto samé veľmi dobre viete. Pokazila si to všetko Darina v prvom rade ty, že si sama nevedela čo vlastne chceš a nie ja ako si neustále hovorila a hádzala vinu len na mňa. Takže Darina budem sa už isto opakovať ani neviem koľký krát, ale pokazila si kompletne náš celý začínajúci vzťah v prvom rade ty a tým si zničila aj rôzne kamarátstva svojim prístupom, ale teraz je aj otázne či vôbec niečo začínajúce bolo keďže si neustále pochybovala a mala také reči celý čas len ty, ako to že nevieš ako to cele medzi nami dopadne. Ty si zodpovedná moja zlatá za to aká si, nie ja a vinu by si mala niesť tak isto aj ty.

Jana ak si sa dostala až sem, tak ty si dala prednosť Darine predo mnou, čo potvrdzuje len to, že naše kamarátstvo bolo vymyslené, bola to niekoľkoročná strata času plná falošnosti a sklamania. Dobre si spomeň aj ty Darinka a nie len Jana, že ja som to chcel hneď po výlete pokojne riešiť, ale to ty si mi Jana vravela, že to chce čas a až potom začalo peklo, ktoré si Darina sama vytvorila v tej svojej hlave. Tak by sa priateľ ako ty nezachoval, hlavne po tom koľko energie vyložil aspoň z môjho pohľadu do toho aby nás dvoch dal dohromady, takže tu nejaký plán z vašej strany isto bol. Mne je úplne jasné, že ani jedna z vás nikdy neprizná to, že mám a mal som vo všetkom pravdu, ale dobre to obe a každý vie že ju mám. Dôkaz toho je nakoniec aj to, že tu neustále obsmŕdate a zjavne zisťujete o mne niečo aj napriek tomu, že ste mi do k...tov vynadali ako prvé, že ste ma opäť vy ako prvé urážali a nadávali mi, že ste ako prvé poukázali na moje nedostatky, ktoré ste dovtedy držali v tajnosti. Prečo ste vtedy nič také nepovedali? Tak ale to všetko veľmi dobre viete a ja som si zaslúžil vedieť aspoň pravdu a odpovede na čo som sa pýtal. Nikto ťa Darina nemal tak rád ako dovtedy ja a tak isté ťa nikto ani nikdy nebude mať rád v budúcnosti ako som mal ja. Vedela si dobre, že odo mňa môžeš čakať len úprimnosť a žiadne vodenie ťa za nos či klamanie, alebo v neposlednom rade nejaká nevera čo v 70% pároch spravidla vždy je a nemyslím si v žiadnom prípade, že teba sa to týkať nebude, to si predsa len sama dokázala aká v skutočnosti si, už len tie tvoje tajomstvá a správanie tomu nasvedčujú. Jana je to hlavne tvoja vina, veď ty si sa vystatovala tým ako si nás dala dohromady a ako celý čas tvrdievam, tak vinné sú vždy všetky strany, lenže vy ste vinu nechceli priznať. Celý čas ste zo mňa robili obe ako prvé debila, pokúsili ste ma vy ako prvé oblbnúť a nie ja vás. Darina ak si sa dostala až sem, tak nezabúdaj na to, že si sa začala o mňa viac zaujímať až keď Jana odišla do zahraničia. Podľa mňa si to spravila čo som aj niekde v správach od teba pre Janu čítal, ktoré mi posielala aby si mohla nahradiť jej miesto a aby si sa mohla hrať na niečo čo nie si a nikdy si ani nebola, ale zistil som že tou osobou nebola ani Jana. Takže ako si mi povedala presne pred rokom ty, tak to ja tebe zopakujem teraz. Rob si čo chceš, nezaujíma ma to, ale o mne s Janou nič nezisťujte a dobre viete, že sa to dozviem bez nejakej námahy a tým mi opäť len potvrdíte, že som mal pravdu. Ak by si ku mne čosi vôbec niekedy cítila, tak by si to povedala a nevodila ma tak sprosto za nos niekoľko mesiacov a nedovolila aby to zašlo až tak ďaleko. Ty si vinná a nie ja, takže dúfam, že za to budeš niekedy pykať aká v skutočnosti si v prvom rade ty. Ja som sa aspoň o niečo snažil, ale sama isto dobre vieš, že z tvojej strany snaha nebola absolútne žiadna, čo opäť len potvrdzuje to, že som mal vo všetkom pravdu. Nikto nezotne slzy lepšie, ako ruka človeka, ktorý ich spôsobil. To bol dôvod prečo som chcel dôjsť za tebou vtedy, lenže celý čas som mal pravdu, že si ma podrazila a preto si odkazovala po Jane, že utečieš, lebo by som meral cestu nadarmo. Fakt sa divím Jane, že jej stálo naše kamarátstvo za to, aby hrala s tebou tuto falošnú hru, ale