Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: štvrtok, 18. apríla 2024
Čas: 04:55:53, 1713408953, @163
Meniny má: Valér, Apolón
IP adresa: 3.135.246.193

PCforum.sk - Diskusné fórum o PC

Ak dobre počítam tak je to už vyše 12 rokov, kedy som si povedal, že skúsim spraviť diskusné fórum o počítačoch a informačných technológiách na Slovensku. Chcel som aby sa návštevnosťou a veľkosťou vyrovnalo aspoň z časti tým českým, ktoré som v tej dobe pred 12 rokmi navštevoval. V tej dobe som brázdil len české diskusné fóra, keďže na Slovensku toho moc nebolo a ak áno, tak to stálo za houby. PCforum.sk bolo spustené v máji 2005, vtedy mi ho pomohlo pár ľudí ako zo Slovenska tak aj z Česka rozbehnúť. Dnes som v kontakte už len s jedným z nich, keďže som si za tie roky pri diskusných fórach všimol, že sa postupom času väčšina ľudí po čase odmlčí.

Lorem Ipsum  ·  Doména ITckar.sk je konečne moja

Predpokladám, že je to kvôli rôznym povinnostiam a ľudia prestanú jednoducho zo dňa na deň diskusné fóra navštevovať, poprípade kvôli komunite ako takej. Predsa len sú všade odlišné povahy a každý má iný názor či už na riešenie problémov, alebo samotnú správu komunity ako takej. Ako sa hovorí 100 ľudí 100 chutí a tak tomu je aj pri diskusných fórach. Jeden preferuje jedno fórum, druhý zas iné, tretí radšej navštevuje zahraničné. S tým som zistil za tie roky, že sa nedá nič robiť, keďže všetkým ľuďom nevyhovie nikto. Keď to tak píšem, tak si spomínam na moje otravovanie SK NICu kvôli registrácií domény a taktiež webhostingovej firmy ako je to s objednaním webhostingu a čo vôbec všetko k tomu potrebujem. Zvolil som si WebSupport.sk, ktorý bol vtedy tuším niečo vyše dvoch rokov na slovenskom trhu. Pri ňom som doteraz aj zostal, keďže tu nič lepšie asi nie je.PCforum.sk - Diskusné fórum o PCPamätám si ako som sa vtedy rozhodoval medzi voľnou doménou pcforum.sk a pc4um.sk. Som rád, že som vtedy nepoužil ten druhý tvar, možno by dnes to fórum už ani neexistovalo a na doméne pcforum.sk by bolo boh vie čo. Za tie roky fórum prešlo rôznymi úpravami a jeden krát apgrejdom z phpBB 2 na phpBB 3, ale dizajn sa výrazne nezmenil ani raz za celé obdobie. Tu sú nejaké logá čo sa tam za ten čas vystriedali:

PCforum.sk - Diskusné fórum o PC PCforum.sk - Diskusné fórum o PC

PCforum.sk - Diskusné fórum o PC PCforum.sk - Diskusné fórum o PC

Niekedy na budúci rok by som sa chcel pustiť do naprogramovania vlastného fóra, keďže mi na phpBB a aj iných open source fórach toho dosť nesedí, tak snáď sa mi to podarí...

Článok bol zobrazený 19598 krát a obsahuje 382 slov
Pridané 21. decembra 2017