Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: streda, 24. apríla 2024
Čas: 08:12:16, 1713939136, @300
Meniny má: Juraj, Fidél
IP adresa: 3.137.171.121

Bluetooth reproduktor Sony SRS-X11

Minulý týždeň som šiel na dlhšiu cestu autom a po asi 50 km za Bratislavou som zistil, že nemám panel z autorádia. Po pár minútach ma teda napadlo zísť z D1 pri najbližšom meste a tam kúpiť nejaký lacný bluetooth reproduktor. Aj tak som si chcel už dávnejšie nejaký kúpiť, keďže sa taká vec dá využiť pomerne často a takto mám aspoň konečne príležitosť si nejaký rovno pozrieť a kúpiť, keďže ísť naspäť sa mi kvôli tomu ani trochu nechcelo. Zišiel som z diaľnice pri Piešťanoch a tam vyhľadal prvý obchod s elektronikou.

Citáty, ktoré som mal na stránke  ·  Som Predátor s termovíznym videním

Mali tam bluetooth reproduktory asi od 30 € vyššie a jeden z nich mi aj zamestnanec predajne rozbalil a dal vyskúšať. No keď som videl tuto malú kocku od Sony, tak som neodolal aj keď cena bola 2 krát vyššia od toho lacňáka čo mi pustil na ukážku. V minulosti som si chcel kúpiť Lenovo Bluetooth reproduktor BT410, ktorý patrí tiež k tým čo sú o polovicu lacnejšie od Sony SRS-X11, ale po dizajnovej stránke a kvalite ma Sony isto prevahu. Výhoda toho Sony je aj tá, že sa dá spárovať s druhým reproduktorom a vďaka tomu sa dá získať stereo. To mi je samozrejme nanič a hlavne nosiť dva také bluetooth reproduktory by sa mi veru nechcelo. Ak si navyše pozrieme ešte raz tú cenovku, čo je plus mínus 60 €, tak dať 120 € za dva kusy by bol čistý nezmysel a viac by sa oplatil nejaký poriadny v tej cene.Bluetooth reproduktor Sony SRS-X11Výrobca myslel hlavne na praktické tvary v prípade SRS-X11, keďže táto šesť centimetrová kocka perfektne sadne do každého malého aj veľkého batohu. Samozrejme tam hrá rolu aj dizajn vďaka čomu vznikol nevšedný reproduktor, ktorý má kovovú mriežku na troch stranách. Na zadnej strane má micro usb konektor, klasický 3,5" jack ako vstup, tlačidlo na reset a spárovanie s druhým Sony SRS-X11 vďaka čomu vznikne stereo.

Táto malá kocka s prekvapivým výkonom 10 W je sympatická, no do jej kúpy odradí najviac ľudí asi len tá cena. Jeden by mohol byť niekomu málo, no za dva dať toľko peňazí kvôli stereo reprodukcii je určite nezmysel. Okrem reprodukcie hudby sa dá cez SRS-X11 aj volať, ale nejako extra ma tá funkcia neuchvátila. Mám rad keď počujem len ja hovor a nie každý okolo mňa. Každopádne ak niekomu nie je ľúto dať viac za malý bluetooth reproduktor, tak toto Sony odporúčam. Na svoje rozmery hrá prekvapivo nahlas a taktiež kvalita zvuku ma prekvapila. Predpokladal som, že to bude hrať ako plastové reproduktory z minulého storočia :-)

Článok bol zobrazený 5468 krát a obsahuje 423 slov
Pridané 26. októbra 2016