tak asi aj v našom kamarátstve som si správne myslel, že to bola len pretvárka. Jedine čo ľutujem je to, že som sa vôbec o čosi s tebou snažil, lebo už pri vystúpení z auta som vedel, že som zbytočne došiel a nebola natoľko solídna a úprimná aby to rovno povedala. Obe ste boli v mojom živote dôležité osoby, ale vy ste ma brali už ako samozrejmosť a nestálo vám naše priateľstvo za nič. Každý má nejakú minulosť a nezaujímal som sa o to akú si ju mala ty Darina, nechcel som kvôli tomu v tebe vyvolávať zlé spomienky a to bola chyba, že som sa o to nezaujímal. Možno by som skôr zistil čo si v skutočnosti zač, že aká si falošná pretvárka a všetko okolo teba je len obyčajný výmysel a nič viac. Ty si nebola Darina ani trochu tolerantná, ako predtým výletom, ako na tom výlete a nakoniec aj po výlete. Myslíš, že prečo som sa k vám obom začal správať tak ako som sa správal? Problémy sú riešiteľné keď problém chceme riešiť a chceme komunikovať, ty si nechcela vôbec komunikovať a problém nemala v pláne vôbec riešiť a tu sa dostávame k tomu čo som videl už vtedy na začiatku, že sa jednalo len o obyčajný podraz. Ty si bola úplne neosobná, ospravedlniť si sa vedela len cez Janu či niekoho iného a aj to sa ku mne dostalo neskôr z odstupom času, ty si odporná osoba aj s Janou a nie ja. Takto to dopadne, keď človek nie je úprimný a nedokáže sa ani porozprávať ako dospelý človek, čo si ty Darina od samého začiatku nevedela. Radšej si si nastavila režim ignorovania čo koniec koncov aj svedčí o tvojom charaktere, tak isto ako aj u Jany, ktorá mi pomaly do oči klamala, pričom som dobre vedel, že už počas toho výletu si s ňou bola v kontakte. Ty si sa Darina hádala kvôli hlúpostiam a ak by si sa na to pozrela dnes, tak by si sa isto na tom len zasmiala, lenže to by si musela vtedy skutočne myslieť vážne tak ako ja, ale to si ty nemyslela. Vedeli sme sa baviť o spoločných veciach čo dobre sama vieš, ale raz si sa musela prejaviť čo si zač, škoda že som to ale nevidel už na začiatku. Ľudia majú strach z toho čomu nerozumejú a ty si Darina tomu vôbec nerozumela, čo si aj sama pár krát priznala, že nie si ta práva ktorá môže čosi o láske rozprávať. Láska je skutočne slepá, keď som celý ten čas nevidel to všetko podstatné čo mi celý čas unikalo. Niekto môže občas chybovať, ale ty si sa správala ako človek, ktorý chybovať nikdy nedokáže, ale opak bol pravdou. Najprv si si ma omotala okolo prstov a keď si zistila, že ako si ľahko aj v svojom veku omotáš aj iných, tak si svoju starú hračku zahodila. Ja som ti Darina dôveroval, ale krásne som ti naletel, tak ako isto každý chlap predo mnou určite aj po mne, lebo si sa sama priznala, že si čakala že ma to prejde, takže si sa celý ten čas len pretvarovala namiesto toho aby si bola úprimná a nikdy som si nemyslel, že sa začneš z ničoho nič chovať ako zas*aná P**A. Tiež by ma zaujímalo, kde sú všetky tie reči ohľadom teba, že aká si, ktoré som mal od Jany, keď som sa jej na teba neustále vypytoval, aby som sa o tebe dozvedel čo najviac a ty si neskôr robila úplne všetko opačne a úplne všetko to boli len obyčajné klamstvá nič viac, robila ťa lepšou ako v skutočnosti si, čo si nakoniec aj sama dokázala. Pre mňa to bolo všetko ako sen a žil som viac pri tebe, to ale veľmi dobre vieš. To ty utekáš celý život pred svojimi problémami, nie ja. Myslel som si, že mám kľúč k šťastiu, ale ty si Darina vymenila bezdôvodne a bez vysvetlenia zámok. Nie nadarmo sa hovorí, že láska má len krôčik od nenávisti čo je náš príklad a dúfam, že ma nenávidíš s Janou viac ako ja vás obe. Tým, že sem stále doliezaš aj s Janou dokazujete svoju úbohosť a potvrdzujete mi len to, že som mal celý čas pravdu. Takže Darinka choď fúkať svojmu Danielkovi na fujaru a mne dajte pokoj. Mám celý čas taký pocit, že som bol zjavne pre teba až moc dobrý a ty potrebuješ dobrého všiváka ako si ich mala za svoj život dosť.

