Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: štvrtok, 25. apríla 2024
Čas: 15:16:39, 1714050999, @594
Meniny má: Marek, Izmael
IP adresa: 18.218.38.125

Nájdi a nahraď vo veľkom...

Posledných pár dní som musel upravovať rôzne časti kódu skoro 200 webom. Po prvej úprave ma napadlo, že takto by to mohol robiť asi len blázon ak je všade rovnaký, resp. mierne upravený kód a je potrebné upraviť len isté časti. Cez konzolu v Linuxe je možné použiť príkaz sed, ale s ním mám skúsenosť editácie len keď som potreboval editovať nejaký string a nie trebárs celú funkciu, či viacriadkový kód a moc sa mi nechcelo bádať ako na to, ale predpokladám že by to s ním tiež šlo.

Netdata a monitorovanie v reálnom čase  ·  Drevená zástena na WéCku

Čiže ak som potreboval niečo také spraviť ako úprava podobného kódu viac webov, tak som použil len takýto príkaz:

find ./ -type f –exec sed -i 's/najdi/nahrad/g' {} \;

No teraz som toho potreboval viac a natrafil som na skvelú aplikáciu pod Windows Find And Replace Tool vo verzii 1.7 z pred dvoch rokov. Aj keď je táto aplikácie staršieho dáta, tak funguje skvelo na to k čomu som ju potreboval. Pomocou tejto aplikácie som editoval všetko behom pár sekúnd. Následná kontrola mi síce zabrala skoro celý deň, čo bolo potrebné na kontrolu tak či tak, ale ak by som to mal editovať jednotlivo, tak nad tým presedím isto 2-4 dni kým by som z toho úplne nezmagoril.Nájdi a nahraď vo veľkom...Opisovať to asi nemá žiadny význam, ale tak v krátkosti si stačí vybrať adresár kde má prebehnúť takáto editácia, vložiť hľadaný reťazec, pod neho do druhého okna čím ma byť nahradený a len pustiť :-)

Ďalší super nástroj na ktorý som natrafil je optimalizácia obrázkov a volá sa FileOptimizer. K dispozícií je 32 bitová aj 64 bitová verzia a tuším tam bol na stiahnutie aj celý zdrojový kód.Nájdi a nahraď voveľkom, optimalizáciaDoňho sa vloží obrázok či obrázky, nastaví kompresia a len sa pustí. Pri jednom webe kde som to vyskúšal sa obrázky celej šablóny daného webu pomocou tohto nástroja zmenšili asi o 30, čo bolo samozrejme vidieť aj na rýchlosti načítania webu. Takže ak potrebujete niekto rýchly a jednoduchý nástroj na editáciu viacerých súborov či celkom dobrú kompresiu a optimalizáciu obrázkov, tak vrelo tieto dva nástroje odporúčam.

Článok bol zobrazený 3653 krát a obsahuje 342 slov
Pridané 25. júla 2016