Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: piatok, 29. marca 2024
Čas: 11:09:39, 1711706979, @465
Meniny má: Miroslav, Mieroslav
IP adresa: 44.197.116.176

Chybovať je ľudské, ale blbé

Na tejto mojej stránke nefungovalo prihlasovanie sa do administrácie webu. Spočiatku som dával túto chybu za vinu asi nejakému novému nastaveniu na webhostingu. Po kratšom hraní a šťúraní sa v administrácií webhostingu som ale došiel k záveru, že tudy cesta nevede a budem sa musieť pozrieť na ten balast kódu čo som tu splodil za tých pár rokov. Musel som prezrieť skoro 2000 riadkov kódu aby som zistil, že kde je ten pes zakopaný kvôli čom sa nemôžem prihlásiť do svojho vlastného systému.

Chybové HTTP hlásenia  ·  Pár noviniek nie len na BLOGu

Nepamätám si, že by som robil nejakú úpravu v kóde predtým ako som šiel mimo domova na dosť dlho a po prezretí toho kódu som zistil, že som dačo musel spraviť. Škoda ale, že som sa k tomu dopracoval asi po hodine. Zistil som to až keď som sa dostal úplne na koniec kódu, našiel som tam niečo čo mi bolo veľmi podozrivé a divné a nevedel som pochopiť, že čo to tam vôbec robí. Po zakomentovaní som to nahral na server a skúsil sa prihlásiť. Hľa a zrazu sa dá prihlásiť, problém bol v tom, že ako náhle som prešiel cez skript ktorý overuje prihlásenie do systému a ďalšie záležitosti okolo rozdielu či som alebo nie som prihlásený sa kompilátor dostal na koniec skriptu, kde som mal nejakým nedopatrením pridanú funkciu unset(…); ktorá vzápätí spôsobila odhlásenie zo systému.

Celý ten proces mi pripomína jednu dievčinu z ďaleka, celý kód prebieha v poriadku, každá funkcia je dobre napísaná a keď sa má dostaviť nejaký jednoduchý výsledok, tak zistíme že v kóde bola chyba a namiesto toho aby sme program opravili si napíšeme nový :-)

Článok bol zobrazený 3469 krát a obsahuje 268 slov
Pridané 18. júna 2014