Musím vám obom ale aj takto na záver ešte poďakovať. Vďaka vám som zistil čo znamená skutočné priateľstvo a nebyť vás, tak by som žil asi celý život v tom, že priateľstvo je to čo som si dovtedy myslel, že to je to čo bolo medzi nami. Konečne som sa naučil to rozlišovať, takže aj keď ste mi totálne ukradnuté a je mi úplne jedno či ste zdravé, choré, živé, mŕtve, tak vám aj napriek tomu obom ďakujem. Priateľa sa netreba doprosovať, priateľ pomôže bez toho aby bol požiadaný a ty si mi Jana ukázala, že som ti nestál za to a mohol som sa doprosovať koľko som chcel, nepohla si ani prstom, miešala si hovno v hrnci a hovorila si tomu polievka. Ty zas Darina som myslel, že stojíš za všetko a oplatí sa za teba skutočne bojovať, ale si len nevďačná, panovačná, namyslená, falošná žena a zjavne aspoň podľa toho čo mi napísala Jana aj pre mňa po novom zlatokopka, ktorej ide v prvom rade zjavne o tučné bankové konto a aby ťa chlap dokázal zabezpečiť, nič iné ťa nezaujíma. To aj dokazuje, že si skončila nakoniec s nejakým 31 ročným manažérom, vtipné je ale to, že tú ktorú si mi vyhadzovala na začiatku nášho vzťahu na oči pochádza odtiaľ odkiaľ aj Danielko :-) aj toho si si podľa mňa našla aby si si dokázala, že si už dospelá a tiež ho len využiješ aby si zabudla na predošli vzťah, tak ako to robíš s každým chlapom. Dobrý som ti bol, len keď na teba každý kašlal a zaujímal som sa o teba viac ako tvoji „kamaráti“ alebo aj vlastná rodina. Tiež som ti bol dobrý len keď si mala možnosť sa niekomu vyplakávať aký sú všetci chlapi hajzli a ako si z nich sklamaná, dobrý som ti bol len keď si niečo potrebovala, ale keď som potreboval čosi ja, tak to som ti už dobrý nebol a to isté platí aj u teba Jana. Chcel som vedieť len blbé dôvody prečo si sa tak vtedy rozhodla, aby som sa mohol keď tak aspoň obhájiť ak došlo vážne len k nedorozumeniu. Lenže obaja dobre vieme, že tomu tak nie je a ty si to mala takto celé naplánované. Nikdy si nemala v úmysle mi dať ani jednu šancu, ani nič so mnou nikdy riešiť. Bol som ti len dobrý, keď si ma mohla svojim spôsobom využívať, čiže to ty si odporný človek a nie ja. To vzduchoprázdno o ktorom si hovorila si mala len zo svojej strany. Ty si spochybňovala všetko celý čas, len si to nedokázala ani priznať a úprimne povedať a radšej si ma vodila celý čas len za nos. Zamilovať sa do teba a aj to tak skutočne cítiť bola moja najväčšia chyba v živote Darina, lebo citovo vyprahnutý človek si bola len ty, to si dokázala za ten čas nespočetne veľa krát, keď si čosi prejavila len keď som sa prejavil ja, alebo keď si prišla na izbu v podnapitom stave a dokázala si niečo vyplodiť. Takže kašlali ste na mňa obe vtedy, kašlite láskavo na mňa aj teraz, to je to jediné čo vám obom šlo najlepšie a to čo ste robili poza môj chrbát nič nedokazuje, dokazuje to len to, že som mal celý čas vo všetkom pravdu. Problém vás dvoch je v tom, že neveríte, že sa nemôže niečo stať pokiaľ sa to nestane a na to pamätajte, že tomu tak nie je. Ak by som vám za niečo, tak by ste sa zachovali po tom výlete ináč, taktiež aj Darina na tom slávnom výlete, ktorý s tým všetkým nemá aj tak vôbec nič spoločné. Možno že si niečo čakala na tom výlete, lenže to si nemala robiť potom zo seba takú kravu pred ním a dávať mi najavo, že tam budeš mať ubytovaného zločinca, ktorý tam ide len preto aby ti sliedil v súkromí a správala by si sa tam ku mne ináč. Sama si môžeš za to ako to dopadlo, ja som vám obom dal možnosť sa vyjadriť a ukázať aké v skutočnosti ste. Vy dve nepoznáte hodnotu kamarátstva. Kamaráti