Ján Fečík


osobná stránka · blog

Dátum: sobota, 20. apríla 2024
Čas: 02:03:17, 1713571397, @043
Meniny má: Marcel, Hvezdoň
IP adresa: 18.227.114.125

Virtuóz a umelec Ewan Dobson

Pred necelým mesiacom som písal o perfektnom pouličnom gitaristovi z Poľska, ktorý je bezkonkurenčne asi najlepší čo som na internete našiel. Možno je podobných pouličných gitaristov viac, ale ja som lepšieho doteraz nenašiel a snáď nejakého podobného ešte nájdem. Skúsil som vyhľadávanie zmeniť o pár parametrov a vypľulo mi to gitaristu s menom Ewan Dobson. Je to aspoň podľa Wikipedie známy virtuóz a umelec. Musím uznať, že mu tie prsty na tej akustickej gitare idú jedna báseň a nebol by som vôbec proti ovládať aspoň z polovice tak gitaru ako to ide im dvom, ale na to treba mať bunky a keby to mohol robiť každý, tak tu máme asi zjavne samých gitaristov :-)

Ako na RSYNC cez Windows?  ·  Nový koníček s umeleckým nádychom

Chcel by som počuť ako by Mariusz Goli, ale aj tento Ewan Dobson hrali na elektrickej gitare. To by mohla byť tiež dobrá nádielka ak by zahrali nejaké perfektné sólo.Virtuóz a umelec Ewan DobsonKaždopádne obom to na tých akustických gitarách ide perfektne, čo asi uzná každý. Mariusz Goli je síce len pouličný gitarista a nie je to taký umelec ako Ewan Dobson ako si o ňom čítam, ale nejaký súboj v sólach medzi nimi by bola zaujímavá podívana :-) Dobsonov štýl mi ale trochu pripadá, že sa nesie s takým východným náznakom, čo mi je divné keďže pochádza z Kanady, ale aj tak hrá pekne. Na Wikipedii som sa dočítal, že v 1993 mu boli diagnostikované nejaké poruchy ako hyperaktivita s poruchou osobnosti, obsedantne kompulzívna porucha a mierny Tourettov syndróm. Od 2002 vydal niekoľko sólových albumov. Také niečo by mohol spraviť aj Mariusz Goli, isto by to bolo počúvateľné.

Tu sú také tri ukážky Dobsonovej tvorby ktoré sa mi celkom páčia, nie je to síce čo by som počúval, ale melodicky to je pekné. Prvá pesnička má názov Best Friend, druhá nesie názov Time a tretia Time 2. Tie posledné dve mi pripomínajú časy keď som si na počítači asi v 1996? púšťal ani nie že pesničky, ale len take melódie vo formate MIDI :-) ale tak to dnešná generácia mladých ani nepozná a spomenú si na to moji rovesníci a starši. Ak by niekoho zaujímalo z jeho tvorby viac, tak results?search_query=ewan+dobson.







Článok bol zobrazený 4063 krát a obsahuje 354 slov
Pridané 24. júla 2014