Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: piatok, 26. apríla 2024
Čas: 00:58:14, 1714085894, @998
Meniny má: Jaroslava
IP adresa: 18.216.186.164

Nejaké čísla a štatistika blogu

V minulosti som štatistiky svojich web stránok sledoval pravidelne, veď čím viac pásikov tým viac „adydas“. Dnes ma to už nejako extra nezaujíma, no posledné dva roky si tu ale návštevnosť meriam pomocou svojho kódu. Asi pred mesiacom sa mi niekto ozval z juhu Slovenska (firmu si už nepamätám), že či by som bol ochotný napísať pár článkov k ich produktom, ktoré ponúkajú a za to by som si mohol tieto produkty nechať. Moc som ani na to chuť nemal a po výmene pár mejlov to aj tak našťastie padlo. Čo mi ani moc nevadilo, keďže sa mi také čosi robiť veru nechce.

Najnavštevovanejšie články na blogu  ·  Prvý článok na mojom blogu

Veď mám problému napísať sem tam čosi hodnotné a nie to si vymýšľať recenzie a tým si navyše kaziť blog defakto platenými článkami, aj keď by to bol barter. No dôvod, že od toho upustil bola malá návštevnosť môjho blogu. Chcel aby som mu sprístupnil dáta z Google Analytics, ktorý som tu ale nasadený nemal, keďže už dávno nežijem štatistikami. No od tohto roka som ho ale nasadil, keďže obsahuje viac informácií a možno sa to niekedy k niečomu hodí.

Vysvetlil som mu, že Google Analytics nasadený nemám, že si ju meriam sám a návštevnosť tu je dosť malá (približne 30 ľudí za deň), čiže aj keby som Google Analytics mal, tak sa tam toho moc nedozvie. A tak ma napadlo, že by sa patrilo po dvoch rokoch si pozrieť nejaký ten graf. Otvoril som teda Excel, z databázy som si vytiahol jednotlivé mesiace pre unikátne IP adresy, unikátne session a počet zobrazených stránok. Dáta som hodil do Excelu a tu je výstup pre tých čo zaujíma návštevnosť môjho blogu.

rok 2015Nejaké čísla a štatistika blogu
rok 2016Nejaké čísla a štatistika bloguPísať tu častejšie a možno asi snáď aj kvalitnejšie, tak by tie čiary v grafoch boli možno aj vyššie, uvidíme za pár rokov. Porovnal som si posledných pár dni mojich štatistík s tými od Google Analytics a celkom sa aj zhodujú, čiže som ten svoj kód na monitorovanie asi až tak neodflákol :-)

Na druhú stranu, ak by tu tá chabá návštevnosť klesala, tak by mi nezostávalo asi nič iné:Nejaké čísla a štatistika bloguKaždopádne sa dá aj na blogu isto pekne profitovať, stačí mať len kvalitný obsah, vyššiu návštevnosť a nejaká tá firma sa ozve aj sama. Ja tu nemám pomaly žiadnu návštevnosť a sám sa mi niekto ozval. Čiže si myslím, že ak má niekto celkom slušne navštevovaný blog či nejakú web stránku, tak stačí len osloviť firmy, ktoré by mali nejakú relevantnosť k webu a šlo by to aj samo.

Článok bol zobrazený 14766 krát a obsahuje 413 slov
Pridané 9. februára 2017