neopúšťajú a nepodrážajú kamarátov keď sa naskytne niečo lepšie. Ponúknuť kamarátstvo tomu čo chce lásku je ako dať smädnému chlieb a ponúknuť mu to takým štýlom, že ešte môže byť vlastne rád, že s ním bude kamarátka a bez vysvetlenia je navyše úbohé. Je aj na zamyslenie to, že kto čo pokazil, lebo keď sa na to takto z odstupom času pozerám, tak Darina prešla cez x vzťahov ako mi predtým hovorievala a vždy to skončilo zle. S jedným to skončilo sakramentsky zle ak nerátame mňa a je teda na zamyslenie, že v kom to bolo, či vo mne kto to myslel vážne, alebo niekto ako ty kto striedal chlapov pomaly ako ponožky aspoň podľa rečí ktoré si mávala, trebárs najčastejšie vojakov a podobne, čo je asi podľa mojich skúsenosti normálne u dievčat z dedín. Je naozaj na zamyslenie, že kto tu je ten odporný človek a fakt ma udivuje to, že Jana sa na moju stranu ani raz nadala. Ak by si ma mala rada, tak to niečo kvôli čomu si mala averziu by si mi odpustila a aspoň sa o tom porozprávala, ale to si nedokázala. Už si mi zjavne nedokázala viac balamutiť hlavu a klamať mi do očí. Sú prednejšie veci ako mať silné auto a pekný účes, trebárs to ako sa človek chová, či má niečo v hlave, či je chápavý, alebo ma guráž povedať niekomu že je nemožný, ty si mi nedala šancu ti nič dokázať, zaškatuľkovala si ma a bez dôvodu, tie tvoje dôvody aké si mala boli smiešne a aj to len dokazuje to, že si ma celý čas vodila za nos a fakt ma mrzí, že sa ma Jana ani raz za celú dobu nezastala a držala hubu a krok s tebou. Nemôžeme byť v partnerstve len keď to nám vyhovuje, ale mali by sme to ustáť aj keď je problém a neotáčať sa chrbtom, čo si ty Darina hneď po tom výlete spravila a ak by si to myslela vážne ako si neskôr vykrikovala, tak by si to aj dokázala. Celý čas Darina len predstierala čosi, možno sama nevedela čo presne, ale namiesto toho aby sa tomu postavila čelom a povedala rovno čosi, tak spravila z toho takúto frašku. Dievča ktoré prejavovalo celý čas záujem ma poslalo do péčka a bez nejakého pádneho dôvodu. Radšej si vymýšľala všetko možne, aby ona nebola vinníkom. Veď už len to, že oni dve vytiahli ako prvé na mňa chyby, lebo sa nemali čoho chytiť. Dosť často som mal pocit, že aj na takú diaľku a pritom sme vraj nakoniec ani neboli v žiadnom vzťahu, pričom predtým to tak nevyzeralo, ale to je jedno, tak som mával dosť často pocit ako by som bol pod papučou, ale také sú histerky čo Darina je a dokázal som jej to. Dospelý rozumne uvažujúci ľudia by sa vedeli normálne porozprávať, ale hlavne, že po našom odchode plakala celý deň., to bol tiež pekný výmysel. Perfektne ste ma obe napálili a každý vám uveril.

Chyba bola možno, že som začal do toho celého vŕtať aby som sa dopátral pravdy, ale som človek, ktorý chce mať vo všetkom jasno a neuspokojím sa s dôvodom aký som dostal ja, že sme ako deň a noc. Takže tu je to moje posledné ZBOHOM ku ktorému sa isto dostanete niekedy, lebo vás obe dobre poznám, aspoň som si to teda dovtedy myslel a v každom prípade viem ako premýšľate, na čo ste celu dobu tiež zabúdali. Budem ctiť tie časy kedy sme boli všetci kamaráti, ale tým ako ste sa zmenili a nakoniec vyfarbili budem do konca svojho života opovrhovať každým z vás. Bol som k vám taký ako vy ku mne a ako ste si zaslúžili a teraz mi ste už úplne ukradnuté. Za všetko sa zjavne platí a dúfam, že niekedy za to aké v skutočnosti ste zaplatíte aj vy a zo srdca vám to obom prajem, potom snáď pochopíte o čom to celé bolo.

Žite dlho a blaho \\//,

Článok bol zobrazený 19546 krát a obsahuje 32785 slov
Pridané 12. marca 2014